Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez mindent elmond a helyzetről...Mellesleg a katalán rendőrök voltak akik felszólítás ellenére is hagyták hogy kinyissanak rengeteg intézményt a szavazás felállításához.Alfa írta:Egy kis helyzetjelentés
Éppen a szakszerűen eljáró spanyol rendőrség megfékezi az agresszív tüntetőket...
Katalán rendőrök probálják megállítani a rohamrendőröket
A síró katalán rendőr asszem mindent elmond a helyzetről
A tűzoltók kimentek, hogy megvédjék az embereket, őket se kímélték
Videón ahogy megtámadják a tűzoltókat
Köszipalesz77 írta:- jó újra itt látni amúgy-( feltéve ha nekem szólt
)
Köszipalesz77 írta:- jó újra itt látni amúgy-
Láttam képeket ezekről a Madridból importált rohamrendőrökről...Mit ne mondjak nem túl szerény hoteleket béreltek nekik..Alfa írta:@ Bob Marley
Nem tudom, hogy mennyi videót láttál a helyzetről ( ha láttál párat akkor nem igazán tudom megérteni a hozzászólásodat), szinte az összes videón az látszik, hogy békésen tüntető embereket köztük nőket és idős embereket rugdosnak, ütnek elképesztő brutalitással. Azt meg sem említem, hogy minden ok nélkül használnak gumilövedéket. Azon pedig ne csodálkozzunk, hogy egy idő után,az egyébként rendkívül békés katalánoknak elmennek otthonról és válaszolnak a rendőri túlkapásokra.
Képmutatás.hdavid írta:Európai Unió, Emberi jogok, demokrácia
Linkeltem egy csomó videót, ahol békés, random emberek csak épületen belül, nyugodtan akarnak szavazni, mire a roham rendőrök rájuk rontanak. Az ilyen eseteken nincs mit védeni.Bob_Marley írta:Véletlenül se a rendőröket akarom védeni, de tüntetés meg tüntetés között is van különbség. Hadi állapotok uralkodnak, fél centiről ordibálnak meg dobálják őket, nekik a feladatuk a rend fent tartása, ami egyébként láthatóan nem megy. Egy tömegoszlatás az nem vígjáték, én is kaptam már könnygázt, paprikasprayt mert rosszkor voltam rossz helyen. Mit kéne csináljanak, hogy normálisan viselkedjenek az emberek? Ők okozták,d e a megfékezés a feladatuk.
És hangsúlyozom a kialakult állapotokért a felelősök a hatalmi szervek, vezetők!
Nagyon meglepődnék, ha bármelyik nagyobb európai ország akár egy rossz szót is szólna. Persze amikor a magyar rendőröket kell szidni, hogy miért nem egy gyümölcskosárral várják a migránsokat akkor van mondanivalójuk...davi10 írta:Hihetetlen mi folyik ott
Nagyon remélem, hogy ennek lesz valami komolyabb nemzetközi visszhangja.
Azért nem csak Piqué katalán a csapatban, vannak még egy páran: Alba,Vidal,Busquets, SR, és Deu, de most nem számít, hogy ki katalán és ki nem. Amikor a békés, demokratikus jogaikkal élni akaró tömeget szétverik illetve gumilövedékkel lövik akkor ott teljesen mindegy, hogy egy játékos katalán,spanyol, argentin vagy hottentotta, fel kell szólalnia, hogy ez így nem mehet tovább. Ha még azt hozzávesszük, hogy a ma bántalmazott emberek jelentős része a klub szimpatizánsa akkor egyenesen kötelessége a klubnak és a játékosoknak kiállni az emberek mellett és mélységesen elítélni Madrid intézkedéseit és a rendőri brutalitást.rikko írta:A gond az, amit már előbb is leírtam. Az emberek nagyonnagy többségét jobban érdekli a saját békéje és élete,mint a klub. Ez így is van rendjén.
Pique egy jó politikus ezt eddig is tudtuk és ő biztosan ki is fog állni a végletekig. Iniesta nem katalán, ahogy a csapat 90%-a nem az, így nagyon nincs is miért felszólalniuk.
Azt viszont adom, hogy a katalánoknak, főleg akik így a média előtt vannak ki kellene állniuk és elmondani a véleményüket.
Pique ezt megtette és megtehetné ezt a többi is.
Nem tudom ki szólt volna még hozzá és madridi drukker, általánosítás volt, ami szerintem nem helyénvaló.S.Agüero írta:Nem hiszem, hogy Veidtre utalt volna.