palesz77 írta:MessiNeymarSuarez írta:Dembelében azért is bízom, mert ha ki kerülne a bal szélre Neymar helyére(mint ahogy a Getafe ellen), akkor ez magával hozná azt is hogy Suarez vissza mehetne csatár pozícióba, és Messinek sem balra kéne folyton húznia, mint pl ma is, mert lenne ott ember.
Ezzel a felállással a támadó szerkezet is helyre jöhetne reményeim szerint.
Akkor pontosan ugyanolyan lenne a támadószekció mint tavaly, nulla jobboldallal. Az miért jobb? Szerintem egy fokkal még mindig jobb, ha a baloson nincs "senki", mert Ini és Alba ketten többet tudnak kihozni egy oldalból, mint Rakitic Semedoval/Robival.
Most nem csak a jobboldal 0, hanem az egész támadószekció kapura jelentő veszélyt tekintve, nem tudom hogy melyik a rosszabb..

(Jó persze a számok nem ezt mutatják, de a játék képe azt, hogy jelentősen vissza esett a kapura veszélyes támadásaink száma)
Amúgy nehéz eset, reméljük Ernőbának sikerül úgy összerakni a támadószekciót is, mint ahogy a védelmet.
Szerintem 4-4-2/4-3-1-2 lenne az ideális úgy, hogy elől baloson Dembelé, középen-kicsit jobbra tartva Suarez, mögöttük pedig Messi.
Ha baloldalon ott lenne Dembelé, középen Suarez, talán ez(edzői utasításra?) eredményezhetné azt hogy Messi is jobbra húzódjon, főleg hogy Semedo személyében már lenne is társa akivel össze tudna játszani, mint anno Alvessel.
Ráadásul Messi pont úgy játszik, hogy tőle jobb oldalra egy támadó annyira ki van szorítva, hogy esélye sincs kapura törni rendes szögben(max kontránál), szóval Dembelé max beadófiú lehet a jobbosról, Alves szerepét játszva támadásban.
Nem biztos hogy ez lenne a legjobb megoldás, de a jelenlegi "Suarez játszik Neymar helyén sokszor a baloldali vonalhoz szorulva" megoldásnál bármi jobb.
Tegnap is sokszor meg lehetett figyelni, hogy Lajos teljesen kint van, amiből semmi hasznunk mert nem erre való.