Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.06.04. 10:35:25

csababarca írta:leírtad a kulcsmondatot. igen, MI szétszedtük őket, más nem tudja, senki más. ezt írtam már szeptemberben is, hogy a bl-t simábban behúzzák, mint tavaly, hacsak velünk nem kerülnek össze. Bár idén nem biztos, hogy lett volna sanszuk. De ellenünk még mindig van bennük gát, egyik más csapat ellen sincs meg ez.
Agyaltam ezen a korszakos dolgon amit este beszéltünk, és szerintem ezért nincs meg bennem ez az érzés annyira. Mert minket még nem tartottak úgy rettegésbe igazán hosszútávon - Clásicocra gondolok most. A legutóbbi nagy verés a 3-1 volt amit kaptunk szerintem, de abban az évben tripláztunk, szóval az elveszi kicsit az élét.

De ezt nyilván csak Barcásként látom így, és tartom olyan fontosnak, szóval jó eséllyel igazad lesz abban, hogy ez is korszakos csapatként lesz számontartva - belegondolva jogosan is, főleg ha még jövőre is nyernek több kupát. Bár hogy azok közül is a szűk elitbe kerüljenek, még egy szintet lépniük kell szerintem, de elnézve mi folyik ott 1,5 éve, lehet menni is fog nekik. Meglátjuk, remélem azért Valverde és Messiék olyan csapattá érnek jövőre, hogy ezt nem hagyjuk nekik! :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.06.04. 10:24:27

Nero. írta: "A Real? Az ugyse lesz ott!" :lol:

De jo érzés erre kelni meg mindenhol a Realt látni :evil:
pedig pont te is ezen a véleményen voltál.
visca el barca írta:kaptam pár privátot, csak a címeket másolom be, a tartalmakat nem olvastam el:

"hajléktalan ...."
"remélem ezek után majd anyá*at fogob ...." non-stop"
"akkora .... kaptál a torkodba hogy két hétig csak okádni fogsz"

és még vagy 3-4 ilyen.

a szint meg van.
hagyd őket, ott is megvannak a normálisak, viszont ezekből is látszik, hogy semmivel nem különbek, mint ahogy hangoztatják páran.
Rivaldo11 írta: Azt én sem látom, játékban mi alapján javulnának. Ezt a csapatot már számtalanszor szétszedtük Ronaldostol, Benzemástol, Ramosostul...semmi varázslat nincs bennük, egyszerűen nagyon akarnak nyerni. Nálunk sokkal sokkal jobban. És mivel nagyon belterjes lett az egész BL, eleve max 4 ( 3...) csapatnak van igazi sansza, ez ki is emeli őket.
leírtad a kulcsmondatot. igen, MI szétszedtük őket, más nem tudja, senki más. ezt írtam már szeptemberben is, hogy a bl-t simábban behúzzák, mint tavaly, hacsak velünk nem kerülnek össze. Bár idén nem biztos, hogy lett volna sanszuk. De ellenünk még mindig van bennük gát, egyik más csapat ellen sincs meg ez.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2017.06.04. 09:26:40

Olvasva itt a régi fórumosok hsz-eit, biztos bennem van a hiba, de ne haragudjatok, én nem tudok nekik gratulálni a címvédéshez. Csapatot még ennyire nem segítettek a bírók és Fortuna, mint a Realt. A tavalyi sorsolás egy vicc volt (persze tudom, mindig az a világ második legjobb csapata, akivel a Real éppen játszik), a döntőben egy lesgóllal maradtak életben. Az idei menetről meg nem kell több szót ejteni, mert ki lett már itt vesézve oldalakon keresztül. Casemironak a pályán se kellett volna lenni a döntőben, mert járt volna neki a piros a Bayern meccsen kb. 3x, erre vezető gólt rúg. Nem kérdés, hogy a Real mérföldekkel jobb volt a második félidőben, érett a góljuk. Atótl még tény, hogy pont az rúgta, akinek nem kellett volna játszani. Aztán az a piros a végén már csak hab volt az idei BL szezonjuk tortáján.

DE !!!!!!!!!!!

Ahogy többen is írták már előttem, ez a csapat valami egészen elképesztő mentalitással bír. Ez az, amit én mindig is hiányoltam a Barcából. Hányszor láttam már Marcelo-t extázisban hergelni a szurkolókat, miután kiharcolt egy szögletet? Ugyan ez igaz Ramosra is. De a többiben is ott van az a gyilkos tűz, amit én még a Pep-team szemében sem láttam. Mi megerőltetés nélkül hoztuk le a meccseket, nem kellett sokat szenvednünk, felszántani a pályát. Mivel a Real játékban nem tud senki fölé sem kerekedni (kivételt képez ez alól a tegnapi második félidő, és most az emberelőnyös Bayern félidőket ne vegyük ide....), így kénytelenek harcolni, küzdeni, megszakadni a sikerért. És ők megteszik.

Marcelo tegnap amikor az utolsó percek környékén mellé ment az a Bonucci (talán) fejes, úgy ünnepelt, mintha ők rúgtak volna gólt.

Biztos vagyok benne, hogy ha a Juve ment volna el 3-1-re, akkor a Real játékosok arcán max 5 percig láttunk volna olyan tekintetet, mint amit láttunk Buffonon. Onnantól kezdve mentek volna előre önkívületi állapotban, nem pedig beletörődtek volna a sorsukba, mint tette azt a Juve. Oké, hogy ők is mentek előre, de nem volt bennük átütő erő...
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.06.04. 09:19:19

kaptam pár privátot, csak a címeket másolom be, a tartalmakat nem olvastam el:

"hajléktalan ...."
"remélem ezek után majd anyá*at fogob ...." non-stop"
"akkora .... kaptál a torkodba hogy két hétig csak okádni fogsz"

és még vagy 3-4 ilyen.

a szint meg van.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.06.04. 08:59:23

Samper írta:Palesz, jó lenne, ha törölnétek az egész posztot, mert a legostobább, legundorítóbb megszólalások rendszeresen a két riválist összehozó kommentekben jelennek meg. Nincs erre szükségünk.
"A Real? Az ugyse lesz ott!" :lol:

De jo érzés erre kelni meg mindenhol a Realt látni :evil:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.06.04. 07:50:13

ALEXDP írta:Azt nem tudom, mitől lenne jövőre annyira jó és szép a játékuk.

Erősek. Botrányosan, én így látom.
De nem csak a Pep féle csapattol vannak messze fociba.
Nem látom azt hogy mitöl lennének olyan nagyon jók jövőre.
Remélem Zizou marad, sokáig, és meglátjuk.
Aztán csúnyán vissza is nyalhat.
De nem hinném...
Azt én sem látom, játékban mi alapján javulnának. Ezt a csapatot már számtalanszor szétszedtük Ronaldostol, Benzemástol, Ramosostul...semmi varázslat nincs bennük, egyszerűen nagyon akarnak nyerni. Nálunk sokkal sokkal jobban. És mivel nagyon belterjes lett az egész BL, eleve max 4 ( 3...) csapatnak van igazi sansza, ez ki is emeli őket.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Samper
Director del Fútbol

2017.06.04. 06:53:50

Palesz, jó lenne, ha törölnétek az egész posztot, mert a legostobább, legundorítóbb megszólalások rendszeresen a két riválist összehozó kommentekben jelennek meg. Nincs erre szükségünk.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2017.06.04. 06:52:07

Bealudtam a meccs előtt, pedig meg akartam nézni. Csak most láttam az eredményt. Gratulálok nekik, nem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz.
Produkáltak egy olyan tavaszt, mint mi Enrique első évében...
ALEXDP
Capitá del Barça

2017.06.04. 00:49:30

Azt nem tudom, mitől lenne jövőre annyira jó és szép a játékuk.

Erősek. Botrányosan, én így látom.
De nem csak a Pep féle csapattol vannak messze fociba.
Nem látom azt hogy mitöl lennének olyan nagyon jók jövőre.
Remélem Zizou marad, sokáig, és meglátjuk.
Aztán csúnyán vissza is nyalhat.
De nem hinném...
csabooo
Capitá del Barça

2017.06.04. 00:13:44

Grat a Madridnak, ezt megerdemeltek, teljes mertekben :!: Ok akartak nagyon, kapartak, kusztak, masztak, meg akkor is mikor rosszul alt a szenajuk. Igazi nyertes mentalitas, mennek mint az orultek, nincs olyan hogy vereseg(meg ha van is...). Valamit amit tudnak ott, azt nagyon. Valjuk be oszinten, a kupak ellenere, lattunk mar galaktikusabb Madridot akar, de mas csapatot is, viszont kegyetlenul kihoztak, kihasznaljak az erosseguket.

Es lehet itt Zidaneozni, hogy nem jo edzo, meg maker csapat s miegymas, de eszmeletlenul osszealtak, mint lovak az arnyekban... Raaltak az erossegukre, tudjak hogy mik a hianyossagok, s eszerint intezik a dolgukat. S azt, hogy ennyire akarjak, hozzajon meg az is, hogy mindig ugy pattan, mindig ugy csuszik el a vedo, meg ugy fuj a biro, tevedni lehet, tevedtek is sokszor a javukra, de mivel nyertes mentalitas, valamilyen szinten bevonza ezeket a dolgokat - en ugy hiszem.

Szvsz, a mi galaktikus erankat nem veszik el, az elmult 10 evet, az hogy nem vedtunk cimet esetleg, sok mindennek volt koszonheto, szerintem pont az egyik a nyertes mentalitasnak. Bennunk ez nincs meg annyira, vagy ha epp meglenne, akkor jon a tobbi egyeb, ami miatt nem lehet...

En orulok, hogy megelhettem ezt a csodat, s remelem meg reszese lehetek. Ez a Madrid az en szememben meg nem galaktikus banda, majd ha mondjuk 8, 10 ev mulva is sikert sikerre halmoz, es melle egy olyan jatekot is produkal, emelem kalapom. Igy is, de csak egyelore ezert a duplaert.

Es most el lehet gondolkodni, hogy mi hatekonyabb, tiki taka, eszjatek, vagy ero-izom, tejet iszom tipus.

Asszem jo ha belenyugszunk az otodik CR lasztiba, s hogy minden a madridot fogja isteniteni, meg stb stb media akciok. En kicsit visszavonulok most epp ezert a netrol, ezt meg kell emesszem :? .

Fel lehet allni innen, fel kell alni, s meg kell mutatni a vilagnak megint, hogy kinek hol a helye. Remelem a vezetoseg is latta a meccset, es elgondolkoznak ezen.
Barça,Barça,Baaarça!!!
palesz77

2017.06.03. 23:50:11

csababarca írta:egy korszakot meghatározhat egy játék, egy filozófia, de meghatározhatják az eredmények is. ha a kettő még ötvözve is van, az parádé.
én így látom.
Lehetséges mondom, lehet csak az én szentimentálisabb nézetem szerint nem. De bennem az van, hogy egy valóban korszakos csapat hosszútávú emlegetéséhez kell egy olyan játék is, és az eredmény is. Nem a saját szurkolók körében, hanem világszerte gondolom ezt most. De ennek a Madridnak igazából megvan hozzá az állománya, jövőre lehet már a játék is meglesz náluk, akkor az én szememben is olyan csapat lesznek.

Mindenesetre ha az nem is jön össze esetleg, akkor is elismerésre méltó, ami mostanság ott zajlik sajnos.
fanbarca
Entrenador del Barça

2017.06.03. 23:34:57

Ezt a Realt csak mi tudtuk volna megverni. Minket viszont jó sokan helyben tudnak hagyni..
més que un club
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.06.03. 23:12:48

palesz77 írta:
csababarca írta:Nekem is, de ettől még egy lapon említhető.
hidd el, mostantól egy real szurkoló sem cserélné el ezt a korszakot.
Lehet, nem tudom. Ha jövőre is dobbantanak valami nagyot, de folyamatosan jó játékkal akkor azt mondom oké, nekem ez a csapat még nincs az a szinten. Eredményességben lehet, játékban szerintem közel se, és ahhoz azért az is kell. Mondjuk a keretük megvan ahhoz, hogy abban is hosszútávon javuljanak sajnos, kíváncsi leszek mi lesz velük jövőre. Remélem megállítjuk őket majd mi! :)
egy korszakot meghatározhat egy játék, egy filozófia, de meghatározhatják az eredmények is. ha a kettő még ötvözve is van, az parádé.
én így látom.

lehet túlzás a Pep-team elé helyezni, de bizonyos szemptonból nem szentségtörés.
mondom ezt úgy, hogy nálam az a nonplusultra barca és csapat amit láttam focizni. meg a 2002es brazil csapat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cestus
Director del Fútbol

2017.06.03. 23:08:21

Gratulálok a Realnak, megérdemelten nyertek egy nagyon jó meccsen.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
palesz77

2017.06.03. 23:07:37

csababarca írta:Nekem is, de ettől még egy lapon említhető.
Lehet, nem tudom. Ha jövőre is dobbantanak valami nagyot, de folyamatosan jó játékkal akkor azt mondom oké, nekem ez a csapat még nincs az a szinten. Eredményességben lehet, játékban szerintem közel se, és ahhoz azért az is kell. Mondjuk a keretük megvan ahhoz, hogy abban is hosszútávon javuljanak sajnos, kíváncsi leszek mi lesz velük jövőre. Remélem megállítjuk őket majd mi! :)

Az viszont igaz, hogy a most felnövő generációt a Real győzelmei motiválják majd a sikerre úgy, mint anno a Barca sikerei. Legalábbis szerintem.
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.06.03. 22:57:07

Grat a Realnak, kitartás skacok, remélem mindenki túléli a következő heteket :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.06.03. 22:55:28

Gratulálok a Realnak, történelmet irtak, és nem érdemtelenül, tavalyinál fel lehetett hozni a könnyű sorsolást, vagy a döntőben a lesgólt, ideibe nem lehet belekötni, erős ágon mentek a döntőbe, ott meg négyet lőttek a világ legjobb védelmének.

Dobálózunk a Klasszikussokkal, de utólag nem vagyok biztos benne, hogy ha azokon is győzelmi kényszerbe van a Real, nem alakulnak-e máshogy meccsek. Mert amikor nagyon kellett, olyankor tudták hozni a legjobb teljesítményt, maximálisan profin csinálták, ami az edzői stábjuk kiválóságát mutatja.

Ezzel most egy jó darabig overek lesznek, de az élet nem áll meg. Ők az első duplázók a BL-ben, de az első triplázók még lehetünk mi. :wink:

Azért a Pep korszakos dolog nagyon erős. :shock: A játék mellett meg kell említeni, hogy bár csak 2 BL-t nyert a csapat, jött 3 bajnokság, a Real 1-et nyert 4 év alatt, meg ott volt a 6-2 meg az 5-0, a Real közel sem tudta igy dominálni a Klasszikusokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2017.06.03. 22:59:34-kor.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.06.03. 22:54:34

csababarca írta:ez a real így a Pep-teammel egy lapon említhető bőven
A közelében nincs a Pep féle csapatnak. Nyerni lehet sokféle módon, de az a foci amit az a csapat játszott, ennek a madridnak elérhetetlen szint.
Rivaldo-A Legnagyobb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.06.03. 22:52:15

Nekem is, de ettől még egy lapon említhető.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.06.03. 22:51:23

Az igazi győztes a "padlóról" képes felállni és mi képesek vagyunk rá. Idén jobbak voltak, nagyon akarták. Előttünk a példa!
Kép
Kép
Kép
palesz77

2017.06.03. 22:48:00

Grat a Madridnak, sajna bejött amit vártam. Teljesen megérdemelték ezt most, ez van. Remélhetőleg jövőre majd visszavágunk nekik minden fronton! :)

Csaba: Papíron lehet, de szerintem egy Barca szurkoló sincs, aki elcserélné azt a korszakot a kevesebb BL címmel is erre a Madridi időszakra.. A Pep korszak azért több volt a begyűjtött trófeáknál. Nekem legalábbis.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.06.03. 22:46:26

ez a real így a Pep-teammel egy lapon említhető bőven, sőt. ez egy elképesztően győztes mentalitású csapat, a Pep-teamből ez hiányzott kétszer is, mikor bl-t védhettünk volna.

azért 3 év alatt 3 bl...ezt nehéz megmagyarázni.

grat nekik, megérdemelték.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2017.06.03. 22:49:57-kor.
csabooo
Capitá del Barça

2017.06.01. 19:22:57

ferninho írta:
csabooo írta: Ne haragudj, de meg a madridistak is, az uj evtol egesz mondjuk marciusig atkoztak sokszor, elkuldtek volna CRt. Olvass vissza a forumotokon ha nem hiszed. Azert az Aranylabdat, ne hogy mar 2,3 jo meccsre adjak oda, mert akkor azzal kb. ertekelek is a dij presztizset... :?
Ja, borzasztó volt tényleg.
Csak a bajnokikat nézve, első idei 10 bajnoki meccsén rúgott 9 gólt meg adott egy assistot.
Utána beakadt a gólcsap 4 meccsig (Bilbao, Alaves, Atleti, Barca), de a kövi meccsen a Bilbao ellen 2 assist, nyert a Real 2-1re, majd azutáni meccsen első gólnál megint gólpasszt adott.

Utána jött Zizou, Zsinórban 4 idegenbeli meccsre el se vitte CRt és ekkor volt közben az Atleti meg a Barca elleni meccs is, ahol nem tudott betalálni (de ugye itt BL meccsek is mentek közte, ne felejtsük el).
Valencia ellen újra betalált, majd a Sevilla, Celta, Malaga trió ellen tudjuk mit művelt.
Eközben meg a BLben is nagyon ott volt a szeren.

És ez a CR nem csinált idén semmit meg egy darab kaki volt meg volt 2-3 jó meccse.
Es akkor most en is kezdjem hozni a statisztikakat Messirol ? Hogy melyik meccsen mit muvelt ?
Az hogy rugott x golt, az mind szep es jo, de jatekban sehol sem volt joforman. Ha mar ennyire statisztikakra vagy raalva, hasonlisd ossze a szezonjukat, szerintem Leo mindenben veri, vagy a tobbsegben. Sikeres csel, assist, miegymas. Ronaldo most mar csak egy befejezo csatar szerintem, ott all, varja es berugja, ennyi nagyjabol. Ritkan latok mar olyat, hogy maganak kiharcolna, 1v1 be megveri, es berugja, max neha lenduletbol tol egyet befele es ellovi, az beakadhat. Szamomra ezert nem lesz egylapon emlitve Messivel, mert o sokkal komplettebb. Fenntebb leirtam, hogy mikben jobb nalla, es mind ezt ugy, hogy CR is el ismerem mint, elsportolo, es 4x Aranylabdas. Tisztelem amit elert, de kettejuk kozt csak a Realosok mondjak azt hogy nem Messi a jobb. Es szerintem nem egy Barca oldalon kellene meggyozd a barcasokat, hogy CR mit muvelt iden, meg hasonlo :) Szerintem itt az ertelmesebbje ugyan ugy mint en, elismeri ot. Nem is ezzel van a baj. Hanem inkabb azzal, hogy tavalyra is ugy kapta meg, hogy kb szinezkedett a palya szelerol, meg feszitett a dontoben mikor berugta a 11est.

Ti sem engedtek a 21bol mi sem, ez valahogy termeszetes is. Az hogy melyikuk csapata eredmenyesebb, az mas teszta, sajnos ez szamitt inkabb, a sok suttyo szavazo nem nezi azt, hogy ki milyen jatekot jatszik, csak a statisztikak erdeklik, ugyan ugy ahogy teged is ahogy latom. Ki nyert tobb kupat dijra kellene atkeresztelni, vagy valami hasonlo, de en nem fogom fel azt, hogy hogy nem lehet latni a kulombseget koztuk...
Barça,Barça,Baaarça!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2017.06.01. 19:21:51

Bob_Marley írta:Kapásból itt a végén a Celta és a Malaga ellen is nyerő embernek bizonyult Ronaldo. Szerintem nagyon rossz gondolat összehasonlítani őket, mert Messii is másban jó, Ronaldo is másban jó. Egy közös halmazt lehet találni, ki volt eredményesebb és ez most Ronaldo felé billenti a mérleg nyelvét.
Mindkét meccset nyerték volna nélküle.

Amiben Messi jó, abban Ronaldo nem tudna jó lenni, míg amiben CR jó, azt szinte kivétel nélkül lehozza Messi is. Egyedül a fejjátéka és a tizenegyesei jobbak CR-nek.

Ki volt eredményesebb? Attól függ. Csapat szinten egyelőre CR, egyénileg Messi, több gól, gólpassz.
Viszont ha a Juve nyeri a BL-t, mi meg mondjuk behúzzuk a Szuperkupát, az eredményesség is kevésbé állja meg a helyét.
Motaro
Jugador del Barça

2017.06.01. 19:18:38

miro. írta:Na nyerje Messi az aranylabdat.
Mi meg a bajnoksaghoz nyerjuk meg a BL-t. :D deal!
Ez meg tipikus menekülőszöveg :-)
Bob_Marley írta: Egy közös halmazt lehet találni, ki volt eredményesebb és ez most Ronaldo felé billenti a mérleg nyelvét.
Mármint egyénileg? Mert akkor Messi.
Válasz küldése