Áthozom ide, mert túlnőtt a téma a topicon:
Szerintem is. Sőt, egy nagy csapatnál szerintem nem is lehet 100%os rendet tartani. Persze vannak kivételek, mint például Fergusson vagy Guardiola, de őket hatalmas személyi kultusz vette körül alapból, ráadásul az elöbbi keményebb volt mint egy katonatiszt, utóbbi meg azonnal kinyírta bárhol a legnagyobb sztárokat.
A többivel egyet értek, ezekhez fűznék kiegészítést, korrigálást.
A Sir tényleg királynak számított a MU-ban, ebben benne volt az is, hogy klub egyik sikergenerációja az ő kezei alatt nőtt fel, a vezetőség és a szurkolók is maximálisan mögötte voltak még nagyobb kudarcok, hosszabb eredménytelenségek után is. De nem vagyok benne biztos, hogy ugyanilyen kultuszt egy másik top csapatnál is ki tudott volna építeni, főleg egy RM v. Barcelona lett volna kérdéses a 2000-es végek második felében v. a 2010-es évek elején. Itt sem a szurkolók, sem a vezetőség nem lett volna olyan türelmes vele, és például Messi és katalán klikk aligha hagyta volna, hogy olyan reformokat hajtson végre, ami szembe megy a klub filozófiájával, ha ilyennel próbálkozott volna, rohadt gyorsan belebukik.
Guardiolára részben igaz amit írtál, bár Messinek az ő idejében is elég nagy autonómiája volt, utolsó szezonjában meg arról szóltak a hírek, hogy több játékossal is problémái vannak: Pique, Fabregas, Alves, és ami tény, ezeknek a játékosoknak akkoriban elég komoly motivációs problémái voltak, sőt, talán a szezon nagy részében az egész csapatnak.
És mintha a Bayernnél is lett volna vmi belső feszültség az utolsó szezonjában, de erre nem emlékszem pontosan.