2017.05.13. 20:40:10
Leszögezem előre, hogy én is csak a saját véleményem mondom, de szerintem Messi egy feljavult középpályával a háta mögött se menne ki a szélre már. Nagyon sokat alakult a játéka, tényleg egy irányító lett már - sok egyéb plusszal -, Neymar átvette az 1v1-ekkel védelmeket megbontó játékos szerepkört tőle. Ezzel nem azt mondom, hogy ő nem cselez, de szélről már nem is tudom mikor láttam utoljára úgy betörni, mint ahogy régen szokott. Rajta is érződik kicsit már a kor, csak ő a "klasszikus öregedés" helyett szimplán beljebb húzódott, és egy új poszton nyújt extraklasszist, ahol annyira nem kell a sebessége és a gürije, mint a szélen kéne. Mert még biztos most is meg tudná húzni a szélt ha úgy adódik, de 90 percen keresztül folyamatosan versenytfutni, mint ahogy Neymar teszi pl, szerintem már nem tudna. Úgyhogy én személy szerint úgy látom, hogy jöhet bárki középre, Messi már nem hagyja el a pálya közepét, és ugyanúgy hátra fog lépkedni jövőre is.
Ezért se tartom én se hülye ötletnek Dembélé majdani leigazolását, mert amellett, hogy klasszisjelölt a gyerek, még szükségünk is lesz hamarosan egy jobbszélsőre - bár mostanság ő is kötetlenebb poszton játszik inkább. És ezért is tetszett ez a 3 védős felállás, mert így Messi úgy tud középen játszani, hogy közben nem hagy egy nagy lyukat a támadószekció jobboldalán.