18Barca99 írta:Nero. írta:
Szerintem úgy értette, hogy tehettünk volna ellene, úgyhogy ne “sírjunk.”
A tavalyi megérdemelt volt (bár ha Kassai normalisan fúj a Bayern ellen...), viszont a két Atletico elleni közül az egyiket megérdemelte volna Simeone. Egyszer egy 94. perces szöglet, utána meg egy kapufás tizin múlt
Tehettünk volna ellene igen, ahogy az összes többi csapat is, amelyik elindult abban az évben a Bl-ben. Atleticot én is sajnáltam nagyon, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor rájön szerintem mindenki, hogy csak azért "sajnáljuk", mert ott épp egy Real Madrid vitte el előlük a kupát, különben a kutyát nem érdekelné.
Az első résszer egyet értek, számomra is antipatikus nagyképű dumaként jött át, amit a kolléga írt.
Az Atleticot viszont akkor is sajnálnám, ha ellenünk vesztettek volna két így döntőt. Az elsőnél az is hátráltatta őket, hogy velünk vívtak élet-halál harcot a bajnoki címért, míg a Real az utolsó meccseken már pihentethetett. A BL döntőn meg két kényszerű cserét el kellett használniuk az elején, ami végén úgy kellett volna a frissítésnek és időhúzásnak, mint egy falat kenyér az éhezőnek. A másodiknál meg büntetőkkel vesztették el, úgy, hogy a Real gólja les volt, azért ezt így nem lehet egyszerű feldolgozni.
Ha elvonatkoztatok minden Real elleni ellenszenvemtől, még úgy is azt mondom, nagyon szeretném megérni, hogy egyszer végre az Atletico üsse el őket vmelyik fontos cím (BL vagy Liga) megszerzésétől.
A Real idei szezonját én is csak a BL után értékelném, ahogy Ronaldoét is. Nyilvánvaló, hogy kellenek változások náluk, de hogy mekkorák, azt majd a tavasz elönti.
Ha Ronaldo az idei szezonját nem tudja megmenteni hasonló BL egyenes kieséses szakazzal, mint tavaly, akkor én elgondolkoznék az eladásán, de minimum háttérbe szorítanám a csapaton belül.
Egyébként szerintem nem kell nekik feltétlenül Neymar v. Mbappé, hogy javuljanak, úgy gondolom egy Hazard-Kane pakk is komoly erősítés lenne. Bár ők sem éppen könnyen megszerezhetőek vagy olcsók, de még mindig reálisabbak, mint az előző kettő.
Tény, hogy örültem, hogy a PSG-t húzták, viszont azóta láttam pár PSG meccset, és hát, nem sok szervezettséget látok náluk, se elöl, se hátul. Nagyon rossz előérzeteim vannak, ha rendbeteszik a védelmüket, simán kiejthetik ezeket a francia bohócokat (sajnos).
A PSG-t hasonlónak tűnik nekem is, olyan mind a lovagi hadsereg, egyéni képességekben nagyon erős, szervezettségben gyenge, ezért egy gyengébb erőkből áló, de szervezettebb csapat megverheti őket. Otthon is egy Lyon v. Marseille ellen azért megszenvedtek rendesen, látszott, hogy azon a szinten már nem elég, hogy felküldjük a nagy neveket, oszt majd szétnyomjuk őket. Bár elméletileg meg van a lehetőség, hogy a PSG is sokkal szervezettebben és magasabb szinten fog játszani egy BL párharcon, mint a bajnokikon, de Emeryt kevésnek érzem, hogy ezt a keretet összerakja egy BL győztes csapattá.
Én most 50-50 százalékot mondanék a párharcra.