Fenomeno írta:Lehet manapság elvárás a domináns,szép foci és az eredményesség egyszerre?
Főleg,hogy így lehet ennyit nyerni ezzel a csapattal. Szerintem a Barca sem olyan focit játszott,mint 5 éve,mégis becsúszott 2 kupa. Az Arsenal meg szépen játszik,játszott mindig,esélyesek is a 6. helyre
Kétségtelen, hogy elmúltak már azok az idők, amikor Capellót felállították egy bajnoki cím után a kevéssé látványos játék miatt, de azért idén ez a sokszor színtelen-szagtalan játék is csak egy porondon volt eredményes, a hazai bajnokságban, ami még Zidane szerint is a legfontosabb terep, már nem. Szóval jelene esetben ezt a kettőt külön is lehetne választani, mert a Real nem csak a szép fociban fejlődhet, hanem az eredményességben is a Ligában. Én sem úgy értettem, hogy a cél a szép és eredményes foci, hanem a szebb vagy legalább a bajnokságban eredményesebb játék.
El Sie7e írta:nyilván Zidane előtt és után is lesz Real, meg bajnoki címek, viszont azt az érzést amit ő adott azt most egy külsős nem fogja hozni. Lehet a taktika fejlődni fog, de piszok nehéz dolga lesz akárki jön. Most jött volna az a nyár amikor bele kell nyúlni a keretbe de ez így már az új edző lesz. Perez fixen húzni fog vmi nagyot, az is teljesen benne van hogy Navasnak annyi, Courtois vagy Alisson jön helyette, ahogy a Cr Neymar csere sem lehetetlen. Valamilyen szinten az a nxugodt családi légkörnek most annyi és kérdéses hogy mi jön
Az, hogy bele kell nyúlni keretbe, az lehet lehetőség is, és nem feltétlenül jelent bukást. Megvan a keret, vannak a piacon olyan játékosok, akik javulást hozhatnak, a jelenlegiek önbizalma az egekben, ha ezt az új edző egy kidolgozott és érett taktika köntösébe bújtatja úgy, hogy egyúttal megoldja a frissítést is, akkor bőven versenyben lehettek jövőre a bajnoki címért, és nem gondolom, ha az elmúlt 10 évben megnyernétek a 3. bajnoki címeteket, a BL-ben pedig max. a legjobb 4 jön össze, akkor az már kudarcnak számítana. Éppen ezért nem gondolom úgy, hogy egyenes az út lefelé akár morálisan, akár sportszakmai szempontból.