Áthozom ide az igazolások topicban levő témát, mert az enyém már nagyon off lenne ott:
Busquets védekezésének a megítélése azért érdekes nekem, mert konkrétan a fejpárbajokon kívül - ahol második - minden kategóriában ő áll első helyen 90 percekre lebontva, nyilván a középpályások közül csak. Nem mutatja persze a teljes képet a statisztika, de ha annyira gyenge lenne, mint amilyennek be van állítva, akkor ez azért nem sikerülhetne neki. Egyáltalán nem védekezik ő rosszul, egyedül akkor, amikor nincs megszervezve a csapat körülötte, és magának kéne 30 m-se sávokat lefedni. Akkor tényleg kijön az összes hiányossága, mert ahhoz lassú mint a tetű, de a mai fociban ilyennek nem lenne szabad megtörténnie, hogy úgy szétesik támadás közben a formáció, hogy kontra esetén ekkora lyukak vannak.. Rombolni, ütközni, azt nem tud, tény, de megszerzi a labdát máshogy, ha normális koncepcióval van ellátva a csapat, szerintem ebbe semmi rossz nincs. Beíveléseknél idegesítő egyedül, de nem őt kéne ráállítani a jól fejelő játékosokra, és nem lenne belőle baj.
Támadásban meg szerintem sokak által kegyetlenül alul van értékelve az amit ő nyújt a csapatnak. Nem fogok kisregényt írni most, de a passzai - javarészt Messinek - a vonalak között, és a nyomás alatti játéka páratlan csapaton belül, egyedül Ini hozza azt a szintet - másik poszton -, mint amit Busi tud. Pont most héten is erre láttunk példát amúgy,
Neymar első gólja előtt. Nem azon van a hangsúly, hogy sarkazott, az is szép dolog, de a lényeg, hogy 2 emberrel a nyakán is képes olyan megoldást választani - ha van rá mód -, amivel előrehalad egy támadás. Ez az, ami pl az említett Rakiticben nincs meg, és én hiányolom is egy Barca kezdőtől, de ezt már sokszor leírtam, unja is mindenki gondolom.
Na mindegy, lényeg a lényeg, szerintem neki még bőven nem meszeltek, és nem is olyan értékelhetetlen a szezonja, mint párak szerint. Csak hiányzik neki egy rendszer - ami amúgy minden középpályásunknak hiányzik, halkan megjegyezném -, de ha az megvan, akkor nem kell mellé Xavi és Ini személye, hogy klasszist tudjon hozni. Társak kellenek persze, de a két törpe nélkül is képes lehet még szerintem sok szép évet lehúzni itt, ha olyan lesz a csapat játéka - amit én speciel nagyon remélek.