2018.02.27. 15:34:50
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, 14 éves spanyol foci rajongó vagyok. Kedvenc csapatom nincs, a bajnokikat semlegesként követem, a nemzetközi színtéren természetesen a spanyoloknak drukkolok. Felszínesen már régebb óta követem a spanyol foci kultúrát, viszont az utóbbi időben egyre inkább ingerenciát érzek, hogy mélyebben beleássam magam.
A kérdésem a következő lenne hozzátok; a Franco rezsim alatt (1936-1975) a Barca 20, a Madrid 21 címet nyert, tehát csak eggyel többet. Ezzel együtt tudjuk, hogy a katalán népet a hideg is kirázza ezektől az időktől. Ez - a futball szintjén- miért van? Miket kellett elszenvednie a barcának focicsapatként ebben az időben, milyen igazságtalanságok érték őket? Mert az eredmények alapján semmit, de nyilván meg van az oka annak, hogy ennyire átkozzák azokat az időket a szurkolók. Vagy csak egyszerűen összemossák a politikát a sporttal?
Bármilyen írást szívesen elolvasnék a témában!
(alapvetően nem hiszem, hogy szükség lenne rá, de a magyar fórumok színvonalát ismerve jelezném, hogy egyáltalán nem kötekedni akarok, érdekel a téma, és minden véleményt szívesen olvasok ennek kapcsán)