2018.05.07. 19:30:37
Azért elég komoly ilyeneket olvasni itt is, és a FB-on is Valverdével kapcsolatban, mint hogy nézhetetlen a játék, el kéne küldeni, betelt a pohár... Hát emberek, 2 rohadt kupát nyertünk már, lehet, hogy meglesz a veretlen ismétlem, V E R E T L E N szezon, mindez úgy, hogy augusztusban amiatt tapsikoltunk volna már, hogy ha valahogy, nehezen, bárhogyan, de megvan 1 kupa. Tökmindegy melyik, tökmindegy hogyan. Akkor,
amikor a semmiből elhúzott Neymar a vezetőség hitegetése mellett,
amikor olyanokkal kellett/lehetett "alternatívaként" számolnia EV-nek, mint Gomes, Deulofeu, Arda, Dinnye,
amikor idehozták Dembélét tűzoltásnak, hogy valahogy majd csak beépíti, aztán mikor fél évre ledöglött és ez nem ment,
amikor Paulinho miatt rajtunk röhögött a fél világ...
Vannak nehezebb meccsek? Igen. Van, mikor rosszul megy a játék és "nézhetetlen"? Igen. De ha a mérce és álom lehet is a Pep-féle űrfoci, az elvárásokat tessék már a kerethez, a körülményekhez és a jelenhez alakítani, ne ahhoz az időszakhoz. Nem lehet elvárás a triplázás minden évben, mikor 100 év alatt 2x sikerült. Nem lehet elvárás a mindig szép játék, mert ezt a sportot a látvány mellett eredményekre IS játsszák. Nem lehet az edzőtől elvárni, hogy Pep legyen, mert nem az, főleg, ha nem (csak) az általa kért emberekkel kell dolgoznia. Nem lehet elvárni, hogy ez a csapat űrfocitikitakázzon, mikor nincs kikkel.
VeB gondolatát továbbfűzve: mi lesz akkor, ha visszavonul Messi is, visszaesik a játék, jön egy 4. hely, BL nyolcaddöntő kiesés x évig? Ha ez most nézhetetlen és edzőcserét lebegtetünk, akkor azt hogyan fogjuk jellemezni? Én láttam azokat a meccseket, amikor igazán szenvedés volt, amikor 2002(?)-ben Xavi bevédett lövésével sikerült 1 nyamvadt pontot szerezni, alárendelt szerepben játszva az El Clásicón. Most nem ez van, most a BL triplára készülő Real Madrid ellen, bíró [auto_cenzúra] mellett is persze, de emberhátrányban majdnem sikerült nyerni...
Persze mindenkinek megvan a véleménye és ez jó, de azért én érdemesnek tartom végiggondolni kicsit nagyobb távlatokban is a helyzetet...