Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2017.05.09. 16:20:38

A katalán médiában egy ideje újra és újra felbukkan a kapustéma, szóval gondoltam, beírom. :D
Először a Mundo Deportivo írt róla nemrég, ma pedig Gerard Romero és a RAC1 is felhozta a témát: mindannyian azt mondják, hogy a következő szezontól kezdve már nem három, hanem csak kettő kapus lesz a nagycsapatnál: Ter Stegen és Cillessen marad, Masip lejáró szerződéssel ingyen távozik. Ha pedig a Barça B feljut a másodosztályba, akkor Ortolá visszatér az Alavéstől, és a B csapat első számú kapusa lesz, illetve időről időre felkerülhet az első csapathoz is, ha Ter Stegen vagy Cillessen éppen sérült.

Ezzel a forgatókönyvvel én személy szerint elégedett lennék, egyedül José Suárezt sajnálnám kicsit, aki ez esetben valószínűleg elhagyni kényszerülne a klubot.

Más: rákerestem ebben a topikban Ortolá nevére, hogy lássam, volt-e szó róla az utóbbi időszakban, és véletlenül egy ilyet találtam:
palesz77 2014 decemberében írta:A tegnapi meccs után fogalmazódott meg bennem, hogy csodálkozok, hogy Verrattiról még sosem pletykáltak velünk kapcsolatban. Pedig az a srác kegyetlenül passzolna a rövid passzos focinkba, élmény volt nézni tegnap is, meg előző meccsen is amit csinált. Mellé elég harcos is, manapság kincs az ilyen középpályás. Nem tudom mikor szerezte a PSG meg magának, de jó üzlet volt az egyszer biztos.

Nem is értem, hogy a 'Sport' szerkesztői hogy nem dobták még be a nevét, amikor Higuainok és Pellék már szerepeltek a hírekben.. :D
Azóta egyszer-kétszer már bedobták a nevét... :mrgreen:
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.05.09. 15:38:37

S.Agüero írta:
Az egy kivételes generáció volt, többet valószinüleg nem lesz még hasonló sem.
Ez aztán az érvelés... :D

Bob, Neymarnál is ugyanezeket mondtad, mint most Coutinhonál, berögzött dolog ez nálad, láthatod, hogy Neymar is mennyit védekezik... :)
Akkor mondom úgy, hogy a jelenleg nincs olyan játékos, aki akár a közelükbe is érne. Coutinho végképp nem, meg neki más is a posztja, mint a Xavi-Ini párosnak.
Neymar helyzete meg más, mert ő csatár, neki nem kell annyit védekeznie, bár hozzátenném, hogy a necces meccseken ő is sprintel visszafelé, meg igyekszik hátrafelé is segiteni. Egyszerüen nincs olyan csapat, aki kibirná, hogy elől azok semmit se védekezzenek.
Na, ha jönne Coutinho, akkor lennének 4-en.
Iniesta is azóta elengedhetetlen játékosa LE középpályájának, amióta jobban védekezik (ha visszagondoltok, az elején volt vele probléma ilyen téren, aztán "megtanitották" becsúszni, szerelni, meg ilyen alap dolgokra ) :lol:
crixus
Entrenador del Barça

2017.05.09. 15:16:17

Coutinho kapcsán nekem meggyőződésem, hogy nincs rá szükségünk.
Teljesen mindegy, hogy 4-3-3 vagy 3-4-3, Messi már nem fogja tudni azt a szélső játékot nyújtani a jobboson, mint 2-3 évvel ez előtt. Ezzel pedig adódik a kérdés, hogy mi legyen vele. Nyilván nem fogjuk kitenni a csapatból, így két lehetőség van. 3-4-3 esetén a támadók mögött ő lesz középen, előtte/mellette a bal oldalon Neymar fog játszani, így balos támadónak Coutinho nem férne be, balos középpályásnak pedig túl gyenge a védekezésben, ha azt veszem, hogy a másik oldalon Rakitic/Roberto kettős egyike van. Ide egy más típusú játékos kellene. 4-3-3 esetén Messi ugyancsak sokat húzna a jobbosról középre, illetve Neymar is többet húz középre egy átlagos szélsőnél, így teljesen elvennék Coutinho elöl a teret. Ráadásul erősen gyanús, hogy Iniesta azért sem bír többet, mert ebben a szerepkörben, az MSN mögött jóval többet kell gürizni és ezt ő már nem bírja. Nyilvánvalóan olyan játékos kellene, aki ezt a gürizést bírja, amellett, hogy tud két egyeneset rúgni a labdába. Coutinho ezt nem bírná, illetve ő nem is ebben jó.
Persze, az új edző nevét nem ismerjük, de én nem látok olyan taktikát, ahová nekünk az MSN megtartása mellett Coutinho passzolna.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.09. 14:39:06

Ez aztán az érvelés... :D

Bob, Neymarnál is ugyanezeket mondtad, mint most Coutinhonál, berögzött dolog ez nálad, láthatod, hogy Neymar is mennyit védekezik... :)
Feast4
Director del Fútbol

2017.05.09. 14:20:14

MatsMessi írta:
Feast4 írta:Mondjuk ha már fizikai paraméterek.Verratti veszettül sérülékeny lett...

Emiatt kicsit félnék tőle.
Coutinho is sérüléleny.
Ez is igaz.Mondjuk olyan játékost keríteni aki megfelelő az összes általunk elvárt dolognak meg nem is volt soha semmi baja kb. nem lehet.
Kép
MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.05.09. 14:16:52

Feast4 írta:Mondjuk ha már fizikai paraméterek.Verratti veszettül sérülékeny lett...

Coutinho is sérüléleny.
Feast4
Director del Fútbol

2017.05.09. 13:49:36

Mondjuk ha már fizikai paraméterek.Verratti veszettül sérülékeny lett...

Kép
Kubla9
Capitá del Barça

2017.05.09. 13:19:47

Normandia írta:Amennyire tudom a Barcelona érte el legnagyobb működési árbevételt a maga 620 milliós összegével. A bérekre kiadott összeg nem éri el a teljes árbevétel 65%-át. Nem tudom honnan az infója egyeseknek, hogy nincsen pénz? Leo fizetésemelése simán belefér + adjuk hozzá az új szponzori szerződések által ígért összegeket. Igazolásra is van pénz, mielőtt a racionalitásra hivatkozva eladnák itt sokan Messit. Egyébként ebben is elsők vagyunk, mármint a működési árbevételt figyelembe véve. Azt sem árt tudni, hogy minden kifizetett 5 milla 9,6 millióba kerül a klubnak.
Nem is értem Leot, hogy miért nem mond le az eddigi fizetéséről, csakhogy itt játszhasson. Szívtelen egy bolha az biztos.
Miért mondana le akármekkora százalékról is a fizetéséből?
Nem az a baj hogy ő mennyit keres hanem az hogy Gomes ,meg Matyi mennyit keresnek.
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.05.09. 13:18:51

Messias2 írta:Cou egyébként 4. legtöbbet lő rá távolról a PL-ben, és egész jó hatékonysággal el is találja a kaput.

Hajnesz: ha fizikai adottságok tényleg annyit számítanak, akkor Iniesta, Xavi vagy Busquets, de említhetném Messit is, hogyan lehettek all-time top 20-as játékosok a klub történelmében!?
Messias2
Director del Fútbol

2017.05.09. 13:12:44

Cou egyébként 4. legtöbbet lő rá távolról a PL-ben, és egész jó hatékonysággal el is találja a kaput.

Hajnesz: ha fizikai adottságok tényleg annyit számítanak, akkor Iniesta, Xavi vagy Busquets, de említhetném Messit is, hogyan lehettek all-time top 20-as játékosok a klub történelmében!?
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.05.09. 13:10:56

Messias2 írta:Azért reméljük, a vezetőség nem a fizikai paraméterek alapján fog játékost venni. Ez még mindig labdarúgás, és nem NBA, ahol tényleg nagyon fontosak a fizikai adottságok.
Nálunk nem számitanak a fizikai adottságok, a Realnál számitottak, igy most ők játszák a döntőt és nem mi. A Pl legjobb játékosa egy kis néger lett.
Ha nekünk nem számit a fizikai paraméter, akkor ne sirjunk, ha a Ramos befejeli nekünk a 90. percben, mert az is ugyanúgy a labdarúgás része, és törpékkel nem lehet szögletet védekezni.
Más kérdés, hogy azért az évek folyamán javultunk ebben, bár még mindig nagyon messze vagyunk az elithez.
Coutinho nálam akkor jöhet, ha valakit az első hármasból elküldünk, nem fér bele, hogy ő sem fog védekezni.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2017.05.09. 13:07:04

Én személy szerint nagyon örülnék Verrattinak, de az a baj, hogy olyan helyen van, ahonnan nehéz igazolni, A másik gond vele, hogy amennyire én tudom, ő is elég sérülékeny.
Coutinhot sem láttam sokat játszani, de az tuti hogy nagy tehetség és már most is jó játékos. De azt én sem érzem, hogy ő egy az egyben illene Ini helyére. Varratit jobban alkalmasnak érzem a mi középpályánkra, mint a brazilt. De cáfoljon rám nyugodtan...

Egyébként én azon gondolkodom erőteljesen, hogy amennyiben tényleg ennyire gyenge a piac, hogy 2 alkalmas jelöltet tudunk szerezni irányítóba, akkor nem lenne érdemesebb Messit odatenni?! Ha minden igaz 5 évre ír alá, és kötve hiszem, hogy 5 év múlva majd széthajtja magát a jobb oldalunkon. Magyarul ha Coutinhot megvesszük és beválik, lesz irányítónk. De Messi jobb oldalon marad akkor is, ha kopik az indulósebessége?

Csak kicsit elmélkedve...mi lenne, ha Busi és Rakitic előtt, a csatár mögött tolná Messi kötetlen pozícióban. Baloson Neymar igen mélyen visszazárt eddig is védekezni, reméljük nem lankad ez a képessége sem. Mi lenne ha jobbra, Messi helyére vennénk egy gyors, védekezni is visszajáró valakit? És akkor így nézne ki a csapat a védelem előtt: Busi (SR), Rakitic (Gomes) - Messi (Ini) - Neymar (Arda), Suarez (Paco), X (Rafinha/Deu/de akár Vidal)
Messias2
Director del Fútbol

2017.05.09. 13:05:38

Azért reméljük, a vezetőség nem a fizikai paraméterek alapján fog játékost venni. Ez még mindig labdarúgás, és nem NBA, ahol tényleg nagyon fontosak a fizikai adottságok.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.09. 12:53:09

Isten ments Coutinhotól, védekezésben gyenge, posztja se lenne igazán, ráadásul borzasztó drága.
Úton-útfélen azok vernek el minket, akik elnyomnak, letámadnak, elfejelik előlünk, de hoznánk egy 120 cm-es 40 kg-os embert, egyszerűen nem értem. Verratti legalább pattog, Coutinho meg cipeli a labdát, ami a másik halálom. :D
Kép
Kép
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2017.05.09. 12:26:08

visca el barca írta:
BarcafanTomee írta:Ó, ezt már hány igazolásunkra mondtuk az utóbbi időben. :D Egyedül Neymar szokott tüzelni messzebbről, de általában a lelátóra küldi.
rakéta elég sok gólt lő mostanság, nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára ilyen gólerős kp-sunk. talán deco. de neki minden lövése mák volt :mrgreen:
Fabregas? :D ő azért nem olyan rég játszott itt :mrgreen:
Normandia
Director del Fútbol

2017.05.09. 12:03:13

visca el barca írta:coutinhos hírből kimaradt, hogy 90 millió az ára.

azt már csak én jegyzem meg, hogy jelenleg heti 240.000 euróval messze a legjobban fizetett pool játékos (csak milner meg sturridge keres 100 fölött, ők heti 140-et tesznek el), nálunk ney meg lajos keres ennyit
Így igaz, ha jól olvastam a cikket, akkor 90 millánál kezdene gondolkodni a Pool egyáltalán az eladásról. Alaphangon, bármelyiküket hozzuk, az 120 + millával terheli a klubot a következő szezonra.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
MatsMessi
Jugador d'estrella

2017.05.09. 11:50:02

Azbiztos, hogy nagy előrelépés lenne Coutinho. Viszont ha van esély Verattira is, és nem hajt el minket egyből a PSG, akkor én szemény szerint Őt preferálnám. Komplexebb és érettebbnek tartom, mint a brazilt.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.05.09. 11:47:47

BarcafanTomee írta:Ó, ezt már hány igazolásunkra mondtuk az utóbbi időben. :D Egyedül Neymar szokott tüzelni messzebbről, de általában a lelátóra küldi.
rakéta elég sok gólt lő mostanság, nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára ilyen gólerős kp-sunk. talán deco. de neki minden lövése mák volt :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.05.09. 11:43:17

Messias2 írta:Végre lenne egy olyan emberünk, aki távolról is elmeri vállalni a lövést, ha nem sikerül az elllenfél védelmét feltörni.
Ó, ezt már hány igazolásunkra mondtuk az utóbbi időben. :D Egyedül Neymar szokott tüzelni messzebbről, de általában a lelátóra küldi. PSG elleni nagy gólja ugrik csak be egyedül. Egyszerűen nem ez a játékunk, pedig egyenként nagyon sok jó lövőnk van, és tényleg jó lenne ezt is bevezetni a repertoárba.

A mostanihoz képest biztos, hogy előrelépés lenne Coutinho, de ha már elköltünk ennyi pénzt akkor a lehetőségek közül a legjobbat kell elhozni. Ezt meg csak sajnos a vezetőség tudja, hogy kik a reális opciók. Verrattiról pl megint elmondta az ügynöke, hogy csak akkor megy el, ha a PSG akarja eladni. Tudjuk, hogy ez sokszor az ellentétjét jelenti, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem lehet hozni a kis olaszt. Egyébként ő is meg a brazil is eléggé porcelánból van.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.05.09. 11:41:57

coutinhos hírből kimaradt, hogy 90 millió az ára.

azt már csak én jegyzem meg, hogy jelenleg heti 240.000 euróval messze a legjobban fizetett pool játékos (csak milner meg sturridge keres 100 fölött, ők heti 140-et tesznek el), nálunk ney meg lajos keres ennyit
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2017.05.09. 11:35:44

BarcafanTomee írta:Onnan is lehet venni, hogy nincs pénz, hogy mondjuk Gomest is a következő szezon költségvetéséből hozták.
Persze, hogy a következőre hoztuk, hiszen nyáron igazoltuk. Minden nyári igazolás a következő ktg.vetést terheli, hiszen az ezzel járó kiadásokat oda tervezik be.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Messias2
Director del Fútbol

2017.05.09. 11:30:47

Coutinhonak én örülnék, szerintem sokat adna támadásban. Végre lenne egy olyan emberünk, aki távolról is elmeri vállalni a lövést, ha nem sikerül az elllenfél védelmét feltörni.
Egyedül a posztja lenne kérdéses.
Feast4
Director del Fútbol

2017.05.09. 11:26:58

Kubla9 írta:
Feast4 írta:Nem Messi Neymar meg Suarez fizetése szerintem a mi gondunk. Sokkal inkább az ilyen Gomes félékkel van a bajom. Most lusta vagyok kikeresni de a multkor azt hiszem pont vebbel beszéltük, hogy ő mi a rákért kap nagyságrendileg akkora összeget mint Verratti? (Jó tudom az ügynöke egy sakál.) Ez nekem nagyon szúrja a szemem pl. Peremembernek való jó esetben és elit fizuja van... #-o
Teljesen igazad van,nem is értem hogy egy vastagon peremember hogy kereshet ennyit. =D> =D> =D> =D>
Most azon felül hogy LE erőltette ne mondjuk már hogy nem az!Vastagon az.Normális helyzetben a kezdő közelébe se kerülhetne.Azzal amit ő csinál ennyi pénz...
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.05.09. 11:21:00

Onnan is lehet venni, hogy nincs pénz, hogy mondjuk Gomest is a következő szezon költségvetéséből hozták. Egyértelmű, hogy nagyon magasak a fizetések, egyedül amit én nem tudok személy szerint, hogy a klub kap-e a játékosok reklámpénzeiből. Ha jól tudom nem. Mert Bob jól írja, a Madrid okosan elintézi, hogy részesüljenek abból a pénzekből is, ami egyes sztárok esetében nem kevés. Azért is vitte és viszi mindig oda Perez az aktuális nagy neveket.

Coutinho:
Az ő játékát öröm nézni, és még sokat fog fejlődni, mert egyelőre ő is sok labdát elszór mint Neymar. Jól hangzik a Coutinho+MSN névsor, de azért a két sokat cselező brazilt meg Messit már nem biztos, hogy elbírná a csapat. Gondolom Ini helyére tennék be, de az ő poszja inkább Neymaré nem? Szóval inkább csatár, mint KP. Nem tudom igazán eldönteni, hogy hoznám-e vag nem, de 80-90 milkót úgy se adunk érte.

Izgatottan várom az átigazolási szezont, naívan bízok benne, hogy meg tudjuk oldani okosba a dolgokat, és jól sikerül igazolni. Mindig érdekes amikor nagyobb változások következhetnek be. Új edző + 2 igazolás a kezdőbe nálam már nagyobb változás az előző évekhez képest. :D
Normandia
Director del Fútbol

2017.05.09. 11:01:15

Amennyire tudom a Barcelona érte el legnagyobb működési árbevételt a maga 620 milliós összegével. A bérekre kiadott összeg nem éri el a teljes árbevétel 65%-át. Nem tudom honnan az infója egyeseknek, hogy nincsen pénz? Leo fizetésemelése simán belefér + adjuk hozzá az új szponzori szerződések által ígért összegeket. Igazolásra is van pénz, mielőtt a racionalitásra hivatkozva eladnák itt sokan Messit. Egyébként ebben is elsők vagyunk, mármint a működési árbevételt figyelembe véve. Azt sem árt tudni, hogy minden kifizetett 5 milla 9,6 millióba kerül a klubnak.
Nem is értem Leot, hogy miért nem mond le az eddigi fizetéséről, csakhogy itt játszhasson. Szívtelen egy bolha az biztos.
Válasz küldése