A Jobbik politikája megváltozott, és ezt Ők is elismerik. Minden párt változik egyébként.Nero. írta: Én is a Jobbikra fogok szavazni (nem azért mert ki kell írtani a cigányokat, zsidókat, melegeket, szarvasembereket stb.), hanem azért mert ők még nem voltak, hátha valami más lesz.
Az viszont röhej, hogy a programjuk nem rossz.Milyen programjuk? Mennyire nem azt képviselik már amit régebben (mondjuk az nagyon gáz volt). Milyen alapon ígér ide Vona nyugati béreket, amikor egyszerűen gazdasági képtelenség?
Azzal, hogy nincs programjuk, nem értek egyet. A Béruniós ponton túl vannak még bőven racionális elképzeléseik.
Ha kicsit utánaolvastál a Béruniónak, akkor világossá válik, hogy nem egy tollvonással fogsz háromszor annyit keresni. Ez egy kezdeményezés, amiről beszélni kell, amiről tárgyalni kell, mert lassan a nyugati társadalom érdeké is az lesz, hogy a keleti szektor megerősödjön. Ezzel mérsékelni lehetne az elvándorlást, de további pozitív vonzatai is lennének. A Jobbik többször is mondta, hogy ehhez az EU és a keleti országok gazdaságát kellene megreformálni. Ami nem egy hét alatt valósulna meg. Viszont, ha 10 év múlva kezdik el a témát boncolgatni, akkor még később lesz felzárkóztatva a keleti régió. Ez egy valós probléma, amiről beszélni kell. Mert magától nem fog megoldódni, csak úgy, ahogyan Te is, az angoloknak növeled a GDP-t. (és ezt nem támadásként írom, teljesen megértelek)
Engem, mint adófizető magyar állampolgárt az bánt a legjobban, hogy az adóm java része magán zsebekbe vándorol. Akkora lett mára Magyarországon a korrupció, hogy embertelen. Ezen túl az EU-s pénzek felhasználásában is vannak szépen kétes tranzakciók. Sajnos egyelőre ehhez az EU is asszisztál, talán most jön egy küldöttség, akik megvizsgálják, hogy mire ment el az EU-s pénzek java. Nem hiába tiltalozik a párt az ellen, hogy nézzék meg a felcsúti kisvasút körüli helyzetet. Érted... Kapsz egy idegen forrásból pénz, egy projekthez, majd a végén te vagy felháborodva, hogy meg szeretnék nézni, hogy minden rendben ment e. Nonszensz!
Saját bőrömön tapasztalom (egészségügy), hogy szembe vagyunk köpve, de jó néhány ágazattal együtt. És higyjétek el, hogy nagyon rossz irányba tart az egészségügy. A jelenkori kormány nem is meri nagyon boncolgatni a témát, annyira nagy a zűr. Az utca embere is tisztában van ezzel. De higyjétek el, benne vagyok a rendszerbe, és belülről még jobban rohad. A kormány média meg próbálja fényesíteni a mundért. (hozzáteszem, hogy a fővárosban ilyen a helyzet, ahova még talán több pénz is jut, videkén bele sem szeretnék gondolni, hogy milyenek lehetnek a körülmények. Egy valami fogja még össze ezt az ágazatot, ez pedig a hivatástudat, akármennyire is közhelyesen hangzik, sajnos nem az.)
A közvetlen környezetemből mennek ki a fiatalok külföldre, a jobb élet reményében. Valljuk be őszintén, ezt a tömeges elvándorlást jobbára csak anyagi megbecsüléssel lehetne visszafordítani. Sajnos a jelenlegi kormány politikája pont arra épül, hogy alacsonyan tartja a munkabért, hogy több nyugati cég jöjjön hozzánk befektetni.
Nekem pedig még okom is lenne a FIDESZ-szel szimpatizálni, hiszen külhoni magyarként megkaptam a lehetőséget a kettős állampolgársággal, a boldoguláshoz. De azt is látnom kell, hogy már délvidéken is megy a FIDESZ korrupció. A szomszéd városban építenek magyar adófizetők milliárdjából foci akadémiát. 2 magyar van a csapatban..
A külhoni magyarok identitásának a megőrzését támogatni, ápolni kell, de nem így.
Vannak jó elképzelései a FIDESZ-nek, de már annyira pofátlanul rabolják szét mind a magyar embert, mind az EU-t, hogy nekem ezzel becsukták a kaput.
Amíg emberek a létminimum szélén élnék, addig politikusaink tömik a zsebeiket. Ami tulajdonképpen hidegen is hagyna, ha én is normálisan meg tudnék élni a béremből. Amíg írogatnom kell a kiadásaimat, meg matekozni, hogy hogy jöjjek ki a hó végén, addig noncs igazán miről beszélni. (a gyerekvállalás gondolatára egyelőre gondolni sem merek/tudok)