Markionni, az a baj, hogy te egy erősen Madridista szemüvegen át íródott véleményre várod el, hogy jól reagáljon a nép. Erről beszéltem a múltkor is. Alapból se hiszem, hogy nagy sikert aratnál vele, ha Messiről azt állítod, hogy bujkál a meccseken, hát még ha nem is igaz.. Felhozol példának egy olyan statot, ami CR-t állítja be jó színben - amúgy tényleg durva stat -, de az pl, hogy Messi játéka és góljai ez alatt az idő alatt - miközben jelentősen megváltozott a játéka amúgy - 3-ból 2 Bajnoksághoz, 2 Spanyol kupához, és 1 BL-hez segítették a csapatot, az már nem lényeges a szemszögedből. Mert ott a BL döntő, Suárez gólja Messi villanása után született a lepattanóból, a visszavágón Münchenbe mindkét Barca gólnál ő indította be baromi jó ütemben Lajost, odavágón 2 gól és egy gólpassz. Statok szerint csak 2 gól, közbe meg nem éppen ennyi volt a történet. Most a Juve ellen megint nem rajta múlt, hogy nem lőttünk gólokat, az odavágón Ini elé olyan labdát varázsolt, hogy azt rajzolni se lehet jobban, csak az én kis kedvencem nem tudott Buffon eszén túljárni. Tegnap se tűnt el egyáltalán, még ha gólt nem is lőtt, de ezek közül semmi nem jelenik meg a statokban. és nem azt mondom, hogy brillírozott ezeken a meccseken, de messze volt a bújócskától is.
De alapból nem is erről folyt a diskurzus eleinte, hogy ki a jobb góllövő, hanem hogy ki a jobb játékos. Még te is elismerted, hogy Messi, de pár hsz-el később már azt bizonygatod, hogy CR-hez képest bújócskázik a nagy meccseken, mert nem lő gólt.. De pont ez az, hogy itt nem a góllövésről volt szó, de te arra próbálod meg kihegyezni a dolgokat. Nem egészen értem a logikádat megmondom őszintén, elég ellentmondásos sokszor, ezért is kapsz olyan reagálásokat néha. Azon meg ne csodálkozz, ha kettős mérce van, ezt vagy tudod kezelni, vagy nem, de a másik oldalon való fórumozás ezzel jár, hogy a te mondandódra kevésbé lesz vevő a nép. Főleg ha a szurkolók 99%-ának a kedvencét próbálod gyengébbnek beállítani, mint amilyen.
Azt meg már nem tudom ki írta jól alattam, asszem azt is Imperial, hogy azért félnek itt sokan attól - szerintem jogtalanul -, hogy CR egy kalap alá lesz véve Messivel, vagy akár jobbnak is lesz beállítva, mert manapság sokaknak ennyiről szól a foci, statokról és számokról. Az Aranylabda is ezt bizonyítja, arról szól évek óta szinte teljesen, hogy ki lőtt több gólt. Te is ezt bizonyítod most, erre hegyezted ki az érvelésed, hogy CR és Messi hány gólt lőtt a BL nyolcaddöntők után, miközben az összkép "feledésbe merül".
A közkívánat ellenére amúgy ezért nem raklak ki, de ha maradni szeretnél még 1-2 hétnél tovább is, te is változtass a stílusodon.
Imperial írta:Fizikálisan tény, hogy az egyik legkomplettebb játékos, de inkább a jelenkorunk Gerd Müllerének látom őt, nem pedig Maradonának vagy Pelének.
Én is ezt akartam írni, nem csak nekem jutott eszembe akkor úgy látom a Mülleres hasonlat.

Mondjuk nyilván CR fénykorában lényegesen jobb és sokoldalúbb játékos volt, de a klasszis gólvágóról nekem is rögtön a német jutott eszembe.