recrea írta:Feast4 írta:
N'zonzi meg...Bakker mindjárt 29 nem vagyok a tapasztalat játékosok ellen de most megint kifizetni valakiért 40 plusz milliót.Nem tudnánk venni végre valakit aki 5 évig legalább kezdő?
Fiatalabbnak gondoltam...de attól, h 29 lesz, miért ne lehetne 5 évig kezdő, bár nem tudom minek kellene annak lennie, kaphat 2-3 éves szerződést is. Ha anno a Real is így gondolkodott volna, nem vették volna meg Zidanet, Figot vagy Makelelet.
Amúgy Verratti univerzális? Márhogy védekezik és támad is? Gólpasszok, kulcspasszok vannak? Keveset látom a srácot.
Azért a fenti emberkéket ne hasonlítsuk már N'Zonzihoz. A posztjaikon talán a legjobbak voltak, ami az akkori játékosfelhozatalt illeti. A francia azért nagyon távol áll pl. egy Makalelétől.
Verratti támadásban és védekezésben is megállja a helyét. Emellett szervezni is képes, magas a játékintelligenciája. Nem egy gólzsák, de nem is arra van szükségünk. Ini se volt soha olyan termékeny, mégis hosszú évekig a szűk elitben volt a posztján.
Nekem N'Zonzival annyi a gondom, hogy fejben nem találom elég gyorsnak. Ez csak egyéni vélemény, de ahova mi embert keresünkez elengedhetetlen. Az, hogy ütközni tud egy dolog, de a többiben szerintem SR például többet tud adni. Kell a kreativitás, támadóbb szellem a kp-ra, 1 vs 1-eket megcsinálni. Busit például SR tökéletesen tudta pótolni, de ha mondjuk sikerülne Fabinhot megszerezni, az a poszt szintén megoldható lenne.
Az pedig, hogy a Sevilla-ban mit nyújt egy dolog. Ha csak az utóbbi néhány évet nézzük, azért láthatjuk az igazolásainkon, hogy ez annyira nem mérvadó. Csak az idei igazolásokból induljunk ki. Még Gomes is kiemelkedett a Valenciából, Paco pedig no.1 csatár volt. Suarez is nagyot játszott a Villarrealban. Arda szintén zenész, még a kp-n is.
Verratti azért egy PSG talán legjobbja, de ha ez nem elég minden mozdulatán látszik, hogy klasszis játékos.
N'Zonzival nekem az a bajom, hogy nagy a kockázat, hogy egy félmegoldás lesz belőle 40-50 millióért és akkor pár évig biztos nem frissítjük azt a posztot, aztán meg, ha el is adjuk kapunk egy zacskó szotyit. Az olasszal vagy mondjuk egy Thiagoval nem lenne illyen kockázat, ráadásul még 10 év bennük van, de 6-7 évig még biztosan a legmagasabb szinten teljesíthetnek.
Ha nem sikerül Fabinho, szerintem még Auriert is meg lehetne próbálni. Ha egy kellő tekintélyű edző jönne ráncba tudná szedni, plusz itt ilyen játékosok között sem biztos, hogy akkorára nyitná a száját. Olcsóbban megúsznánk, mint pl. Bellerint és a tehetsége elvitathatatlan. Normális hozzáállással szerintem top3-as jh is lehetne. Meggyőződésem, hogy ha korábban jött volna Lucho helyre tudta volna rakni.
Persze ezek csak feltételezések, de nem igazán vagyunk abban a helyzetben, hogy spóroljunk és jöjjön mondjuk 40 millióért egy olyan játékos, aki vagy beválik vagy nem. Idén is nagy gázban voltunk, pedig Ini még nem 33 éves és tudott különbséget jelenteni, jobban is bírta, mint mondjuk jövőre fogja.
Az árak pedig sajnos ilyenek. Néhány éve még Bale igazolása a biztosítékot verte ki, manapság már nem kapják fel annyira a fejüket. James sem fog szerintem 80-90 alatt elmenni, ráadásul peremembernek számít vagy egy Mbappé is 80 körül forog.