2018.03.29. 09:02:58
S.Agüero írta:
Samper írta:
Persze jó lenne egy gyors megállapodás. De más a tárgyalási pozíció, ha a csapatnak van alternatívája- A két holland, De Vrij és De Ligt párban is működőképes és jó lehetne.
De Vrij sosem volt/lesz Umtiti szintjén, a De Ligt gyerek viszont ígéretes, Piqué helyére 2-3 éve múlva elhoznám, ha marad addig az Ajaxban.
Sok Lazio meccset nem láttam, de akkor se és a válogatottban sem láttam túl nagy potenciált benne, főleg, hogy nem egy fiatal játékosról beszélünk. De Ligt viszont nagy fogás lehet bárkinek. A legjobb opció szerintem egy előszerződés lenne. Az Ajaxban nagyon jó helye lenne, 1-2 évig maradhatna rendszeres játéklehetőség mellett, főleg, hogy Mina-ról még semmit sem tudunk, Valverde nem is nagyon favorizálja, Vermaelen pedig lassan benne lesz a korban és az sincs olyan messze hogy Piqué utódját el kelljen kezdeni keresgélni. 1-2 év múlva stabil 3. számú kh-nak tökéletes lehet és most még talán emberi áron le lehet kötni egy üzletet. Ha ilyen iramban fejlődik 2 év múlva már iszonyatosan horror ára lesz és biztos, hogy nem egy klubbal kell majd versengeni érte. Ha most 20-25 millióért lehetne egy előszerződést kötni abban nem lenne túl nagy kockázat, de a nyereség nagyon komoly lehetne.
Az Ajax ráadásul tökéletes hely egy olyan játékosnak, aki a Barcaba jönne.
Mindent összevetve szerintem nagy fogást lehetne vele csinálni. Sajnos az utánpótlásban jelenleg nincs olyan játékos, aki komoly eséllyel pályázna a nagycsapatba. Cuenca nagyon jó és tehetséges, de nem igazán érzem azt, hogy a jövőben bármikor az A csapat meghatározó tagja legyen, arra pedig, hogy még egy Umtitit kikukázzunk nem sok esélyt látok, Marlonról valószínűleg lemondtunk, ha már Minát idehoztuk, akiben valahogy nem érzem, hogy a jövőben stabil kezdő lehetne.
Emellett Vermaelen jövője is igen kérdéses, hosszú távra biztos nem tervez fele a klubvezetés, azért közelít már a 33-hoz, már ha lesz hosszabbítás.
Forca Barca!!!!