Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
looka
Capitá del Barça

2017.05.23. 12:38:37

visca el barca írta:a poolnak annyira gyenge a a kerete, hogy nekik a kétfrontos bulikázás nem fog menni. visszatérnek a 5-6. hely környékére. ráadásul klopp rohangálós focija sem működik annyira angliában mint előtte németben.
Méghozzá szerintem 3 okból nem működik: egyrészt más a játékosállomány, nem úgy tűnik, hogy végigbírják a szezont ilyen tempóban, pedig ősszel azért elég jók voltak (főleg játékban), másrészt a két liga közötti tempókülönbség, mert nem mindegy, hogy a Freiburg ellen futkározunk vagy a West Brom ellen, harmadrészt pedig nekem úgy rémlik, hogy elég kevés sérüléssel megúszták a BVB-nél Klopp idején (kivéve persze Reus, de neki mindegy, ki az edző), ennek meg az is lehet az oka, hogy kevésbé sérülékeny játékosok alkották a keretet vagy éppen az, hogy felkészültebb orvosi stábbal dolgoztak.

A rangadókon idén is megmutatták, hogy bármelyik csapattal felveszik a versenyt (legalábbis a Premiershipben), ráadásul ősszel még ez a keret is egyben tud maradni, sérülésektől relatíve mentesen, szóval lehet belőlük egy igen veszélyes kupacsapat, főleg, hogy Klopp is általában jól szerepel nemzetközi porondon - kérdés, hogy emellett a bajnokságban lecsúsznak az EL-helyekre és akkor egy idény alatt kell alkotni a BL-ben, vagy megerősítik kellőképpen a keretet és megy a kétfrontos harc.

Náluk létkérdés Coutinho megtartása, de csak ezzel kezdődik a buli, mert kelleni fog egy Mané-pótlék (ez a könnyebb) és egy Henderson stílusú középpályás (ez a nehezebb), amellett, hogy normális balbekk (minimum Milner cseréjének), egy középső kp. és egy középhátvéd sem ártana.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.05.23. 10:00:41

palesz77 írta:Tottenhamnél a kulcs az lesz, hogy mennyire tudják egybentartani a csapatot. Elvileg senkit nem kell eladniuk, van pénz, kíváncsi leszek.

A Pool és a City is odaért végül a BL-t érő helyekre, örülök nekik nagyon. Remélem okosan erősítenek a nyáron majd, mert azért lenne hova fejlődni..
a poolnak annyira gyenge a a kerete, hogy nekik a kétfrontos bulikázás nem fog menni. visszatérnek a 5-6. hely környékére. ráadásul klopp rohangálós focija sem működik annyira angliában mint előtte németben.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
PCsabi
aka Game90

2017.05.22. 23:25:14

palesz77 írta:Alexis és Özil szerinted maradnak?
Özil szerintem biztosan, Sánchez-ben nem vagyok már biztos...
messideco írta:Miért látod Cech távozását ennyire biztosra?
Úgyis maradni fog, de nem sok olyan meccsre emlékszem, ahol az ő klasszisa kellett, hogy pontot/pontokat szerezzünk, szóval én szívesen látnám Szczesny-t ismét a csapatban.

Na, eljött ez is, EL... :? Mondjuk remélem nem erőltetjük a sorozatot, Sánchez-ék helyett játszanak csak Iwobi-ék.

Nyárra kíváncsi leszek, így, hogy nincs BL, kevesebb pénz lesz ill. eddig se voltunk a legvonzóbb célpont a komoly játékosoknak, ezután meg főleg nem.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.21. 21:38:48

palesz77 írta:Tottenhamnél a kulcs az lesz, hogy mennyire tudják egybentartani a csapatot. Elvileg senkit nem kell eladniuk, van pénz, kíváncsi leszek.

A Pool és a City is odaért végül a BL-t érő helyekre, örülök nekik nagyon. Remélem okosan erősítenek a nyáron majd, mert azért lenne hova fejlődni..
Ez a Spurs nagyon egyben van most, Son iszonyatosan beérett, Alli meg nem véletlen lett asszem másodszor is zsinórban az év fiatalja a plben. Ráadásul Pochettino ezt nagyon összerakta. =D>
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.05.21. 18:34:32

Tottenhamnél a kulcs az lesz, hogy mennyire tudják egybentartani a csapatot. Elvileg senkit nem kell eladniuk, van pénz, kíváncsi leszek.

LG
Az Év fórumozója 2016

2017.05.21. 17:59:13

Most már kijelenthető, az Arsenal nem lesz ott ősszel a BL-ben, ezzel lezárul egy korszak, remélem Wenger is távozik. Nagy edző volt, de az utolsó évekre teljesen megfáradt, ahogy a csapat is.

A Tottenham pedig szépen bedurvult a végére, fossák a gólokat. Kane gólkirály lesz, pedig hagyott is ki meccseket sérülés miatt, kb. 1/1 gól/meccs átlaga lesz. Azért elég korrekt. Pedig én nem tartom túl sokra, az EB-n kifejezetten bosszantó volt, ahogy szerencsétlenkedett. Jó a kiszolgálás mögötte. Pl. Eriksen 15 gólpassza nem gyenge, idén ő egyértelműen szintet lépett. =D>
Veidt_madridista
Madridista

2017.05.18. 17:29:28

messideco írta: Amúgy szorítasz az ágyúsoknak, vagy csak figyelemmel követed?
Dehogy szorítok :D de igen, követem őket, de ez nagy általánosságban elmondható az olasz-angol-spanyol liga összes csapatáról, többi bajnokság nem igazán érdekel, egy-egy meccset/játékost megnézek néha magamnak, de ennyi. PL-ből egyébként egy csapat sem áll közel hozzám, szimpátia szintjén sem. meg egyébként is azt vallom, hogy szurkolni csak egy csapatnak lehet, ez esetemben nyilván a Real Madrid, de idővel több csapat iránt is kialakul szimpátia az emberben, nálam pl. ilyen az Udinese. Meg persze a DVTK mint helyi csapat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt_madridista 2017.11.10. 22:01:32-kor.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2017.05.18. 16:35:05

Nem mondom relatív rossznak, kevés meccsen láttam őt teljesíteni, plusz másabb a dolog, ha mellette ott van Koscielny és Mustafi is, plusz a visszazáró szélsők pl. Mindegy, vasárnap és a kupadöntőn majd kielemzem.

Amúgy szorítasz az ágyúsoknak, vagy csak figyelemmel követed?
Kép
"And my heart will leave you never."
Veidt_madridista
Madridista

2017.05.18. 15:58:21

Holding sztem marha ígéretes.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2017.05.18. 14:44:22

MQuCsabi írta:Nem lenne jó, ha Wenger ismét maradna. Lassan egy középcsapattá csúsznak majd vissza, ha így folytatódik.
Sanszos, ha meglesz a kupa és/vagy a negyedik hely, marad... Tíz éve lépnie kellett volna az öregnek. Mondjuk a második félévre összekapta a csapatot, gondolok a BL blamára.
Veidt_madridista írta:
messideco írta: És már van két igazolás: Cazorla és Mertesacker :) Hiányoztak azért nagyon.
Egyik sem erősítés. Cazorla újabb komoly sérülésre van predesztinálva, Mertesacker pedig már évek óta közelében sincs egy angol topcsapat szintjének. Más kérdés az öltözőben betöltött szerepe.
Részben, azért Mertesackert szívesebben nézném a védelemben mint pl. Gabrielt, vagy akár Holdingot, aki még sötét ló nálam.

Kell egy ember a középpályára, oszt jól van, Bellerin szerintem marad, cserének.
Kép
Veidt_madridista
Madridista

2017.05.18. 13:02:49

messideco írta: És már van két igazolás: Cazorla és Mertesacker :) Hiányoztak azért nagyon.
Egyik sem erősítés. Cazorla újabb komoly sérülésre van predesztinálva, Mertesacker pedig már évek óta közelében sincs egy angol topcsapat szintjének. Más kérdés az öltözőben betöltött szerepe.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.05.18. 12:49:31

Nem lenne jó, ha Wenger ismét maradna. Lassan egy középcsapattá csúsznak majd vissza, ha így folytatódik.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2017.05.18. 11:55:31

Miért látod Cech távozását ennyire biztosra?

És már van két igazolás: Cazorla és Mertesacker :) Hiányoztak azért nagyon.
Kép
looka
Capitá del Barça

2017.05.18. 10:46:53

Én is azt hittem meccsekkel ezelőtt, hogy leadja a 'Pool, de olyan simán hozták a WHU ellen, hogy hazai pályán nem tudom elképzelni, hogy ne nyerjenek egy biztos kieső ellen. :)

A Senalnál meg, ha nem jön össze a BL, akkor nem tudom elképzelni, hogy Sánchez és Özil is maradjon, ráadásul Wengerben sem vagyok annyira biztos (bár ő szerintem még egy évet koptatja a padot).
palesz77

2017.05.18. 08:00:10

Alexis és Özil szerinted maradnak? Nem követem az Arsenal híreit, szóval elhiszem ha úgy van, csak eddig mindig olyat olvastam, hogy szinte biztos távozók.

Amúgy ha minden igaz, akkor 1:1-es Arsenal döntetlen, és 2:0-ás Boro siker esetén rájátszás lenne a BL helyért. :D De remélem azért Coutinho megoldja simába a dolgokat.
PCsabi
aka Game90

2017.05.17. 18:40:35

Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy jövőre csak EL lesz, bár pont a Liverpool az, akiből kinézem, hogy elszerencsétlenkedi a már kiesett Boro ellen... :D

Nyáron pedig szerintem ez lesz (próbáltam reálisan gondolkodni, nem fogunk kiadni Mbappe-ért 100 milliót például):

Távozók:
- Cech
- Gibbs
- Jenkinson
- Debuchy

Érkezők:
- Szczesny
- Wilshere
- Chambers
- Kolasinac
- Lemar

Szczesny/Ospina - Holding/Chambers, Koscielny/Gabriel/Mertesacker, Mustafi/Monreal - Bellerin/Ox, Xhaka/Coquelin/Elneny, Ramsey/Wilshere/Cazorla, Lemar/Kolasinac - Özil/Walcott/Perez, Welbeck/Giroud, Sánchez/Iwobi
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.15. 01:00:04

Nero. írta:
Bob_Marley írta:Ezzel lefőtt, így a végére a sérülések és terhelés na meg a sorsolás megpecsételte a United sorsát. De az EL-t még behúzhatják, Ajaxért szorítok, de a rutin az angolok mellett szól és sokat jelenthet.
Mondjuk jó kérdés, hogy megéri-e a BLbe indulni a Unitednek. Anyagilag biztosan, de ott mégjobban szétalázzák majd őket.
6. hely, értékelhetetlen.
Pénz miatt, plusz játékosokat is könnyebb lesz szerezniük és tovább tudnak építkezni.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.05.15. 00:56:22

Bob_Marley írta:Ezzel lefőtt, így a végére a sérülések és terhelés na meg a sorsolás megpecsételte a United sorsát. De az EL-t még behúzhatják, Ajaxért szorítok, de a rutin az angolok mellett szól és sokat jelenthet.
Mondjuk jó kérdés, hogy megéri-e a BLbe indulni a Unitednek. Anyagilag biztosan, de ott mégjobban szétalázzák majd őket.
6. hely, értékelhetetlen.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77

2017.05.15. 00:16:34

Coutinho vs WHU

Középpályásként tolta inkább ma, remélem mostantól többször is láthatjuk ezen a poszton, szerintem itt tudná a maxot magából kihozni. Nagyon nagyot ment a kis brazil, ha ezt folyamatosan hozná, akkor akár el tudnám képzelni Ini utódjaként is tényleg. Jövőre megtehetné Klopp azt a szívességet, hogy végig itt játszatja - remélem úgy erősít nyáron, hogy tényleg ez lesz -, aztán ha végig klasszis szintet hoz, akkor akár jöhet is ha úgy adódik. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.14. 19:21:32

Ezzel lefőtt, így a végére a sérülések és terhelés na meg a sorsolás megpecsételte a United sorsát. De az EL-t még behúzhatják, Ajaxért szorítok, de a rutin az angolok mellett szól és sokat jelenthet.
Kép
Kép
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2017.05.14. 17:58:07

Sajnálatos, hogy a sporttv nem volt képes megvenni a közvetítési jogait a PL-nek, helyette a vajna-birodalom sehol nem lévő spíler tv-je adja.
palesz77

2017.05.14. 13:09:53

Szerk.:
Coutinho mekkora gólpasszt adott. =D> Ahogy nézem az utóbbi 10 perc alapján a középpályán játszik ma, lehet elemezgetni. :D

Szerk2.: Ayew. :lol: Kapufát lőtt 2-szer olyan 2m-ről. :D

Szerk3.: Wijnaldum bődületes kapufa, aztán a kipattantó Coutinho begyűjti 25-nél, és egy kisebb szóló után parádés gólt lő.. =D> Eddig fekszik neki az Ini poszt. :D

Szerk4.: És ott a dupla. :)

Szerk5.: Origi mekkora felsőléc jesszusom. Kár, hogy nem nézi senki a meccset amúgy, de jól elbeszélgetek magammal.. :D

Szerk6.: És ott az Origi gól is! :)
LG írta:...
Chelseanek mindenképp mélyítenie kell a keretét, idén meg tudták oldani úgy, hogy 11-ből 9 ember kb mindig kezdett, de jövőre ha BL-ben tovább akarnak vitézkedni, ez már neccces lesz. De ha Bakayokoról pl igazak a hírek, szerintem vele is jól járnának, Conte focijába el tudnám képzelni.

Viszont szerintem a MU és a City is lényegesen jobb lehet, ha nyáron jól erősítenek. A Citynek a Sané-Jesus-Sterling trió előre adott, ők bármilyen védelmet képesek lehetnek felforgatni, ha nem agyilag nulla napot fognak ki - sajnos előfordult párszor. Kérdés, hogy hogy sikerül hátrébb erősíteniük. Gündogan ha visszatér, ő is már dobhat rajtuk, de mindeképp kell a középpályára és a védelembe is igazolniuk. Viszont ha Pep a tavalyi évvel ellentétben képes lesz szívbaj nélkül takarítani, szerintem lényegesen komolyabb játékerőt képviselhetnének a BL-ben is. Csak lehet itt bibi lesz nála, Navas hosszabbítása pl erre utal nekem, de ne legyem igazam. Örülnék, ha sikerülne egy ütőképes Cityt összeraknia - bar azért a BL-ben minket ne verjen ki soha. :D

MU szintén kérdéses ilyen szempontból, nekik szerintem game changer arcok kellenének, akik meccseket tudnak nyerni egymaguk. Idén ez volt Pogba és Ibra, akiket kifingásig játszatott is José.. Rashford most úgy tűnik kezd beérni, talán tőle is lehet többet várni kővetkező szezonban már, de ez akkor is kevés, kell még oda nagyágyú. Mert a védekezésük azért rendben van, kevés gólt kapnak nagyon - már amikor nem sérültek a kezdőik -, José nem meglepő módon meg tudta ezt szervezni. Úgyhogy egy okos nyárral én igazából nem lepődnék meg azon se, ha a Bajnoki címért versenyeznének már jövőre.

Poolnál nem meglepő módon szintén ebben látom a kulcsot. A kezdőjük a védelmet leszámítva bitang jó - PL szinten mindenképp -, de a kulcsjátékosaikat egyszerűen megközelítőleg se tudják pótolni. Mané, Coutinho, Lallana és Henderson szerintem a kulcs, közülük meg ha Mané vagy Hendo kiesik, konkrétan senki nincs hasonló profillal a keretben. Ezen sürgősen változtatnia kell Kloppnak, mert a szezon elején látszott, hogy az ötletei jók, csak ezzel a focival januárra már kivégezte a keretet kb. Ha viszont okosan mélyítenének, hosszútávon sokkal több esélyük lenne minden fronton. Bár náluk a védekezésben olyan szintű bajok vannak, amit kétlem, hogy 1 nyár alatt fog Klopp megoldani. Főleg ha megint ilyen Klavan féle igazolások jönnek csak.. Nekik drukkolok legjobban amúgy talán, de náluk érzem legkevésbé, hogy nyár után bajnokesélyes szintre lépnek elő.

Abban egyetértek, hogy jövőre jó eséllyel még nem fognak BL címért menni a PL csapatok, de ha a nagy edzőknek sikerül a projectjeiket végigvinni, szerintem relatíve hamar felzárkózhatnak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.05.14. 12:40:14

Veidt_madridista írta:Conte maradni fog, azt mondta. Szerintem akar meg egy elődöntő is benne van náluk, feltéve ha jol igazolnak. Nainggolan maradni fog Rómában, azt mondta ket nappal ezelőtt, ot nagyon szerette volna megszerezni Conte. Bonucci szinten ilyen, o allitolag hajlik a váltásra, mert nagyon szereti Contet es a kisfia betegséget csak Angliában tudjak kezelni, tobbszor jart mar Londonban ilyen ugyben. Meg ott van Morata, aki tegnap kb. nyolc Chelsea-játékost követett be Instagramon...
A belga stílusa nagyon passzolt volna a Chelseabe, de Bonucci és Morata is jó fogások lennének szvsz, ha utóbbit megszerzik, Costa akár mehetne is.
Veidt_madridista
Madridista

2017.05.14. 11:54:52

Conte maradni fog, azt mondta. Szerintem akar meg egy elődöntő is benne van náluk, feltéve ha jol igazolnak. Nainggolan maradni fog Rómában, azt mondta ket nappal ezelőtt, ot nagyon szerette volna megszerezni Conte. Bonucci szinten ilyen, o allitolag hajlik a váltásra, mert nagyon szereti Contet es a kisfia betegséget csak Angliában tudjak kezelni, tobbszor jart mar Londonban ilyen ugyben. Meg ott van Morata, aki tegnap kb. nyolc Chelsea-játékost követett be Instagramon...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.05.14. 11:28:06

Mahrez szépen elbaltázta a büntetőt, most hagyta ki először a szezonban. Ahogy múlt héten Milner is, és ezekkel gyakorlatilag 4 pontot hozott a City a Poolon.

De alapvetően rohadt gyenge a mezőny a Chelsea mögött, azért sokat elmond, hogy a Tottenham második tudott lenni, a BL-ben meg kiestek a csoportkörben egy gyenge csoportból...

Hihetetlen, mennyire nem versenyképesek az angol csapatok a BL-ben. A Barca, a két madridi, a Bayern, és a Juve ellen eddig sem volt esélyük, de most már a franciák is úgy tűnik, lehagyják őket. Nem hinném, hogy jövőre lényeges javulást várhatnánk tőlük, talán a Chelsea (ha Conte marad) lehet az egyetlen, amelyikkel lehet komolyabban számolni, vagy ha Mourinho hasonló csodát tesz a MU-val, mint az Interrel második évében, a többi abszolút középszernek tűnik.
Válasz küldése