torrestoni írta:...
torrestoni, veled teljesen egyet értek, azt hiszem nem is nagyon tudnék mit hozzátenni, mivel a legtöbb dolgot már így is leírtam, amit szerettem volna.
Azzal is egyet értek, hogy erről beszélni kell és szívesen beszélgetek is, azt hiszem ez egyértelmű. Abban félreértettél viszont, hogy mire gondoltam a "vita" alatt, igaz ez az én hibám, mert nem fogalmaztam meg pontosan mire gondoltam.
Én nem erre a beszélgetésre gondoltam ezzel kapcsolatban, hiszen végig pont azt hangsúlyoztam ki, hogy mennyire fontosnak tartom, hogy ez ne legyen a szőnyeg alá söpörve.
Ezzel ellentétben én arra a tényre gondoltam, hogy azt továbbra is nevetségesnek tartom, hogy egy magyar személy akarja igazolni, hogy nem volt katalán elnyomás, és egy másik magyar személy próbálj igazolni, hogy márpedig volt.
Szerintem ezt tényleg nem nekünk kellene.
Ui: A Tommy Hilfiger helyett szerintem a Hugo Bossra gondoltál, nem?
Veidt_madridista írta:...
Bocsi, hogy ha én is nagyon kötekedőnek tűntem, de egyértelműen képviselni akartam az álláspontomat, és úgy érzem ilyen esetben kell is.
Én sem állítom, hogy katalán népirtás történt volna, ezt nem tartom valósnak, viszont a terror és az elnyomás valós és kézzel fogható volt, ennek a cáfolatát már viszont képtelenségnek tartom.
A többi részre vonatkozóan elismerem, hogy munkahelyi ártalom, de nekem nagyon fontos a pontos megfogalmazás, főleg ilyen esetekben! Raádásul egy olyan témában és olyan esetben volt erről szó, ahol igen is elmaradhatatlan a pontosság, ha már ilyen súlyos kijelentéseket teszünk.
Nyilván nem azt akartam kihozni, hogy te hazudozol, hanem azt, hogy nincs igazad.
Ez a kettő pedig nagyon távol áll egymástól, sajnos a köztudatban is gyakran okoz problémát a kettő összemosása.
markionni írta:...
Én vagyok a jogász és szerencsére nem szoktam tárgyalótermekbe járni, mivel nem ügyvéd vagyok.
Az érzelmi meggyőződésem miatt egyébként bocsánatot is kértem, de egyébként úgy érzem, hogy főleg alkotmányjogi megoldásokat használtam, abban pedig nem is szükséges teljesen tárgyilagosnak maradni.
Megjegyzem, amíg egy tárgyalóteremben egy cselekmény körülményeinek a részletes kibontása a lényeg, addig itt egy olyan téma körüljárása, amelyben én úgy érzem "bizonyítékorgia" állt a rendelkezésemre és ezek közül többet fel is soroltam.
Ezzel Veidt nem értett egyet, és próbálta a saját véleményét védeni, kész.
Ha úgy gondolod, hogy torrestonival az érveink nem megfelelően alátámasztottak, akkor valószínűleg egyéb fejtegetéssel sem tudnánk meggyőzni.
Na ennyit akartam hozzátenni, további szép estét nektek!