Én is belenézek időnként 1-1 meccsbe, ahol több TOP újonc is játszik. Az első 2 Lakers meccset viszont sajnos ki kellett nyomnom, mert hányingerem volt ettől a Lonzo-Lavar cirkusztól. Az első meccs arról szólt, hogy nem gáz, hogy Lonzo úgy játszik, mint ha a 60. helyen húzták volna, mert ő rohadt nagy sztár lesz, a 2. meccs pedig arról, hogy na ugye megmondtuk, hogy ő rohadt nagy sztár lesz. Nem sokat beszéltek arról, hogy mi történik a pályán. Mindkét meccsen meg tudták említeni, hogy Lavar rohadt jó ember igazából, erre az is bizonyíték, hogy milyen rendes fiúkat nevelt. Mind tök szerények, sőt még az iskolában is nagyon jó jegyeik vannak. (LOL) Ami végkép kiverte a biztosítékot, hogy meccsek közben évek óta vannak interjúk. Ezeken eddig GM-eket, edzőket és játékosokat kérdeztek. Most 2 meccs alatt 3* mindenképpen beszélni kellett Lavarral, mert olyan világmegváltó gondolatai vannak, hogy tragédia lett volna, ha nem tudjuk meg percenként, hogy mit gondol. Sosem utáltam a Lakerst,(sőt, semmilyen csapatot) de ha egész szezonban ez a fos folyik majd a csapból, akkor beállok majd haterkedni.
Amúgy összességében tényleg nem tűnik ez egy rossz rookie classnak. Ügyesek a srácok és nem csak a top3/top5.
KCP meg kicsit benyalta. Ezzel, hogy a Washington várakoztatta Porter szerződésével a Brooklynt, volt idejük gondolkodni és okos utat választottak. Most már nincs pénzük őt kimaxolni, sőt szerintem nagyjából senkinek nincsen. Jól látszanak idén a piaci trendek, a következő években pár játékos nagyot fog koppanni, akit az ügynöke nem készít rendesen fel a piacból, csak a tavalyi Woj bombák alapján tervezget.
A Boston Bradley cseréje elég kemény volt. Így tényleg nem kell gondolkodni bajnoki címben.
Szintén Boston: Valamelyik "játékosos" oldalon olvastam egy cikket Jaylen Brown-al/-ról. Kifejezetten értelmesnek tűnik a gyerek, szeretek pozitívan csalódni sportolókban. Myles Turnerrel is nemrég láttam egy interjút, ami alapján gyorsan meg is kedveltem, ő is jóval többet tud a közhelyek pufogtatásánál és a folyamatos "junó"-zásnál.
Ez meg egy részlete egy cikknek SI-n, George-ról.
For me, it’s all about winning. I want to be in a good system, a good team. I want a shot to win it. I’m not a stats guy. I’m playing this game to win and build a legacy of winning. I’ve yet to do that. I’m searching for it. If we get a killer season in Oklahoma, we make the conference finals or upset the Warriors or do something crazy, I’d be dumb to want to leave that.
u.i.: Miközben írtam Twitteren jött a hír, hogy a Knicks megtartja Steve Mills-t elnökként. Ha továbbra is ilyen jó ötletei lesznek, mint amilyen Hardaway szerződése volt, akkor talán a Kings és a Nets összeszedett, jó nyara ellenére sem kell attól félni, hogy szép lassan eltűnnek a bohóccsapatok az NBA-ből.