Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2017.05.12. 16:00:24

Bob_Marley írta:Dembele nagyon kiforratlan, szertelen játékos semmiképpen nem hoznám olyan összegért, ami felmerült (?), eladásokban meg ekkora mozgás szerintem sem lesz.
Ugyanezeket N'Zonzi és Fabinho érkezésével meglehetne oldani és ketten együtt 75-ből kijönnek és lehetne variálni 3-4-3 vagy 4-3-3 felállást is, plusz pihentetni is lehetne. Grátiszba, hogy jönne egy belső védő vagy Semedo vagy más ha az eladások úgy jönnek össze az plusz. Csapatot sem kellene felforgatni, frissítés is jönne (kit érdekel hogy 29 éves N'Zonzi, legjobb korban van, a csapatunknak most kell nyerni mikor 30 körül és csúcson van Pique-Busquets-Messi, nem 3 év múlva) és fizikálisan is erősödnénk. Szerintem nagyon kézenfekvő megoldások lennének. Arda-t pl nem is adnám el, maradjunk ennél a szónál, hogy backup. :D jobbat nem igen találnánk.
Lehet, hogy jó korban van, de nem igazán ilyen típusú játékosra van szükség. Kell a kreativitás, gyorsaság, támadó szellem a középpályára. Az egy dolog, hogy stabil, meg jól védekezik, de Rakitic-csal meg Busival lehet, hogy combos kp lenne, de iszonyat statikus. Egy Verratti, Thiago (vagy pl. ahogy Gündogan tolta a Dortmundan) pont a stabilitást tudná megadni, úgy hogy előre is pluszt tud adni. Láttuk mi a különbség, ha mondjuk egy Gomes típusú játékos van Neymarék mögött és milyen ha egy Ini. Nyilván van különbség N'Zonzi és AG között, de a stílusuk inkább egymásra hajaz, mint a fentebb említettekre.
Az hogy 30 centivel alacsonyabb nem a világ. Ini sem volt magasabb, mégis tökéletesen illett/illik a csapatba. Hiányzik az a játékintelligencia, passzkészség ami Ini után űrt hagy. És lehet, hogy az olasz nem egy csúcsnéger és dönt mindenkit le a lábáról, viszont érzi a passzsávokat, rengeteg labdát szerez és nagyon harcos.
Kreativitás nélkül agyhalott a kp-nk, ami nagyon nem jönne jól, idén is sok bajunk volt vele. Nem azt mondom, hogy N'Zonzi nélkülöz minden játékintelligenciát, de nekünk nem ilyen ember kellene. Ha Busit kellene helyettesíteni azt mondanám ő a tökéletes választás, de ahol nálunk most hiány van azt nem N'Zonzi oldaná meg.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.05.12. 15:51:25

Nero. írta:Jajj mar megint egy csomo noname jatekos akit ugy kell kiguglizni es meg a valogatottjukba se fernek be. Ne vicceljunk mar hogy tovabb akarjuk higitani ezt a keretet.
Mondta Nero. Umtiti leigazolásakor. :mrgreen:

Davinson Sánchezt már tavaly is hozni akartuk - úgy ahogy Marlont -, érdemes megnézni az EL-ben az Ajax színeiben, nem hiszem, hogy ennyire háborognál után. Yerri Mináról szintén sokszor volt szó az elmúlt 1 évben, róla nem nagyon tudok nyilatkozni, Uruguay ellen bivaly volt az biztos. Semedo se először kerül szóba, a Portugáloknál most a legfelkapottabb jobbhátvéd, Pep is akarja, BL-ben is elég jól vitézkedett ahogy olvastam róla. Dortmund ellen láttam is, ott tényleg jó volt. Pereira meg a Nice jobbhátvédje, és jelenleg az egyik legjobb a posztján a francia bajnokságban ha minden igaz.Többit meg szerintem ismered te is.

Amúgy közülük max a jobbhátvéd jönne kezdőbe, a kh-ek közül Mathieu helyére jönne valaki, már ha Marlonnal nem "éri be" a vezetőség. Még talán Masch helyett, ha távozni akar, de ez lehet csak párunk heppje.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.12. 15:48:23

Nero. írta:Jajj mar megint egy csomo noname jatekos akit ugy kell kiguglizni es meg a valogatottjukba se fernek be. Ne vicceljunk mar hogy tovabb akarjuk higitani ezt a keretet.
Akkor vegyuk meg csak Verrattit vagy Coutinhot, a jobbost meg megoldjuk meg egy evig SRel meg Vidallal...
Ítélkezel úgy, hogy szinte nem is láttad őket játszani... :D

"Noname"-ek közül egyik sem a kezdőbe jönne amúgy Kristop szerint. :wink:
Nero.
Llegenda del Barça

2017.05.12. 15:28:16

Jajj mar megint egy csomo noname jatekos akit ugy kell kiguglizni es meg a valogatottjukba se fernek be. Ne vicceljunk mar hogy tovabb akarjuk higitani ezt a keretet.
Akkor vegyuk meg csak Verrattit vagy Coutinhot, a jobbost meg megoldjuk meg egy evig SRel meg Vidallal...
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
kristop
Entrenador del Barça

2017.05.12. 15:21:34

Chino írta:A kolumbiairól meg Mináról honnan van a forrás, mert nagyon biztos vagy bennük.

mindketto kolumbiai amugy :D

minarol ev elejen cikkeztek sokat, a 9 millio mindenhol stimmel
espn, goal.com, mundo (spanyol)
az nem tunik biztosnak, hogy most telen majd, vagy csak 2018 nyaran
hivatalos a palmairas oldalan

davinson sanchez pedig kabe mindennapos hir. hacsak beirod a nevet a keresobe es moge, hogy barcelona milliot kidob. tavaly nyaron megakartuk venni apropenzert, aztan a be csapatban jatszatni, de o inkabb (okosan, teszem hozza) elment az ajaxba es vegigtolta full kezdokent az evet, es a csapat legjobbjanak valasztattok ott. jonnek is a hirek folyamatosan, hogy meg mindig akarjuk, csak mostmar a felnott csapatba.
Chino írta:Dembelét amúgy honnan vetted? Volt valami forrás? A Dortmund kötve hiszem, hogy eladná, ha igen akkor sem kapnánk meg 60 alatt.
dembele tavaly nyaron:
Not now, because I want to grow and be a protagonist every Sunday. But one day I will play for Barcelona."

mundo(spanyol), barcablaugranes, bleacherreport
nem mondom, hogy mind a leghitelesebb, meg hogy tuti jon, de hogy erdeklodunk, es o is bir minket az biztos. a 60 millio meg szerintem nem lenne, legalabbis iden meg nem.
palesz77 írta:Ezért miért? :D
hat, az ekezetek hianya miatt felreertheto. de arra gondolom pont, amit csinaltok, hogy szedjétek szet, amit irtam. ravilagitani a hulyesegekre, a hibakra, esetleg vitatkozni vele :D
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.12. 15:05:27

Dembele nagyon kiforratlan, szertelen játékos semmiképpen nem hoznám olyan összegért, ami felmerült (?), eladásokban meg ekkora mozgás szerintem sem lesz.
Ugyanezeket N'Zonzi és Fabinho érkezésével meglehetne oldani és ketten együtt 75-ből kijönnek és lehetne variálni 3-4-3 vagy 4-3-3 felállást is, plusz pihentetni is lehetne. Grátiszba, hogy jönne egy belső védő vagy Semedo vagy más ha az eladások úgy jönnek össze az plusz. Csapatot sem kellene felforgatni, frissítés is jönne (kit érdekel hogy 29 éves N'Zonzi, legjobb korban van, a csapatunknak most kell nyerni mikor 30 körül és csúcson van Pique-Busquets-Messi, nem 3 év múlva) és fizikálisan is erősödnénk. Szerintem nagyon kézenfekvő megoldások lennének. Arda-t pl nem is adnám el, maradjunk ennél a szónál, hogy backup. :D jobbat nem igen találnánk.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2017.05.12. 14:58:02

ennyi embert nem fognak eladni, ez csak álom. sztem max 3 távozó lesz (matyi, meg a DS/arda/AG/rafi pakkból 2), meg lesz 3 érkező, remélhetőleg egy combos kp-s, egy jobb bekk, meg vmi tök értelmetlen igazolás (balbekk)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.05.12. 14:49:42

Szerintem Vidal nem megy, nem is szeretném személy szerint, kelleni fog egy támadó szerkezetbe. Ráadásul elkötelezett is. Kérdés, az új edző mit lép?

Masch-nál én is azt érzem ,hogy utolsó szezonja, nem véletlen vállalta el mégis azt a büntetőt. Abban a pillanatban is azt éreztem ,hogy ezzel tette fel a pontot. Esetleg, ha Juvéba megy, ők tisztes árat adhatnak érte.

Nagyon várom a nyarat, remélem mindenki jól kipiheni magát, mert ez így idén nagyon siralmas volt összességében.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2017.05.12. 14:47:56

kristop írta:mostmar en is leirom a sajat, de valamennyire a realitasok talajan mozgo (legalabbis hireket koveto) wishful thinkingemet a nyari jatekosmozgasokrol. azzal szamolok, hogy a 75 millios igazolasi keretunk lesz, ha nem, akkor kis modositast kell belevinni.

tavozok (110 millio):
arda - 30 mill - o a legpiackepesebb azok kozul, akikre nincs szuksegunk
rafinha - 25 mill - faj a szivem, de ugytunik o se nalunk fogja befutni a karrierjet
masch - 15 mill - birom ot, idealis harmadik ember, de ugy erzem ez az utolso szezonja nalunk
munir - 14 mill - ugyes gyerek, de paco 100% maradni fog, igy nincs helye
vidal - 10 mill - ot is birtam iden, kar a serulesert, de jobbhatved tuti erkezni fog a helyere
tello - 6 mill - ideje lenne mar tovabbadni rajta, ennel tobbet nem fogunk kapni
mathieu - 5 mill - szep volt, jo volt, szukseg volt ra, de lejart az ideje nalunk
vermaelen - 5 mill - vissza angliaba, egy watford/westhamnek ez apropenz erte
denis suarez - kolcson - azt beszelik ot csak kolcsonadnank, nem remenytelen
douglas + masip - 0 - no komment

erkezok (182 millio + telen 9 millio):
davinson sanchez - 25 mill - benne szinte biztos vagyok, egy igazi allat
deulofeu - 12 mill - felek be fog sulni, de adjuk meg a lehetoseget neki, van benne potencial
yerry mina - 9 mill - rola azt beszelik, hogy mar done deal, viszont csak 2018 januar elsejen fog erkezni. kulonleges jatekos, magasabb, mint pique vagy mathieu, de labdaval is ugyes
dembele - 40 mill - tudom, tudom, de kell a jobbszelso, messi kozepen lesz, o egy neymar a masik oldalon. 15ert ment tavaly, el kell tudni hozni ennyiert, jateklehetoseget igerni, kesz
verratti - 80 mill - thiago lett volna a tokeletes, de hosszabbitott, es valaki kell. vannak fenntartasaim vele kapcsolatban, de elkepesztoen jo jatekos az biztos, nehez lesz elhozni
nelson semedo vagy ricardo pereira - 25 mill - potencial. amint latszik nem a bellerin/cancelo vonalat kepviselem jobbhatvedben. fiatalok, gyorsak, technikasok, akikbol aztan lehet kesobb elsoszamu is, de egyelore nem sirnanak, ha nem alapkezdok. backup plan: aurier.

a keret pedig igy nezne ki (22 fo + 2):
kapus: ter stegen, cillessen
jobbhatved: sergi roberto, semedo/pereira
kozephatved: umtiti, pique, davinson sanchez, marlon (teltol pluszba yerry mina)
balhatved: alba, digne
vedekezokp: busquets, samper (de ot lehet elpasszoljuk + par millio)
kozepsokp: iniesta, rakitic, verratti, gomes, alena
szelsok: messi, neymar, dembele, deulofeu
kozepcsatar: suarez, paco

felallast tekintve nincs tul nagy meglepetes, meccstol fuggoen 3-4-3at es a 4-3-3at valtanam, mindket megoldasra vannak megfelelo embereink

elobbi valami ilyesmi:
TS - davinson, pique, umtiti - busquets, rakitic, verratti - messi - dembele, suarez, neymar

utobbi pedig:
TS - sergi roberto, pique, umtiti, alba - busquets, iniesta, verratti - messi, suarez, neymar

a cel a felesleg kikukazasa, kicsit a csapat fiatalitasa, es a pad megerositese. masodik csapattal is siman kialhassunk, mint a real, es serules eseten se essunk panikba. balhatvedet en nem hoznek, ha megis jon, akkor backupot es amennyiert digne megy el, ha meg jobbat, akkor egy az egyben albara. verratti + dembele az igazi kemeny dio, egesz nyaras transfer saga incoming (a kis francia szemelyes alom lenne).

szedjetek szet.
Az tuti, hogy nem lesz ekkora játékosmozgás se eladás, se vétel szinten. Masch-ot nem hiszem, hogy eladnánk. A kolumbiairól meg Mináról honnan van a forrás, mert nagyon biztos vagy bennük. Akiket te eladásra szántál annak a fele, ha megy, de az is kölcsönbe max. Ha adunk is el, 100%, hogy zacskó szotyiért. Tuti, hogy Mathieu és Veramelen is ingyen menne. Ahogy Denis és Munir is, de ők inkább kölcsönbe. Rafinhaból bejöhet jó esetben 10 millió, Arda pedig kb. 20 és akkor jól jártunk. Vidal bőven maradhatna. Tökéletes lehetne csere jh-nak, Robi meg mehet fel kp-ra, bármelyik posztra.
Az eladásból -ha tényleg elmegy ennyi ember, amit kötve hiszek- bejöhet 45-50 millió. Sajnos nincsenek igazán piacképes játékosaink eladósorban. A Real egy Jamesból kétszer annyit kap, mint mi 5 játékosból.

Dembelét amúgy honnan vetted? Volt valami forrás? A Dortmund kötve hiszem, hogy eladná, ha igen akkor sem kapnánk meg 60 alatt. És nem is érzem szükségét. Amikor én láttam játszani, akkor is inkább baloson vagy amolyan hamis 9-esben játszott. Nem annyira égető, hogy az igazolási pénz felét rá költsük Ha sikerülne 5-6 ballaszttól megszabadulni és megvenni mondjuk egy Verratti+Fabinho/Semeda/Aurier duót már nagyon jó nyarat zárhatnánk.

Plusz jövőre valószínűleg Alena is többet járna fel, azt meg egy Rakitic-Ini-Verratti (?)-Suarez-Rafinha-Arda-Gomes- SR nyolcas mellett nem lehet, így legalább 4-5 embernek távoznia kell.
2 igazolással már szinte minden poszton meglennénk cserékkel is, amihez még egy Deulofeu/Munir csatlakozhatna.

Ha tényleg igazak a pletykák miszerint AG dobbanthat, abból befolyhatna még egy kis pénz és hely is felszabadulna. Egy Juveban én simán el tudnám képzelni a portugált. Az a foci szerintem feküdne neki. Nem olyan ügyetlen, de ehhez a szisztémához nagyon kevés. Mind fejben, mind fizikailag lassú, ez pedig itt elengedhetetlen.
A vezetőségnek le kell nyelnie a békát, ha 20 millióért menne, akkor menjen annyiért.

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az új edző kikre fog igazán számítani.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2017.05.12. 14:37:18

kristop írta:...
Az teljesen rendben lenne amit leírtál, csak annyi a baj, hogy a feltételezett távozó játékosok Ardaval és Rafhinaval együtt se érnek 70 milliót.

Arda 30 múlt alig játszik max. 20 Rafhina alig játszik két nagyon komoly sérülés max. 10-12.Mach 30 múlt hatalmas a fizetése jó ha el tudjuk adni.Tello aki mindenhol besült, Vermaelen az uvegember, Douglas Masip és Matyi összesen nincs 20.Munir meg 12-ért nem kell a Valenciába...Másnak se fog.Sajnos látatlanban mondom max. Ha 50 pluszt ki tudunk sajtolni ha mindenkit eladunk aki szóba került.
Kép
palesz77

2017.05.12. 14:30:25

kristop írta:szedjetek szet.
Ezért miért? :D Olyan 75-80%-ban adom amit írsz, 1-2 dolgot csinálnék én máshogy - Gomes el, SR középpálya javarészt, Palencia csere jhv ha kell, Mina felesleges lenne Marlon miatt -, de amúgy szerintem ez egy jó keretfrissítés lenne tényleg. Csak az eladás/vétel oldal lett nem túl reális szerintem, sajna ennyiért nem fogjuk elboltolni azokat, akik mennek, Dembélé meg pl 60 alatt nem hiszem, hogy megállna, még úgy se, hogy a Dortmund nagyon gyenge eladásokban.

Valószínű az lesz amit írsz amúgy, hogy sima 4-3-3-hoz veszünk embereket most, Dembélét meg szerintem 1 évre rá próbáljuk meg csak elhozni. Pedig ez a 3-3-1-3 vagy 3-4-3, kinek hogy tetszik, szerintem nagyon jó fegyver lehetne megfelelő kerettel hozzá. Én reménykedek még, hogy ezt nem engedjük el végleg, mert sokszor lehetne haszna szerintem.
S.Agüero írta:Ha már FM-ezünk, akkor én így alakítanám a keretet:
Azt azért nem fogom hagyni, de ez szerintem teljesen a realitás talaján mozgott tényleg a hírek alapján, az ilyen belefér. Mármint Kristopé.. :mrgreen: De ettől ne lelkesüljön be mindenki, és írjon fantasy kezdőket majd, mert azt még mindig nem lehet. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.12. 14:27:06

Nekem ez tetszene, bár 1-2 játékosról nincs sok infóm közülük, de tetszetős, próféta szóljon belőled! :mrgreen:

Ha már FM-ezünk, akkor én így alakítanám a keretet:

Távozók:
Mathieu, Rakitic(40M), Arda(25M), Gomes(25M), Rafinha(15M), Denis kölcsönbe.
Ez 105 millió, plusz 75 hozzájönne, az 180, ebből lehetne gazdálkodni.

Érkezők:
Bellerín(50M), Verratti(80M), Marlon(5M), Saúl(45M), Samper vissza.

Bellerínhez nem ragaszkodom, felőlem jöhet a helyére más is, de nem igazán tudok tökéletes embert oda.

Keret:
MAtS/Cillessen - Bellerín/Vidal ; Piqué/Masch ; Umtiti/Marlon ; Alba/Digne - Busi/Samper ; Verratti/Saúl ; Ini/SR - Messi/Paco ; Suárez/Paco ; Neymar/Paco
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2017.05.13. 15:52:03-kor.
kristop
Entrenador del Barça

2017.05.12. 14:22:16

crixus írta:Másrészt Dembele. Nem hiszem, hogy az új edző is "ugrálni" fog 3-4-3 és 4-3-3 között. Itt el kell dönteni, hogy mit akarunk játszani és ahhoz újakat igazolni. Ha Turan és Rafinha is mennek, akkor Deulofeu elég lesz backup-nak ha maradunk 4-3-3-nál, márpedig úgy néz ki, hogy nagyon ehhez a felálláshoz igazolunk játékosokat. 3-4-3-nál jöhetne a fenti esetben mindkettő, ekkor viszont egy drága jobbhátvéd lenne felesleges.
termeszetesen dembelet (vagy egy hozza hasonlo jobbszelsot) csak akkor hoznek, ha tenyleg rendesen hasznaljuk a 3-4-3at is a 4-3-3 mellett, ha nem, akkor semmi ertelme nem lenne, csak a padon ulne folyamatosan. ha pedig sergi robertot tobbet akarod a kozeppalyan, de verratti is kell, akkor alena nem fer fel az elso csapathoz (vagy kolcson, vagy a be csapatban meg egy evet).

az eladasokat lehet tenyleg kicsit tulbecsultem, rafinharol nemreg volt hir, hogy 30-40 korul akarjuk eladni, ezert batorkodtam egy 25ot odairni. munirnal pedig rosszul emlekeztem, azt hittem 14ert van az opcio ra. ha az eladasi arakat csokkentjuk, akkor meg az jon ki, hogy nem fer bele egy dembele szeru jobbszelso es maradunk a kobe vesett 4-3-3nal jobbszel nelkul.

pep71
Entrenador del Barça

2017.05.12. 14:12:55

kristop ez tényleg jó lenne, de jobb lenne a talajon maradni.
ki adna Arda-ért 30-at, mikor 30 éves és teljesen formán kívül van, rengeteget sérült.
Rafinha 25 millió?? ez nem a Real Madrid, 10-nél többet sem adnának érte, maradni fog, aztán kölcsön vagy ingyen megy majd, a tesóját meg sem közelíti játéktudásban.
Munir 14? :D A valencia-nak lehetősége lenne 12-ért megvenni, de nyílván, ha nekik nem kell ennyiért akkor valaki majd ad érte 14-et.
Dembele-t meg miért adná el a Dortmund 40-ért, mikor ő az egyik legtehetségesebb jobbszélső a világon és 1-2 év múlva, sőt akár most is kaphatnának érte 70-80 milliót lazán?
Verratti-t a PSG, ha el is adja, 100 alatt semmiképp nem fogja..
Szerintem a Barca játékosait túlértékelted, főleg figyelembe véve az utóbbi évek eladásait(pl. A.Sanchez ment 40 körül, most 80 alatt szóba sem állna senkivel az Arsenal), a vásárolni kívánt játékosokat pedig nem fogják eladni olcsóbban azért mert a Barcelona el akarja vinni.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.05.12. 14:06:23

tavozok (110 millio):
rafinha - 25 mill - faj a szivem, de ugytunik o se nalunk fogja befutni a karrierjet
masch - 15 mill - birom ot, idealis harmadik ember, de ugy erzem ez az utolso szezonja nalunk
vidal - 10 mill - ot is birtam iden, kar a serulesert, de jobbhatved tuti erkezni fog a helyere
tello - 6 mill - ideje lenne mar tovabbadni rajta, ennel tobbet nem fogunk kapni
mathieu - 5 mill - szep volt, jo volt, szukseg volt ra, de lejart az ideje nalunk
Nos lassan másfél évtizednyi Barca szurkolólással a hátam mögött írom, hogy:
Arda max 20 de lesz az 12 plusz opciók
Rafiha szintén a 20 -at nem fogja elérni
Masch 5-8 max gondolom megy a Juvéba vagy kelet, vagy amerika
Munir 12 ért nem kell a Valenciának akkor majd megy máshova kölcsönbe ingyér
Vidal se lesz 10 hanem max 5
Tello nem tudom 6 lehet
Mathieu akkor ért 8-10-et mikor megvettük most jó lesz a max kettő mint Adriano
Vermaelen ingyen fog vagy szintén ilyen aprópénz
denis szerintem 10 körül simán ér annyit talán mi is adtunk érte

Szóval örülhetünk, ha 30-35 összejön ezekből a játékosokból, ha lenne csapatom tuti a Barcából vásárolnék, itt mindenkinek nagyker ára van.
dembele - 40 mill - tudom, tudom, de kell a jobbszelso, messi kozepen lesz, o egy neymar a masik oldalon. 15ert ment tavaly, el kell tudni hozni ennyiert, jateklehetoseget igerni, kesz
Nagyon jó játékos, mindenképpen hoznám
crixus
Entrenador del Barça

2017.05.12. 14:03:03

kristop írta:...
Két helyen nem értek egyet ezzel.
Roberto-t én nem hagynám továbbra is bekket játszani. A középpálya bármelyik pontján képes jól teljesíteni, amolyan első számú cserének tökéletes lenne, aztán ki tudja Rakitic hogy teljesít a szezon során, én el tudnám képzelni, hogy Robi kiszorítja.
Másrészt Dembele. Nem hiszem, hogy az új edző is "ugrálni" fog 3-4-3 és 4-3-3 között. Itt el kell dönteni, hogy mit akarunk játszani és ahhoz újakat igazolni. Ha Turan és Rafinha is mennek, akkor Deulofeu elég lesz backup-nak ha maradunk 4-3-3-nál, márpedig úgy néz ki, hogy nagyon ehhez a felálláshoz igazolunk játékosokat. 3-4-3-nál jöhetne a fenti esetben mindkettő, ekkor viszont egy drága jobbhátvéd lenne felesleges.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.12. 13:55:26

Kristop, én ezt azonnal aláírnám, de szerintem nem lesz ekkora változás a keretben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kristop
Entrenador del Barça

2017.05.12. 13:21:57

mostmar en is leirom a sajat, de valamennyire a realitasok talajan mozgo (legalabbis hireket koveto) wishful thinkingemet a nyari jatekosmozgasokrol. azzal szamolok, hogy a 75 millios igazolasi keretunk lesz, ha nem, akkor kis modositast kell belevinni.

tavozok (110 millio):

erkezok (182 millio + telen 9 millio):
davinson sanchez - 25 mill - benne szinte biztos vagyok, egy igazi allat
deulofeu - 12 mill - felek be fog sulni, de adjuk meg a lehetoseget neki, van benne potencial
yerry mina - 9 mill - rola azt beszelik, hogy mar done deal, viszont csak 2018 januar elsejen fog erkezni. kulonleges jatekos, magasabb, mint pique vagy mathieu, de labdaval is ugyes
verratti - 80 mill - thiago lett volna a tokeletes, de hosszabbitott, es valaki kell. vannak fenntartasaim vele kapcsolatban, de elkepesztoen jo jatekos az biztos, nehez lesz elhozni
nelson semedo vagy ricardo pereira - 25 mill - potencial. amint latszik nem a bellerin/cancelo vonalat kepviselem jobbhatvedben. fiatalok, gyorsak, technikasok, akikbol aztan lehet kesobb elsoszamu is, de egyelore nem sirnanak, ha nem alapkezdok. backup plan: aurier.

a keret pedig igy nezne ki (22 fo + 2):
kapus: ter stegen, cillessen
jobbhatved: sergi roberto, semedo/pereira
kozephatved: umtiti, pique, davinson sanchez, marlon (teltol pluszba yerry mina)
balhatved: alba, digne
vedekezokp: busquets, samper (de ot lehet elpasszoljuk + par millio)
kozepsokp: iniesta, rakitic, verratti, gomes, alena
szelsok: messi, neymar, dembele, deulofeu
kozepcsatar: suarez, paco

felallast tekintve nincs tul nagy meglepetes, meccstol fuggoen 3-4-3at es a 4-3-3at valtanam, mindket megoldasra vannak megfelelo embereink

elobbi valami ilyesmi:
TS - davinson, pique, umtiti - busquets, rakitic, verratti - messi - dembele, suarez, neymar

utobbi pedig:
TS - sergi roberto, pique, umtiti, alba - busquets, iniesta, verratti - messi, suarez, neymar

a cel a felesleg kikukazasa, kicsit a csapat fiatalitasa, es a pad megerositese. masodik csapattal is siman kialhassunk, mint a real, es serules eseten se essunk panikba. balhatvedet en nem hoznek, ha megis jon, akkor backupot es amennyiert digne megy el, ha meg jobbat, akkor egy az egyben albara. verratti + dembele az igazi kemeny dio, egesz nyaras transfer saga incoming (a kis francia szemelyes alom lenne).

szedjetek szet.

Kubla9
Capitá del Barça

2017.05.12. 12:36:27

Már balhátvédet is keresünk?
Chino
Llegenda del Barça

2017.05.12. 12:04:58

palesz77 írta:
visca el barca írta:+ a benfica elnöke luis filipe vieria barcelonában járt, hogy hogy tárgyaljon semedorol, akinek a kivásárlási ára 30 millió euró (állítólag pep is nagyon akarja, a citiyvel is tárgyaltak, szóval, ha ár verseny lesz, akkor buktuk)
Na, ez viszont jó hír, én örülnék neki - aztán lehet Danilo 2.0 lenne. City meg angolosítani akar, menjenek csak Walkerre.. :D Nem hiszem amúgy, hogy sokkal nagyobb fizetést ajánlanának neki, a 30 milliót meg ha letesszük, akkor onnantól mindegy. De itt is simán kezdő lehet, ezt ő is érzi szerintem, ha tényleg ez a két csapat megy érte, és neki kell választania, meglepődnék, ha végül a Citybe menne. Bár Pep azért elég meggyőző tud lenni a hírek szerint..
Neki én is örülnék. Láttam idén pár bajnokit és a Bl-ben is egész jó volt.
Igaz van benne kockázat. Lehet, hogy egy Umtiti 2-őt igazolunk, de egy Gomes szintre is van esély.
Nem csodálom, hogy Pep is rámozdult, fiatalítani akar azon a poszton és egy ilyen tehetséges technikás játékos beleillene a profiljába.
Szerintem, ha közel azonos ajánlatot kapna, inkább minket választana.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.12. 12:03:37

Samper írta:
Az bizony nagy szegénységi bizonyítvány lenne a vezetőségnek.
én ostorozom a vezetőséget rendesen, de semmivel nincsenek elkésve.
júli elsején nyit a piac (lehet júni 1, nem tudom), addig legyen új edző, aztán lehet építkezni...felkészülés is júliusban kezdődik meg, nem tudom mit kell ezen feszengeni, hogy jaj még nincs edző.

kösz Palesz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77

2017.05.12. 11:30:09

Samper írta:Az bizony nagy szegénységi bizonyítvány lenne a vezetőségnek.
És miért lenne az most komolyan? Lucho 2 hónapja jelentette be, hogy nem marad, gondolom nem egy jelölttel kezdtek, és folyamatosan szűkítik a kört, de szezon közben nem hiszem, hogy olyan egyszerű a jövő Barca projectjéről beszélgetni még aktív szerződéssel rendelkező, és hétről-hétre meccselő edzőkkel . Mondjuk lehet én gondolom túl a dolgot, de nem hiszem, hogy ez az edzőválasztás olyan szimplán megy, mint ahogy azt sokan beállítják itt.
visca el barca írta:+ a benfica elnöke luis filipe vieria barcelonában járt, hogy hogy tárgyaljon semedorol, akinek a kivásárlási ára 30 millió euró (állítólag pep is nagyon akarja, a citiyvel is tárgyaltak, szóval, ha ár verseny lesz, akkor buktuk)
Na, ez viszont jó hír, én örülnék neki - aztán lehet Danilo 2.0 lenne. City meg angolosítani akar, menjenek csak Walkerre.. :D Nem hiszem amúgy, hogy sokkal nagyobb fizetést ajánlanának neki, a 30 milliót meg ha letesszük, akkor onnantól mindegy. De itt is simán kezdő lehet, ezt ő is érzi szerintem, ha tényleg ez a két csapat megy érte, és neki kell választania, meglepődnék, ha végül a Citybe menne. Bár Pep azért elég meggyőző tud lenni a hírek szerint..
Samper
Director del Fútbol

2017.05.12. 11:18:57

csababarca írta:
az nem fordult meg a fejedben, hogy nem titkolóznak,csak egyszerűen nincs még meg az új edző?
Az bizony nagy szegénységi bizonyítvány lenne a vezetőségnek.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.12. 10:50:31

Samper írta:Tulajdonképpen ki előtt titkolóznak edző-ügyben? LE előtt? Ő tudja, hogy távozik, ő jelentette be. Unzuie előtt? Ő pontosan tudja, hogy tárgyaltak-e vele, mikor, mit. Messi előtt? Ő úgyse hosszabbít, amíg nem tudja, ki lesz az edző. A többi játékos előtt? Így mindenki ideges, úgy csak azok figyelnének másra, akiknek nem tetszik az új helyzet. A kiszemelt játékosok előtt? A bizonytalanra aligha dönt bárki is.
az nem fordult meg a fejedben, hogy nem titkolóznak,csak egyszerűen nincs még meg az új edző?
Nero.
Llegenda del Barça

2017.05.12. 10:50:06

Samper írta:Tulajdonképpen ki előtt titkolóznak edző-ügyben? LE előtt? Ő tudja, hogy távozik, ő jelentette be. Unzuie előtt? Ő pontosan tudja, hogy tárgyaltak-e vele, mikor, mit. Messi előtt? Ő úgyse hosszabbít, amíg nem tudja, ki lesz az edző. A többi játékos előtt? Így mindenki ideges, úgy csak azok figyelnének másra, akiknek nem tetszik az új helyzet. A kiszemelt játékosok előtt? A bizonytalanra aligha dönt bárki is.
Lehet a játékosok tudjàk már. A kupa donto másnapján be lesz jelentve, ebben biztos vagyok. Tenyleg illetlenség lenne szezon közben ilyet dolgokat nyilvanosságra hozni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése