Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2017.09.20. 09:18:55

jó kis meccs volt a tegnapi, főleg a második félidő, bár a 6-1 nem túl reális, egy 5-3 korrektebb lett volna

+ messi - 4 gólt lőtt félgőzzel, lézengve a pályán
+ paula - komolyan elgondolkodnék azon h rakéta helyett állandó kezdő legyen, komoly mezőnymelő, sok szerelés és borzalmasan érzi a kapi előtti játékot. a fél világ kiröhögte, de azért eddig elég komoly teljesítményt pakol az orrunk alá
+ semedo - ha így folytatja egy alves 2.0 lesz belőle, csak kisebb arccal. bár a támadásokban még javulhatna egy kicsit
+ mascherano hátul az egyik legjobb volt. külön dicsrétes h nem durcizik, hanem 10x jobban tolja az edzéseket
+ 2.fi-ben mentünk mint az állat
+ jó helyzetkihasználás - 10 lövés, 6 gól


- dölöfu - 10 centerezésből 10 ellenfélhez ment, 10 1vs1-ből egyet sem nyert meg. az, hogy védekezett, meg hajtott engem nem izgat, nem ez egy csatár dolga
- DS - szerintem kifejezetten gyenge volt, az első félidőben 3x ha halottam a nevét
- piqué - fejben nagyon nincs ott, lehet padoztatnám egy pár meccsen
- digne - támadásban, védekezében is nulla volt
- egy eibar szintű csapatnak nem lehet 10 kapura lövése ellenünk, mert egy madrid egy ilyen meccsen 5-öt bever belőle
- az első 30 percben mintha pályán se lettünk volna. és nem csak tegnap volt így, hanem minden eddigi meccsünkön. derbyken ez sem fog beleférni.
- megint kaptunk egy kamutizit, ilyet 100-ból 2x ha befújnak.

5-0-s kezdésnek örülök, a másik két hoki meccset is hozni kell. előre valamit viszont ki kell találni, mert a 3 csatárból (legyen akárki a pályán) egyedül messi jó, ami nagyon kevés
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2017.09.20. 08:58:07

a dícséret: kötelező három pont volt és a zsákba is került!
ezúttal elég karakteres meccset toltunk, úgyhogy a vélemények nagyjából azonosak, én inkább azt hangsúlyoznám, hogy LESZNEK MÉG olyan meccsek is amikor az eibarféle mákok bemennek, a messifélék pedig nem :!:
Deulofeu: egyre inkább azt érzem, hogy a játék intelligenciájával van baj.hogy ez a nagy akarásból, vagy az összeszokottság hiányából jön e? azt nem tudom, de lassan ki kell derülnie...az egy az egyes kudarcaiért nem bántanám!! éppen hogy ez kell,(előre törni!) amúgy is túl sok a hátrajátszó ember és momentum nálunk, inkább azzal van bajom, hogy rendre rossz megoldásokat választ.
Paulinho:nem dicsekvés, de én nem írtam róla előzetesen egy rossz szót sem (nem ismertem a játékát)így nyugodtan írhatom most, hogy az első félidőben eléggé légüres térben éreztem(előre tolva) ami azután javult a másodikra.a fejese reményt keltő!!
Busquets: Norbi agyba főbe dícsérte, nekem inkább a lassúsága és a durva hibái tűntek fel...
a kis Suarez: mindkét góljánál a nyugalma és a JÓ LÖVÉSE dícsérendő, mert nálunk az nagy kincsnek számít...(Messit kivéve.)
Masc.: a nagy Umtiti bűvöletben el is felejtettük....pedig nem kellene!
Digne: Alba helyettes, nem bántom a szokásos..."nem barcaszint"-el.
Pique: egy durva hiba még beleférne, de én is elég szétszórtnak érezte.
Messi: hát ha megjön a kedve!? akkor ez van.
soha rosszabb meccset.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7510
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2017.09.20. 08:55:47

BarcafanTomee írta:A 6-1 ellenére le a kalappal az Eibar előtt. Végig nyíltan játszottak és rengeteg területet hagytak, főleg a második félidőben. Meg azért lőttek két kapufát, meg ajtó-ablak helyzet..lehetett volna szorosabb is.

Messi és Paulinho egyértelműen a meccs legjobbjai. Dicsérendő még Ter Stegen és Semedo is.

Deu viszont nagyon rossz meccset hozott. Egészen elképesztő, hogy senkit, de senkit nem tudott megverni 1v1-ben, és mindig labdát veszített. Egyetlen pozitívum nála, hogy mindig visszazárt, de ez ki-ki meccseken kevés lesz.

Messi azért mintha megint kezdene visszatérni ahhoz amikor mindent ő akar befejezni és sokat önzőzik. Denis góljánál is simán lepasszolhatta volna.

Kelleni fog azét Lajos jó formája is, mert eddig nagyon Messitől függünk.
Messi góljait nem kell magyarázni. így egyértelmű Mom, de nálam szorosan ott van mögötte Semedo. Elképesztő ez az ember. Nagyon jól fellép a támadásokkal. Néha azt gondoltam, hogy a francért van ennyire fent, nem fog visszaérni védekezni, aztán látom, hogy ott is van. Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha kicsit még fejlődik egy Alves szintre is felér. Az eddigi meccsein szinte végig kimagasló teljesítményt nyújtott. Digne viszont minden várakozásomat alulmúlta. Védekezésben is hatalmas bakijai voltak, támadásban pedig szinte nulla volt, abszolút nem tudta támogatni Denist, ami pedig nagyon fontos lenne. Piqué a másik elefánt abban a bizonyos porcelánboltban. Fejben nagyon össze kell szednie magát. A gólban is benne volt, a kapufát is neki köszönhetjük.
Deulofeu nagyon kétélű volt. Nagyon jól helyezkedik, üresre tudja játszani magát, de utána rendszeresen rossz megoldást választ, iszonyatosan görcsös lesz és az önzősége már túlságosan is a ló másik oldalán van. Nem egy lehetősége volt, amikor 16-17 méterről tiszta lövőhelyzetbe került, de inkább tovább tette a két méterre álldogáló Messinek.

A statisztikát elnézve tényleg úgy tűnik, hogy iszonyatosan Messi-függők vagyunk, de azért nem látom ennyire kritikusnak a helyzetet. A taktikánk arra épül, hogy őt keressék/szolgálják ki leginkább a többiek, ez természetesen azt jelenti, hogy fossa a gólokat. A tavalyi felállással távol lenne a 12 góltól. Azért megpróbálhatná Valverde középen Suarezt és szélre kihúzni Messit. Nelsinhoval játszótársa is lenne, nem Sr lenne a szélen és egy olyan játékost, mint Suarez sztem hatalmas luxus teljesen nihilizálni.

Az mondjuk érdekes és nem tudom mennyire okos ötlet, hogy tegnap visszaálltunk védekezni és a letámadásnak nyoma sem volt. Persze voltak szép kontrák, de nagyon sokszor magunkra húztuk az Eibart.

Tisztelem a baszkokat, hogy felvállalták a játékot, talán nem érdemeltek ilyen vereséget ezt meg kellett volna hagyni a Malagának. (vagy a Realnak :))

Sok kiemelkedő teljesítmény volt, de a Digne-Piqué páros kritikán aluli volt és Busi is sok labdát szórt el magához képest.
Viszont megint előjött az idei betegségünk. Az első 30 percben, de akár félidőben képtelenek vagyunk felpörögni. Ez a kiscsapatok ellen még elmegy, de komolyabb meccseken nem fér bele. Valverdenek ezzel kezdeni kell valamit, mert a rangadók így úszni fognak és a Bl-ben sem fogunk sokáig menetelni.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2017.09.20. 07:53:43

Kell időnként a rotáció, hogy kiderüljön, ki mit ér. Mascherano a csapat oszlopa volt, Digne meg újra bizonyította, hogy nem való a Barcaba.
Avatar
Szakacs
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1880
Csatlakozott: 2004.11.10. 07:51:08
Tartózkodási hely: Gyergyoszentmiklos
Kapcsolat:

2017.09.20. 01:08:48

Sziasztok!
Rég írtam a fórumra, de napi szinten követem, szóval semmiről se maradtam le :) Ezentúl igyekszem gyakran megosztani a gondolataimat, eddig sajnos nem tudtam bejelentkezni mert elfelejtettem a jelszavam :)))
A mai meccs margójára, én nem vagyok teljesen elégedett a 6-1 ellenére, mert valahogy túl lassúnak éreztem a játékot, valami nem stimmelt, úgy gondolom, hogy ez a játék sajnos komolyabb csapatok ellen kevés lesz...
Kellemes csalódás viszont Semedo és Paulinho...meglátjuk hosszútávon mire mennek, nagy csalódás eddig Deulofeu, hiába volt hasznos, de neki a kapu támadása a feladata, nem az mint Rakitic-nek...
üdv
Tiziano Crudeli fan :!:
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2017.09.20. 00:32:03

S.Agüero írta:Azért gyenge csapatok ide vagy oda, 5 meccs után 15-ös gólkülönbséggel állni nem rossz. Következő két meccset kötelező lesz még nyerni, aztán a Tico otthonában akár egy döntetlen is beleférhet.
Így van hozni kell a "kötelezőket" és akkor nincs stressz a rangadókon.
Holnap hátha csinal valamit a Betis, bar sok sansz nincs rá.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2017.09.20. 00:14:28

Azért gyenge csapatok ide vagy oda, 5 meccs után 15-ös gólkülönbséggel állni nem rossz. Következő két meccset kötelező lesz még nyerni, aztán a Tico otthonában akár egy döntetlen is beleférhet.
Avatar
BarcafanTomee
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2574
Csatlakozott: 2006.09.16. 14:48:58

2017.09.20. 00:05:47

A 6-1 ellenére le a kalappal az Eibar előtt. Végig nyíltan játszottak és rengeteg területet hagytak, főleg a második félidőben. Meg azért lőttek két kapufát, meg ajtó-ablak helyzet..lehetett volna szorosabb is.

Messi és Paulinho egyértelműen a meccs legjobbjai. Dicsérendő még Ter Stegen és Semedo is.

Deu viszont nagyon rossz meccset hozott. Egészen elképesztő, hogy senkit, de senkit nem tudott megverni 1v1-ben, és mindig labdát veszített. Egyetlen pozitívum nála, hogy mindig visszazárt, de ez ki-ki meccseken kevés lesz.

Messi azért mintha megint kezdene visszatérni ahhoz amikor mindent ő akar befejezni és sokat önzőzik. Denis góljánál is simán lepasszolhatta volna.

Kelleni fog azét Lajos jó formája is, mert eddig nagyon Messitől függünk.
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2017.09.20. 00:04:17

Azért az Eibar is rúghatott volna párat nekünk, volt két kapufájuk, egy nagy védés.
Piqué néha megint nagy homály volt, nem is értem miét nem ő pihizett. Ráférne.
Jól hallottam, hogy zsinórban 84. meccsen volt kezdő?

Dulifuli nekem nagyon tetszett, sajnos kicsit rágörcsölt, és ennek tudható be a sok hiba.
Viszont remekül visszazárt, segítette Semedot. Vidal viszont többször elfelejtett visszajönni.

Messit néha úgy éreztem, hogy elönzőzi, DS gólja előtt is elrúgta (szép lövés volt azért, és nagy védés), pedig DS ott állt tök üresen. Biztos Neynek vagy Lajosnak simán lepasszolta volna.
DS úgy tűnik, hogy jobban érzi magát gy sorral feljebb.

Tudom, hogy nem kell fanyalogni ekkora győzelem után, de szerintem azért ezek fontos dolgok.
Avatar
Messithebest
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3309
Csatlakozott: 2010.05.15. 20:34:35

2017.09.20. 00:01:35

hogy is mondtuk tavaly? "Az éjjel soha nem érhet véget!"
reméljük jó darabig kitart még a forma :D

Messire szavak nincsenek, a többiek meg megint baromi jók voltak(elsősorban Paula, Semedo, Denis), talán Dulit kivéve, meg azért Shakira koma megint összehozott egy gólt... :roll:

remélem következő meccsen Duli és Piq pihennek egyet, pont úgy ahogy ma tette Suarez, de ettől nem félek, Valverde eddig szerencsére kitűnően érzi hogy kit mikor kell pihentetni.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Dantes
Jugador del Barça
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2008.10.10. 13:04:30

2017.09.20. 00:00:03

Jó kis meccs volt és ezért minden elismerésem az ellenfélnek: az eredmény alakulása ellenére végig bátran fociztak, remélem jó eredményt fognak elérni a bajnokságban.

A csapatjátékon bőven van még mit alakítani, az eredménytől függetlenül néha több területen feltűnő hibák voltak: vamos Valverde.

D
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1476
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2017.09.19. 23:55:31

Gratulálok a csapatnak. Remélem nem fulladunk ki tavaszra. Most szerencsés a sorsolásunk így kezdéskor nekem elég az 1-0 is csak ne kapjunk ki :)
Csak is Puyol
Avatar
Robcsyy
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1135
Csatlakozott: 2006.07.10. 21:34:57

2017.09.19. 23:51:58

nem csoda, hogy Paulinho lécelt Angliából, abban a tufa ligában nem tudott kiteljesedni.
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19639
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2017.09.19. 23:50:56

Csak maradjon puskapor máskorra is, mert ez ugyanannyit ér mint a Getafe elleni 2:1. Az nagyon örömteli, hogy jó kondiban a csapat és rendre felőrli az ellenfelet. Eibar is jól kezdett, de szépen lassan elkészültek.A győzelmet viszont nem kell megmagyarázni, három pont, szép volt srácok.
Kép
Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2017.09.19. 21:15:05

ennek a kezdőnek működni kellene! nekem is tetszik, különösen Lajosunk "hiányának" örülök mert ez manapság önmagában is előny(sajnos).
Avatar
BarcafanTomee
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2574
Csatlakozott: 2006.09.16. 14:48:58

2017.09.19. 21:08:28

Hú de tetszik ez a kezdő! Én örülök, hogy Lajos megérzi milyen a pad, rá fog férni. Ha Piqué nem javul fel, remélem ő is ki fog kerülni. Paulára kiváncsi leszek, hogy mit tud hozzá tenni. Kezdőként csak jobban kiderül, mint mikor beállt percekre.

Iniesta hétvégén is csak 45 percet tolt, miért ne bírná? Meg nem is fogja végig játszani szerintem a meccset.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10113
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2017.09.19. 21:06:18

Digne-Semedo szélsőbekk páros, palesz jóslata tényleg igaznak tűnt, és szerintem jó húzás Ernőtől hogy nem egyszerre pihenteti mindkettőt =D>
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2017.09.19. 21:01:43

Barça bench: Cillessen, Vermaelen, Alba, Vidal, Rakitic, Sergi Roberto and Luis Suárez.

még szerencse h gomes nincs, mert tuti behozná ini helyett a félidőben. így majd jöhet robi
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19639
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2017.09.19. 21:01:17

Végre van egy kis forgás, Denisék rá is szolgáltak a kezdőre. Nyerni kell, hajrá!
Kép
Kép
Kép
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15503
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2017.09.19. 21:00:04

visca el barca írta:kezdő:

TS - semedo, piq, masch, digne - paula, busi, ini - dölöfiú, messi, DS

tetszik. lalyost bennhagytam volna, neki vhogy formába kellene lendülnie, és az ilyen meccsek pont jók lenének erre. DS meg mehetett volna ini helyett.
jó ez így, ahogy gondoltam is, nincs kp-s sorcsere, logikus, nem mindenki LE.

Lajos majd jön ha kicsit elfáradtak, hátha jobban megy neki majd, padról beszállva.
MessiNeymarSuarez írta:Iniesta ennyire bírná? :shock:

Annak csak örülni lehet ha tényleg így van.
szeptember közepe van, vicces lenne ha nem bírná. (ez 95%ban ezen a fórumon van ennyire eltúlozva, hogy öreg, itt 3-4 éve, mikor 29-30 éves volt beírta ezt valaki, és azóta akármikor kezdő 3 egymást követő meccsen, jön a mantra.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2017.09.19. 21:01:46-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10113
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2017.09.19. 20:59:30

Iniesta ennyire bírná? :shock:

Annak csak örülni lehet ha tényleg így van.
Avatar
kz86
Jugador del Barça
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2012.01.27. 15:03:55

2017.09.19. 20:53:59

visca el barca írta:kezdő:

TS - semedo, piq, masch, digne - paulka, busi, ini - dölöfiú, messi, DS
Ez jónak tűnik. Remélem, hogy elől Denis lesz a baloldalon, Messi középen, Duli pedig a jobboldalon.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2017.09.19. 20:52:29

Tetszik, hogy Suárezt le merte tenni a padra, pacsi. :)
Avatar
Messias2
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2865
Csatlakozott: 2015.06.25. 16:10:25

2017.09.19. 20:52:03

visca el barca írta:kezdő:

TS - semedo, piq, masch, digne - paulka, busi, ini - dölöfiú, messi, DS
Ernő bá meccsről-meccsre sokat nő a szememben.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2017.09.19. 20:49:14

kezdő:

TS - semedo, piq, masch, digne - paula, busi, ini - dölöfiú, messi, DS

tetszik. lalyost bennhagytam volna, neki vhogy formába kellene lendülnie, és az ilyen meccsek pont jók lenének erre. DS meg mehetett volna ini helyett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.09.19. 20:52:21-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése