kristop írta:mostmar en is leirom a sajat, de valamennyire a realitasok talajan mozgo (legalabbis hireket koveto) wishful thinkingemet a nyari jatekosmozgasokrol. azzal szamolok, hogy a 75 millios igazolasi keretunk lesz, ha nem, akkor kis modositast kell belevinni.
tavozok (110 millio):
arda - 30 mill - o a legpiackepesebb azok kozul, akikre nincs szuksegunk
rafinha - 25 mill - faj a szivem, de ugytunik o se nalunk fogja befutni a karrierjet
masch - 15 mill - birom ot, idealis harmadik ember, de ugy erzem ez az utolso szezonja nalunk
munir - 14 mill - ugyes gyerek, de paco 100% maradni fog, igy nincs helye
vidal - 10 mill - ot is birtam iden, kar a serulesert, de jobbhatved tuti erkezni fog a helyere
tello - 6 mill - ideje lenne mar tovabbadni rajta, ennel tobbet nem fogunk kapni
mathieu - 5 mill - szep volt, jo volt, szukseg volt ra, de lejart az ideje nalunk
vermaelen - 5 mill - vissza angliaba, egy watford/westhamnek ez apropenz erte
denis suarez - kolcson - azt beszelik ot csak kolcsonadnank, nem remenytelen
douglas + masip - 0 - no komment
erkezok (182 millio + telen 9 millio):
davinson sanchez - 25 mill - benne szinte biztos vagyok, egy igazi allat
deulofeu - 12 mill - felek be fog sulni, de adjuk meg a lehetoseget neki, van benne potencial
yerry mina - 9 mill - rola azt beszelik, hogy mar done deal, viszont csak 2018 januar elsejen fog erkezni. kulonleges jatekos, magasabb, mint pique vagy mathieu, de labdaval is ugyes
dembele - 40 mill - tudom, tudom, de kell a jobbszelso, messi kozepen lesz, o egy neymar a masik oldalon. 15ert ment tavaly, el kell tudni hozni ennyiert, jateklehetoseget igerni, kesz
verratti - 80 mill - thiago lett volna a tokeletes, de hosszabbitott, es valaki kell. vannak fenntartasaim vele kapcsolatban, de elkepesztoen jo jatekos az biztos, nehez lesz elhozni
nelson semedo vagy ricardo pereira - 25 mill - potencial. amint latszik nem a bellerin/cancelo vonalat kepviselem jobbhatvedben. fiatalok, gyorsak, technikasok, akikbol aztan lehet kesobb elsoszamu is, de egyelore nem sirnanak, ha nem alapkezdok. backup plan: aurier.
a keret pedig igy nezne ki (22 fo + 2):
kapus: ter stegen, cillessen
jobbhatved: sergi roberto, semedo/pereira
kozephatved: umtiti, pique, davinson sanchez, marlon (teltol pluszba yerry mina)
balhatved: alba, digne
vedekezokp: busquets, samper (de ot lehet elpasszoljuk + par millio)
kozepsokp: iniesta, rakitic, verratti, gomes, alena
szelsok: messi, neymar, dembele, deulofeu
kozepcsatar: suarez, paco
felallast tekintve nincs tul nagy meglepetes, meccstol fuggoen 3-4-3at es a 4-3-3at valtanam, mindket megoldasra vannak megfelelo embereink
elobbi valami ilyesmi:
TS - davinson, pique, umtiti - busquets, rakitic, verratti - messi - dembele, suarez, neymar
utobbi pedig:
TS - sergi roberto, pique, umtiti, alba - busquets, iniesta, verratti - messi, suarez, neymar
a cel a felesleg kikukazasa, kicsit a csapat fiatalitasa, es a pad megerositese. masodik csapattal is siman kialhassunk, mint a real, es serules eseten se essunk panikba. balhatvedet en nem hoznek, ha megis jon, akkor backupot es amennyiert digne megy el, ha meg jobbat, akkor egy az egyben albara. verratti + dembele az igazi kemeny dio, egesz nyaras transfer saga incoming (a kis francia szemelyes alom lenne).
szedjetek szet.
Az tuti, hogy nem lesz ekkora játékosmozgás se eladás, se vétel szinten. Masch-ot nem hiszem, hogy eladnánk. A kolumbiairól meg Mináról honnan van a forrás, mert nagyon biztos vagy bennük. Akiket te eladásra szántál annak a fele, ha megy, de az is kölcsönbe max. Ha adunk is el, 100%, hogy zacskó szotyiért. Tuti, hogy Mathieu és Veramelen is ingyen menne. Ahogy Denis és Munir is, de ők inkább kölcsönbe. Rafinhaból bejöhet jó esetben 10 millió, Arda pedig kb. 20 és akkor jól jártunk. Vidal bőven maradhatna. Tökéletes lehetne csere jh-nak, Robi meg mehet fel kp-ra, bármelyik posztra.
Az eladásból -ha tényleg elmegy ennyi ember, amit kötve hiszek- bejöhet 45-50 millió. Sajnos nincsenek igazán piacképes játékosaink eladósorban. A Real egy Jamesból kétszer annyit kap, mint mi 5 játékosból.
Dembelét amúgy honnan vetted? Volt valami forrás? A Dortmund kötve hiszem, hogy eladná, ha igen akkor sem kapnánk meg 60 alatt. És nem is érzem szükségét. Amikor én láttam játszani, akkor is inkább baloson vagy amolyan hamis 9-esben játszott. Nem annyira égető, hogy az igazolási pénz felét rá költsük Ha sikerülne 5-6 ballaszttól megszabadulni és megvenni mondjuk egy Verratti+Fabinho/Semeda/Aurier duót már nagyon jó nyarat zárhatnánk.
Plusz jövőre valószínűleg Alena is többet járna fel, azt meg egy Rakitic-Ini-Verratti (?)-Suarez-Rafinha-Arda-Gomes- SR nyolcas mellett nem lehet, így legalább 4-5 embernek távoznia kell.
2 igazolással már szinte minden poszton meglennénk cserékkel is, amihez még egy Deulofeu/Munir csatlakozhatna.
Ha tényleg igazak a pletykák miszerint AG dobbanthat, abból befolyhatna még egy kis pénz és hely is felszabadulna. Egy Juveban én simán el tudnám képzelni a portugált. Az a foci szerintem feküdne neki. Nem olyan ügyetlen, de ehhez a szisztémához nagyon kevés. Mind fejben, mind fizikailag lassú, ez pedig itt elengedhetetlen.
A vezetőségnek le kell nyelnie a békát, ha 20 millióért menne, akkor menjen annyiért.
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az új edző kikre fog igazán számítani.