De a helyzet korántsem olyan tragikus, akkor sem, ha senkit sem igazolunk már.
A kapusaink megvannak. Masip távozását szerintem még a klubon belül sem mindenki vette észre.
Védelmünk már eddig is erősödött Vidal felépülésével és Semedo leigazolásával. Ha pedig Martinezt komolyan gondolja Valverde, akkor Marlon mehet kölcsönbe, de gyengülést ez sem okozna, de már jelenleg a Marlon-Mathieu cserével erősödött a csapat középen is.
A középpályán sokakkal ellentétben én már úgy érzem, hogy erősödött a csapat, mert Roberto konstans visszatérhet ide. És igen, én őt favorizálnám Iniesta első számú tehermentesítőjeként. Megérdemli a bizalmat és megvan a képessége is ahhoz, hogy beváljon. Nem azok az erényei, mint Iniesta-nak, de pl. sokkal nagyobb teherbírású. A játékunkba pedig ő sokkal jobban passzol, mint egy külsős. Igen, örülnék Coutinho-nak, de ezen a nyáron, ezzel a balfék stábbal már nem fogunk igazolni, pláne nem 2 nagy nevet és ennyi pénzért lehet meg sem érné.
Ennek tükrében: Iniesta,Rakitic,Busquets mögött, ha Roberto, Gomes, Samper trió következetesen lesz bevetve, azaz mindegyikük alapvetően egy szerepkörben csak, tehát lesz lehetőségük beleszokni abba a szerepkörbe, akkor egyértelműen erősödünk már itt is. Én a középpályán semmiképp sem számolnék már a Denis, Arda pakkal, sőt örülnék, ha lelépne mindkettő. Rafinha-t szívesen megnézném még párszor Iniesta helyén, de valószínűleg ő is lelép, pedig szívesen látnám még a csapatban akár elöl, akár az előbb említett szerepkörben.
Elöl Gaymar távozásával gyengültünk, egy az egyben SENKI sem tudná pótolni a jelenlegi piacról. Emiatt kár is 150 milliót kiadni egy 20 éves kölyökre. Én amúgy támogatnám a srác leigazolását, de nem ennyiért, ennyivel nem jobb, mint akár Deulofeu vagy más. Ha a már bizonyított, ugyancsak fiatal Morata belefért 80 millióba, akkor milyen alapon fizetnénk mi ennyivel többet egy még kevésbé bizonyított ígéretért. Kevés dologban értek egyet Bobbal, de ebben igen. Sőt, továbbmegyek. Én megpróbálnám a Deulofeu-Rafinha duóval "betömni" a lyukat és akkor ott van Munír is, aki még mindig nálunk van és egy 4-4-2-es taktikába - Messivel a két csatár mögött - is beleférne.
Jövőre pedig igazolhatnánk valakit a balosra, amikor leült egy kicsit a piac és nem akar majd mindenki rajtunk nyerészkedni.
Összességében, még akkor is erősödtünk a nyáron, ha nincs több igazolás, csak távozók. Elöl meggyengültünk, igen, de erre a posztra, mint írtam, akárki jönne, úgyis lenne visszalépés.
Az olyan fiataljaink pedig, mint Roberto, Samper, Deulofeu, Munír, Rafinha megérdemelnék a bizalmat, a játéklehetőséget, pláne ilyen helyzetben.