Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2018.02.08. 12:54:12

recrea írta:NSO szerint nyáron a Real rámegy De Gea-ra, és a MU minimum 130 millió eurót kér érte :D

Amúgy Navas nagyon jó kapus, de egy ideje nem hozza azokat a bravúrokat, amiket előtte.
Nem tudom az NSO milyen forrásra támaszkodik, de bőven lehet benne igazság. Ugyanakkor távolról sem a kapusposzt a problémájuk. Persze, ha megveszik De Geat 6-7 évre meg van oldva a kapuskérdés, ami fontos szempont. Ugyanakkor van nekik más bajuk bőven. Szinte minden csapatrészben. A védősorban ott van 4 kezdő szintű játékos, de minőségi csere nincs. Egyedül Nacho van, aki kh-ként lehoz egy szintet, illetve a két szélen is bevethető, de nem vérbeli szélső védő. Van egy Aschraf meg Theo, akik nagy visszalépést jelentenek, ha Carvajal vagy Marcelo helyett kell játszani, még hokimeccsen is. Varane baromi sérülékeny, Ramos egyre kiszámíthatatlanabb formában és fejben egyaránt és a rotáció is fontos lenne. Van pluszba egy Vallejojuk aki azért nem a minőség szobra. Nem azt mondom, hogy nagy gáz van a védelemben, de én nem lennék teljesen nyugodt egy ilyen felállással.
A kp-juk is, ami állítólag a világ legjobbja sem olyan egyértelmű. Gyakorlatilag Modric határozza meg, aki azért idén már 33 lesz, lassan be kell vonni keményebben a rotációba. Casemiro egy közepes játékos és a posztjára nincs is alternatíva, Kovacic és Ceballos lehet talonban, de láthatólag nem bíznak bennük, főleg utóbbi bánhatja egyelőre a távozását.
Isconak nem találják a helyét, olyan híreket is hallottam, hogy álllítólag jövőre, ha Zidane marad megválnak tőle. Mondjuk megértem ha ő is menni akarna, rengeteg pontot szállírtott nekik, de kiegészítő szerep jut neki. Bármely más csapatban stabil kezdő lehetne.
A támadórészleg pedig úgy gyenge, ahogy van. Furcsa leírni, de talán a világlegjobbja Cr a legnagyobb problémájuk, amellett, hogy van egy totál impotens Benzemájuk és nincs alternatíva. Moratát elengedték, plusz inkább Mayoralt tartották meg, Marianot meg elengedték apróért, aki a Lyonban komolyan alkot. Ráadásul Benzema is most hosszabbított, Cr fizuemelést kapott, Bale-től meg szerintem presztízsből sem akarnak megválni. Ennek ellenére biztos bankot robbantanak egy támadóért, viszont elérhető nem nagyon van. Kane biztos iszonyat pénz lesz, ha jön, Levyvel nem könnyű tárgyalni. Nem olyan az átigazoláspolitikájuk, mint nekünk, hogy apróért engedik el a legjobbjaikat. A másik jelölt Icardi pedig nem tudom, hogy komoly szintet képviselne, legalábbis hosszútávú minőségi erősítésnek elég lenne-e. Plusz túl nagy marketingje sincs. Mostanában Lewa neve is felmerült, de ő is inkább tűzoltás, mint komoly megoldás. Mbappét nem hiszem, hogy el tudnák mozdítani. Kivásárlási ára nincs, a szerződése is csak jövőre kezdődik meg, a PSG-nek pedig minden kell csak pénz nem. Max. azt mondják, hogy tegyenek le 400 milliót és mehet. Ha ők kiadtak érte 180-at nem fogják olcsón adni, ha egyáltalán szóba állnak valakivel. Neymar dettó, aki ráadásul nem hiszem, hogy szívesen menne, amíg ott van Cr. És hiába hisztiznének, szerintem inkább dobnák lelátóra, minthogy eladják 1-2 év után. Olyan emberük ssincs a padon, mint pl. James volt, aki egycsapásra képes volt a játék képén változtatni. Asensiot kicsit úgy érzem, nagyobb volt a füstje mint a lángja. Bár még fiatal, nem lehet leírni, de az elején volt pár jó meccse, azóta pedig egy szimpla közepes játékos képét mutatja.

De az egész rákfenét én leginkább Zidane-ban látom. Iszonyat makacs, kiszámítható, a hibáiból nem tanul és valljuk be nem egy nagy stratéga, taktikus. Szerintem már rég csak a neve tartja ott. Se eredményben, sem színvonalban nem jobb jelenleg a Real a Benitez-féle alakulatnál, ha nem Zidane-nak hívnák már repült volna. Más esetben megkockáztatom edzőbuktatást is emlegetnének.

Ennek ellenére a PSG ellen én is olyan 50-50-re adom, pont az ellenfél miatt. Emery valamivel jobb edző, de a "franciák" iszonyat szervezetlenek. Ráadásul egész évben csak kétszer játszottak olyan csapattal, akik rutinosabbak és szervezettebbek. Egyszer csúnyán ki is kaptak és a másik meccs eredménye se tükrözte a különbséget. Lehet, hogy közhely, de a Bayern akkor kicsit magát verte meg. Reálisan az egy X-es meccs volt. A bajnokságban, a kupában meg a gyengus BL ellenfelekkel szemben kb. felküldték a csapatot és a támadótrió mindent elintézett erőből.
Én egyáltalán nem lepődnék meg, ha akár viszonylag könnyedén is átmennének rajtuk.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2018.02.08. 11:14:24

NSO szerint nyáron a Real rámegy De Gea-ra, és a MU minimum 130 millió eurót kér érte :D

Amúgy Navas nagyon jó kapus, de egy ideje nem hozza azokat a bravúrokat, amiket előtte.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.02.05. 19:00:22

Benzema korrekt 2 góllal 22 fordulo utan ráadásul sérült se nagyon volt meg helyettese sincs. Hatalmas baki volt Moratat eladni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
gamerpapa
Jugador del Barça

2018.02.05. 17:05:43

Mosakodnak már előre a habfehérek, pedig szerintem is 50-50 a kimenetele a párharcnak. A rutin a Madrid mellett szól, BL-ben azért oda szokták tenni magukat tavasszal, a PSG-t meg láttuk, hogy képes szétesni (ellenünk tavaly).
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.02.04. 16:17:06

18Barca99 írta:LG: igazad van, általánosítottam. Én nagyon nem szeretem az Atletit, mert mindig undorító, alattomos módon rugdosódnak ellenünk, de ez csak személyes utálat akkor. Nekem ami nagyon "fájt", mint vesztes csapat a Juventus volt, onnan is Buffon. Ha van aki megérdemelte volna már egyszer... Nyilván ellenünk nem :D De ők is ugyanúgy rövid időn belül kétszer voltak ott, és a zebrákat jóval kevesebben emlegetik.
A különbség azért az, hogy a Juve mindkétszer jóval simább vereséget szenvedett, ellenünk 1-1 után volt egy jó periódusuk, de összességében a meccs nagy részében domináltuk őket, a Real ellen egy félidőig bírták tartani a tempot, a másodikban lesimázták őket.

Legközelebb még 2003-ban voltak hozzá. Egy bűn rossz meccset játszottak a Milannal a döntőben, a legjobbjuk, Nedved nélkül. De az egész szezonos teljesítményük alapján ott szvsz ők érdemelték volna meg, ugye minket és Realt is kiejtették. A bajnokságban a 6. helyért hatalmasat kellett küzdenünk (milyen más idők voltak, ugye? a Sociedad hatalmas meglepetésre sokáig versenyben volt a bajnoki címért, végül másodikak lettek ) , de a BL-ben nem voltunk rosszak, a Juve ellen 1-1-et játszottunk idegenben, aztán otthon is, végül egy Zalayeta gól döntött a hosszabbításban, 10 emberrel győzött a Juve. :(

Majd jött a párharc a címvédő, és még csúcson lévő galaktikus Real ellen, Zidane betalált volt csapata ellen, de a showt Nedved vitte el a visszavágón, a vezérletével legyőzték a Realt. Viszont egy taktikai szabálytalanság miatt Nedved sárgát kapot, ki kellett hagynia a döntőt (akkor ugye még nem törtölték el a lapokat az elődöntő előtt), ami később nem is fért bele a zebráknak.

Egy kis nosztalgia talán belefért, főleg, hogy a topic nevében szereplő két csapat is érintett volt, még ha most szigorúan nem is Barca vs. Real témában.
18Barca99
Capitá del Barça

2018.02.04. 14:25:17

LG: igazad van, általánosítottam. Én nagyon nem szeretem az Atletit, mert mindig undorító, alattomos módon rugdosódnak ellenünk, de ez csak személyes utálat akkor. Nekem ami nagyon "fájt", mint vesztes csapat a Juventus volt, onnan is Buffon. Ha van aki megérdemelte volna már egyszer... Nyilván ellenünk nem :D De ők is ugyanúgy rövid időn belül kétszer voltak ott, és a zebrákat jóval kevesebben emlegetik.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
LG
Az Év fórumozója 2016

2018.02.04. 13:07:14

18Barca99 írta:
Nero. írta: Szerintem úgy értette, hogy tehettünk volna ellene, úgyhogy ne “sírjunk.”
A tavalyi megérdemelt volt (bár ha Kassai normalisan fúj a Bayern ellen...), viszont a két Atletico elleni közül az egyiket megérdemelte volna Simeone. Egyszer egy 94. perces szöglet, utána meg egy kapufás tizin múlt
Tehettünk volna ellene igen, ahogy az összes többi csapat is, amelyik elindult abban az évben a Bl-ben. Atleticot én is sajnáltam nagyon, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor rájön szerintem mindenki, hogy csak azért "sajnáljuk", mert ott épp egy Real Madrid vitte el előlük a kupát, különben a kutyát nem érdekelné.
Az első résszer egyet értek, számomra is antipatikus nagyképű dumaként jött át, amit a kolléga írt.

Az Atleticot viszont akkor is sajnálnám, ha ellenünk vesztettek volna két így döntőt. Az elsőnél az is hátráltatta őket, hogy velünk vívtak élet-halál harcot a bajnoki címért, míg a Real az utolsó meccseken már pihentethetett. A BL döntőn meg két kényszerű cserét el kellett használniuk az elején, ami végén úgy kellett volna a frissítésnek és időhúzásnak, mint egy falat kenyér az éhezőnek. A másodiknál meg büntetőkkel vesztették el, úgy, hogy a Real gólja les volt, azért ezt így nem lehet egyszerű feldolgozni.
Ha elvonatkoztatok minden Real elleni ellenszenvemtől, még úgy is azt mondom, nagyon szeretném megérni, hogy egyszer végre az Atletico üsse el őket vmelyik fontos cím (BL vagy Liga) megszerzésétől.

A Real idei szezonját én is csak a BL után értékelném, ahogy Ronaldoét is. Nyilvánvaló, hogy kellenek változások náluk, de hogy mekkorák, azt majd a tavasz elönti.
Ha Ronaldo az idei szezonját nem tudja megmenteni hasonló BL egyenes kieséses szakazzal, mint tavaly, akkor én elgondolkoznék az eladásán, de minimum háttérbe szorítanám a csapaton belül.
Egyébként szerintem nem kell nekik feltétlenül Neymar v. Mbappé, hogy javuljanak, úgy gondolom egy Hazard-Kane pakk is komoly erősítés lenne. Bár ők sem éppen könnyen megszerezhetőek vagy olcsók, de még mindig reálisabbak, mint az előző kettő.
Tény, hogy örültem, hogy a PSG-t húzták, viszont azóta láttam pár PSG meccset, és hát, nem sok szervezettséget látok náluk, se elöl, se hátul. Nagyon rossz előérzeteim vannak, ha rendbeteszik a védelmüket, simán kiejthetik ezeket a francia bohócokat (sajnos).
A PSG-t hasonlónak tűnik nekem is, olyan mind a lovagi hadsereg, egyéni képességekben nagyon erős, szervezettségben gyenge, ezért egy gyengébb erőkből áló, de szervezettebb csapat megverheti őket. Otthon is egy Lyon v. Marseille ellen azért megszenvedtek rendesen, látszott, hogy azon a szinten már nem elég, hogy felküldjük a nagy neveket, oszt majd szétnyomjuk őket. Bár elméletileg meg van a lehetőség, hogy a PSG is sokkal szervezettebben és magasabb szinten fog játszani egy BL párharcon, mint a bajnokikon, de Emeryt kevésnek érzem, hogy ezt a keretet összerakja egy BL győztes csapattá.

Én most 50-50 százalékot mondanék a párharcra.
hajnesz
Entrenador del Barça

2018.02.04. 12:34:25

Akármilyen mélységekről beszélnek most Madrid táján, én nem irnám le őket a bl-ben.
Tény, hogy örültem, hogy a PSG-t húzták, viszont azóta láttam pár PSG meccset, és hát, nem sok szervezettséget látok náluk, se elöl, se hátul. Nagyon rossz előérzeteim vannak, ha rendbeteszik a védelmüket, simán kiejthetik ezeket a francia bohócokat (sajnos).
18Barca99
Capitá del Barça

2018.02.04. 12:15:43

Nero. írta: Szerintem úgy értette, hogy tehettünk volna ellene, úgyhogy ne “sírjunk.”
A tavalyi megérdemelt volt (bár ha Kassai normalisan fúj a Bayern ellen...), viszont a két Atletico elleni közül az egyiket megérdemelte volna Simeone. Egyszer egy 94. perces szöglet, utána meg egy kapufás tizin múlt
Tehettünk volna ellene igen, ahogy az összes többi csapat is, amelyik elindult abban az évben a Bl-ben. Atleticot én is sajnáltam nagyon, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor rájön szerintem mindenki, hogy csak azért "sajnáljuk", mert ott épp egy Real Madrid vitte el előlük a kupát, különben a kutyát nem érdekelné.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.02.04. 11:54:21

Vicces és örömteli amit mostanság művel a Real Madrid.

Ennek ellenére nem írnám le őket a PSG ellen.
Tény hogy hatalmas gödörben vannak, de ha felpörögnek egy meccsre, láthattuk ellenünk is hogy milyen nyomás alá képesek helyezni egy csapatot.

Egy olyan első félidőt mint amit ellenünk toltak, nem hiszem hogy sok más csapat kibírta volna kapott gól(ok) nélkül, pláne nem egy ilyen PSG, akik még továbbra is kérdéses hogy mire mennek egy szervezettebb csapat ellen, hát még ha az egy Real Madrid éppen.
Nero.
Llegenda del Barça

2018.02.04. 11:51:24

18Barca99 írta:
Yokozuna írta:A mi hibánk is, hogy dupláztak. Idő előtt kipottyantunk mindkétszer. Idén el kell jutni a döntőig, és akkor a PSG-től függetlenül nem lesz triplázás.
Jajj csak ezt ne, komolyan. Ez már kezd arra hasonlítani, hogy idén megint nekünk ajándékoztak 2 kupát (kupa és bajnokság). Addig meg ne süllyedjen már ez a fórum is. :D
Szerintem úgy értette, hogy tehettünk volna ellene, úgyhogy ne “sírjunk.”
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
18Barca99
Capitá del Barça

2018.02.04. 11:06:58

Yokozuna írta:A mi hibánk is, hogy dupláztak. Idő előtt kipottyantunk mindkétszer. Idén el kell jutni a döntőig, és akkor a PSG-től függetlenül nem lesz triplázás.
Jajj csak ezt ne, komolyan. Ez már kezd arra hasonlítani, hogy idén megint nekünk ajándékoztak 2 kupát (kupa és bajnokság). Addig meg ne süllyedjen már ez a fórum is. :D
MisterDJ
Barça B

2018.02.04. 10:43:27

BL-ről csak akkor lehet bármit is mondani,ha már játszottunk a Chelsea ellen. Szerintem továbbjutunk, az pedig nagy löketet adna szóval bármi elképzelhető. Kíváncsi leszek mit tartogat Valverde mester. Ami a Madridot illeti eléggé csak lefőtt a kávé szerintem, a keretben nem történt frissítés, 2 éve ugyanazok játszanak, nincsen cél sem motiváció már. Nem tudom így mi lesz velük idén, de szerintem a PSG-n nem jutnak túl, majd az MCN rúg nekik 3-at odahaza. De ahogy ismerjük a dolgokat, 2-3. helyre tuti fel fognak jönni a bajnokságban. :D
"Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat."
- Leo Messi

“A történelem legnagyobb Barcájának volt a motorja, agya és stílusa egyben. Remélem hamarosan visszatér”.
-Carles Puyol mondata Xaviról
MatsMessi
Jugador d'estrella

2018.02.04. 10:30:58

Azért még ne örüljünk előre semminek. A bajnokságot innen bukni művészet lenne, nagy az esély rá, hogy a kupa is meglesz valahogy, de ha megint idő előtt kiesünk a 16, vagy 8 között a BL-ben, akkor az majd megint árnyékolja azért az évet. Ráadásul megtörténhet, hogy a Real tovább megy valahogy, mi meg ha kiesünk, akkor megint marad a Bayern, City komolyabb ellenfélnek nekik. MU nem hiszem, hogy odaérhet, de a Bayernben sem érzem idén.
Tivornya
Capitá del Barça

2018.02.04. 09:59:36

Bosszantó, hogy a Sevilla és a Villarreal töketlenkedéseinek köszönhetően nem süllyedt még totális mocsárba a királyi gárda, pedig szépen virítana az a 6. helyezés az edzőfejedelem, a világlegjobbkeretét alkotó játékosok és a világlegjobbja önéletrajzaiban :mrgreen:
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Yokozuna
Entrenador del Barça

2018.02.04. 00:23:52

MessiNeymarSuarez írta:
rikko írta:Már az is a világ szégyene volt, hogy dupláztak. Ha tripláznának az meg vicc kategória. Ezzel a szétesett brigáddal a PSG-nek el kell bánnia. Az sem baj, ha egy lesgóllal ,csak essen ki a Real a francba.
Remélem nem lesznek olyan amatőrök, hogy lenézik és simának hiszik a PSG-nél a párharcot, mert akkor simán pórul fognak járni.

Ha viszont komolyan veszik, és nem hiszik el magukról hogy simán tovább jutnak, akkor lehet bőven keresnivalójuk ez ellen a RM ellen.

De gyanítom teljesen más Real Madridot fogunk látni BL-ben.
A mi hibánk is, hogy dupláztak. Idő előtt kipottyantunk mindkétszer. Idén el kell jutni a döntőig, és akkor a PSG-től függetlenül nem lesz triplázás.
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.03. 23:57:59

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.02.03. 23:05:51

rikko írta:Már az is a világ szégyene volt, hogy dupláztak. Ha tripláznának az meg vicc kategória. Ezzel a szétesett brigáddal a PSG-nek el kell bánnia. Az sem baj, ha egy lesgóllal ,csak essen ki a Real a francba.
Remélem nem lesznek olyan amatőrök, hogy lenézik és simának hiszik a PSG-nél a párharcot, mert akkor simán pórul fognak járni.

Ha viszont komolyan veszik, és nem hiszik el magukról hogy simán tovább jutnak, akkor lehet bőven keresnivalójuk ez ellen a RM ellen.

De gyanítom teljesen más Real Madridot fogunk látni BL-ben.
rikko
Capitá del Barça

2018.02.03. 23:02:25

Már az is a világ szégyene volt, hogy dupláztak. Ha tripláznának az meg vicc kategória. Ezzel a szétesett brigáddal a PSG-nek el kell bánnia. Az sem baj, ha egy lesgóllal ,csak essen ki a Real a francba.
Sinya22
Director del Fútbol

2018.02.03. 22:49:08

Pedig már kétszer is megvolt idén a feltámadás. De majd a BL-re jön a formaidőzítés. :D
TripleH
Entrenador del Barça

2018.02.03. 22:47:25

S.Agüero írta:CR ma is kettesével rugdosta? :D
Jaja, délelőtt a fifában. :mrgreen:
MatyiG
Adminisztrátor

2018.02.03. 22:43:07

CR ma is kettesével rugdosta? :D
rikko
Capitá del Barça

2018.02.03. 22:41:29

Ráadásul a bestevört is lecserélték :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2018.02.03. 22:37:05

Na ott a 2-2 8) :lol:

Ha a Villarreal és a Sevilla nem eresztett volna le ennyire látványosan, tényleg bajban lennének azért a 4. helyért a fehérek.

Sokmindenen nem változtat, de talán kicsit visszább vette az önbizalmukat a PSG előtt 8)
rikko
Capitá del Barça

2018.02.03. 22:31:18

Beckham majd elviszi az MLS-be :D

Közben x a fehérkék meccse :D E örö e bódottá :D
Válasz küldése