Nekem nincs bajom az 1 meccses eltiltással, ha ez van a szabálykönyvben, akkor ez van. Ezen mi itt nem tudunk változtatni. Amúgy is hétvégére már garantáltan, - de vélhetően már ma is - lesz Varane, szóval nem lesz kényszer középhátvédük. Én valahogy a mai Depor elleni meccsben bízom, hogy a hétvégi utolsó pillanatos vereség kicsit megingatja őket. A Deporról nekem amúgy is az x-es meccsek ugranak be. Tudom, hogy az még kevés, mert 1 pontot szereznek, de én nagyobb esélyt látok arra, hogy 2-szer döntetleneznek, mintsem, hogy egyszer kikapnak.
A szabályozással amúgy nem értek egyet és nem a Ramos eset miatt. A spanyol bajnokságban iszonyat gyenge és következetlen a játékvezetés. Nyilván mi úgy érezzük, hogy a Madridnak fújnak, míg ők azt, hogy nekünk, de én valahogy azt látom, hogy kicsit mindkettőnknek bárki mással szemben. Jelenleg totális védelemben részesülnek a játékvezetők. 3 meccs egy taps miatt...ha a szabály azt írja akkor jár! De komolyan fontosabb a bírói tekintély, mint a pályán lévők biztonsága? Tényleg jó ez a szabály? Azért a Neymar esetet mondom, mert az eleget volt terítéken, és mindenki tudja miről volt szó...Szóval tapsolt. Nem ment oda anyázni, beverni egyet, szitkozódni, csak egy gúnyos taps kíséretében levonult a pályáról. Nem ment be a bírókhoz meccs után, nem fenyegette meg őket. Szerintem ez bőven belefér. Konkrétan sokszor 80-90 ezer ember szidja a bíró anyukáját, akkor egy gúnyos tapsot viseljen már el az érzékeny lelke. És itt érzem következetlennek a szabályozást általános értelemben véve. Egy piros lehet 1 meccs is. Sőt aki durván odalép, sérülést okoz, annak jár 3-4! (ezt csak tippelem). Szóval jobban megéri a feszültséget levezetni az ellenfél játékosain, mert eltiltanak 1-2 meccsre, mintsem gúnyosan tapsolni. Visszatérve Ramos esetére. Mivel a szabály lehetőséget ad, ezért jogos az 1 meccs. Nálam mondjuk ilyen téren rossza a szabály, mert több járna, hiszen még a Madrid fórumon sem értették miért kattant el, hiszen ott simán le is ütközhette volna. Maga a játékszituáció miatt járt volna szerintem a 2 meccs, de ez csak személyes vélemény. Egyébként - és nem vitát generálva - mi lenne, ha nálunk valaki a következő kiállításnál tapsolna gúnyosan, majd rámutatna az ellenfél valamelyik közelben álló játékosára? Lehetne azzal védekezni, hogy nem a bírósnak szólt a taps? Számomra is egyértelmű, hogy Ramos Piquének tapsolt, de mi van ha nem mutogat rá? Elmeszelik a belépő miatt 1 meccsre, tapsikálás miatt meg plusz kettőre, mert a bíró lelki világába gázolt? A két esetet és annak következményeit nézve érdemes ilyenkor rámutatni valakire.