2017.12.11. 08:24:28
Tekintettel arra, hogy a Villareal ellen mindig szenvedünk idegenbe, valamint arra, hogy idén nagyon kevés élvezetes meccset játszottunk, így számítottam arra, hogy ez nem tegnap este fog megváltozni. Az előzmények tükrében a 3 pont zseniális, le a kalappal a csapat előtt. Ahogy a főoldalon is írják, az ilyen meccsek ligát érnek. Én azért halványan még reménykedem benne, hogy látunk még idén szép játékot is.
Ami a meccset illeti...a kezdőnk a rendelkezésre álló anyagot tekintve erősnek volt mondható. Ter Stegen ismét nagyokat védett, a védelem stabil volt, Verma ismét jó és sérülésmentes meccset tudott lehozni. Busi hozta magát, plusz kiszórtak róla egy embert. Rakitic szintén hozta a szokásos rakkolós, sokszor pontatlan játékát. Azt nem értettem, hogy az első félidőben sokszor miért ő játszott jobb oldali védőt, SR meg előtte volt. A másodikban a pálya közepén volt már inkább. Paulinho csereként mindenképpen hasznosabb, kicsit beleszürkült. Denis szintén nem tűnt ki. Nem mondanám rossznak, mert nem lógott ki lefelé a csapatból, de bár csípem őt, de nem ő lesz nekünk a fazonszabászunk Ini helyén a jövőben. Messi iszonyat pontatlan volt, de csak lőtt egyet, illetve még így is volt néhány forintos labdája. Illetve megint szinte középpályást játszott, volt, hogy a saját 16osunkról kezdte szervezni a játékot. A támadásainknál is 3-4 ember volt mindig előtte, ő meg 30 méterre volt a kaputól. Suarez meg legalább betalált, higgadtan és szépen oldotta meg most a ziccerét, a kapufánál nem volt szerencséje. Gomes játszott egy kicsit, Vidal nem váltotta meg a világot, de inkább ő mint Deu. Pacot azért hagytam a végére, mert már egy ideje készülök arra, hogy megdicsérjem és most élnék is vele. Szóval szép volt a gólpassza, és azt kell mondjam, hogy a cserék közül Paulinho (még anno mikor csere volt) és ő az aki meghálálja a bizalmat. A lejátszott meccsek számához, főleg a játékpercekhez képest elég jó a gólmutatója, és játékban sem lóg ki, pedig megint nem a helyén játszott. Én őt nem adnám el télen, mert középcsatárként még jobb lehet, de így is alárendeli magát a csapatnak, és szerencsére eredményes is, mert amúgy szimpatikus gyerek.
EV az általam várt kezdőt küldte fel. Rakitic első félideji pozícióját nem értettem, a cserék azok voltak, akiket a padról én is bedobtam volna. Valahogy a támadásokat kellene rendbe tennie, mert az, hogy a csatárok a vonal mellől néznek be középre, hogy van-e valaki a helyükön (nyilván nincs), ez nem jó így. Ilyenkor megy a vissza passz, befutnak középre és kezdődik minden előről tökéletesen rendezett védelem ellen. Paco is hasznosabb lehetne a 16os sarkánál (Suerez is) vagy azon belül. Szeretném csak Dembelére fogni, de szerintem nem lehet csak az ő hiányában keresni a gyenge támadójátékot.
Masc esetleges távozása esetén kell egy középhátvéd, bár ha Verma így tolja, Umtiti jól halad majd a felépüléssel, és Masc január 31ig itt marad, akkor nekem bőven elég lenne Yerri Mina is, mint 4. számú opció most télen. Viszont prioritás egy irányító középpályás kell legyen, én azt gondolom akkor oldódna meg a támadójátékunk. Akkor tudna Messi is közelebb játszani a kapuhoz, ha nem neki kellene adni a filléres labdákat. Coutinho - Eriksen vonal jó volna, de mozdíthatatlanok. Viszont kell valaki...Arda, Deu, Rafinha, Masc (ha nagyon menni akar) és amennyiben jön Ini utód, úgy DS is mehet.