visca el barca írta:Tamás, kiváncsi lennék Te, mint aki nap mint a nap a híreket bújja ezerrel kit látnál edzőnek. Elég egy név, meg egy-két mondat. Csak úgy kíváncsiságból

Megtisztelő

Bocsi, hogy csak most, de nem láttam eddig.
Az én szememben Sampaoli és Tuchel az ideális jelöltek szakmai szemszögből nézve. Mindkettő játékfilozófiája hasonló a klubéhoz, ugyanakkor mindkettő ki mer lépni a dogmákból, és akár 5 perc után szerkezetet képes váltani.
Ami viszont a legesélyesebb jelöltet illeti, az egyértelműen Valverde (bár ez nem a reklám helye, de lásd: a tegnap este feltett cikk

). A játékfelfogásával sincs gond, ráadásul a klub által felállított követelménynek - barcelonai kötődés - is megfelel. Személy szerint nekem az, ahogy az Athletic játszott ellenünk, a néhol előjövő keménységükön túl nagyon is tetszett, ám hazudnék, ha azt mondanám, hogy lázba hozott a személye. Óriási pozitívum ellenben, hogy Cruyff azt mondta róla 2012-ben, hogy
"egyike a legígéretesebb és legjobb edzőknek Spanyolországban". Azóta pedig csak fejlődhetett. A személyisége pedig elég kiforrott lehet, ha a Barçát és a Madridot is visszautasította már.
A barcelonai kötődést szerintem egy kissé túlértékeli a klub, de az tény, hogy a sajtó kezelése kulcsfontosságú. Ebben pedig segít a helyismeret, de ez egyben intelligencia kérdése is. Az, ahogy kezeli a sajtót egy edző, meghatározza a közhangulatot, a közhangulat meg ugye meghatározza a klubvezetés mozgásterét. Ennyit pár szóban, remélem, ilyen válaszra gondoltál.

.