Alcantara írta:Értem az álláspontodat Zola, de nem osztom.
Te egy vidéki gyerek vagy tudom, mint én, biztos láttál már ezer kikötött kutyát Borsodban, akiket olyan körülmények között tartanak, ütnek-rúgnak, hogy sírva fakadna az ember. Nincs feltéve sehová, az emberek akkor közömbösen nem vesznek tudomást róla. Bezzeg amikor facebookon van, lehet degradáló megjegyzéseket írni, anélkül, hogy retorzió érné, az nagyon megy, olyankor tuti mindent jogszabályt ismerni vélnek!
Nekem ez teljesen képmutató dolog, miközben akár simán elsétálnak egy rosszul lett ember mellett, továbbhajtanak egy baleset mellett. Ez utóbbiakat rengeteget láttam, mégsem tudom elfogadni az emberi közönyt a másik ember iránt.
Annyit én tényleg más vagyok, mint a legtöbb ember, hogy régóta járok menhelyekre önkéntesként besegíteni. 2 hetente a szombatok nálam a kutyasétáltatásról szólnak egy ideje (ilyenkor van nálunk nyílt nap). Csak a tavalyi évben sikerült 27 kutyának és 2 macskának gazdát találnom. Szívügyem az állatok sorsa. Millió embernek nem való itt Mo-on állattartás, tényleg semmi értelme, hogy kikötve éli le életét szerencsétlen állat.
Biztos vagyok benne, hogy azért is lett felkapva ez az esemény, mert videó és látja az ember, aztán facebook-on könnyű leírni a dolgokat, a lelkiismereted megkönnyebbül, hogy "na, odaszóltam, látják, hogy állatvédő vagyok, ma is tettem valami jót". Ami persze nem igaz.
Az ember pedig egy szívtelen [auto_cenzúra] élőlény, mondok egy példát. Vagy 2 évvel ezelőtt láttam, hogy a kereszteződés másik oldalán fekszik egy pasas a járdán és 1-2 öreg állt meg mellette kérdezni, hogy jól van-e (sokan meg ránéztek és sétáltak tovább), odamentem és hívtam a mentőket, mert egy akkora púp volt a fején, mint a térdem. Első kérdés felém: "hajléktalan a férfi?". Olyan méreg kapott el abban a pillanatban, hogy mindjárt meghal egy ember, ő meg húzza az időt az idióta kérdéseivel.
Az ember többsége gonosz, szívtelen, önző és pénzéhes, főleg igaz ez a magyar népre.
Értem amúgy amit írsz és igaz is, álszent világban élünk.
Tv-t meg én sem nézek, csakis Comedy Central-t, meg Barca meccset