recrea írta:Kézműves sörök közül meg a békésszentandrási, de számomra ezek a kézműves sörök rossz irányba mennek, rengeteg az ihatatlan. Valamint nem vagyok a híve az ízesített söröknek, szilvással, gyömbéressel, mézessel hagyjanak békén. A meggysör, de abból is az, ahol kiérzem a sör ízét.
Anno nagyon rá voltam kattanva a kézművesekre, de ahogy jobban eligazodtam a sörök világában, egyre inkább túlárazottnak tűntek... Mostanában a német búzákra vagyok totálisan rákattanva, Schöffenhofer, Erdinger, Franziskaner bármikor, de a legeslegjobb sör a világon az a Weihenstephaner Vitus.
Brutális búzabak, 7,7%-os, de nem is az a lényeg, hanem az íze... Ezt le sem lehet írni.
Nálam az 1000 forintos határ egyelőre nagyon stabilan áll a söröknél, afölött nem költök rájuk, megtettem már párszor, de egyik sem adott akkora pluszt, hogy megérje. De a kommersz söröket már egyszerűen nem tudom meginni, túl nagy a kontraszt. Semmi elitizmus nincs ebben, csak egyszerűen nem ízlik. Kivétel a Valentinus búza, jó kis 300 forintos sör, spórolós ivászathoz.
Lentebb írtatok néhány pálinka márkát, mi anno forgalmaztunk Schiszlert, az megfizethető és az Irsai pl. zseniális. De ott van a Csalló is, nem a legismertebb és kicsit drága is, de bitang jó főzeteket alkotnak.