Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
MesQueUnClub
Capitá del Barça

2017.04.23. 11:16:18

pep71 írta:Csoda lenne ha Arda-ból látna még pénzt a klub...:D Eriksen-es hír is jó, végre nem André Gomes féle ismeretlen emberekről szólnak a hírek.
Amúgy tudja valaki vagy egyáltalán lehet tudni valamit arról, hogy még mindig a Valverde, Koeman, Unzue közül kerülhet ki az új edző vagy vannak bedobva újabb nevek is? köszi a választ
Sajnos mai sajtóhír hogy a vezetőség Valverdet favorizálja míg a játékosok Unzuet... :wink: :wink:
pep71
Entrenador del Barça

2017.04.23. 10:55:21

Csoda lenne ha Arda-ból látna még pénzt a klub...:D Eriksen-es hír is jó, végre nem André Gomes féle ismeretlen emberekről szólnak a hírek.
Amúgy tudja valaki vagy egyáltalán lehet tudni valamit arról, hogy még mindig a Valverde, Koeman, Unzue közül kerülhet ki az új edző vagy vannak bedobva újabb nevek is? köszi a választ
MesQueUnClub
Capitá del Barça

2017.04.23. 10:36:55

visca el barca írta: ilyen 60-80 milliót biztos nem érne meg.
Másnak biztos megéri majd :cry: épp itt az ideje hogy a zsebébe nyúljon a klub és ne félmegoldásokkal operáljon. Inkább egy tényleg használható ember 70 millióért mint egy papírnehezék 40ért. (csakhát ezt a vezetőség úgyse látja be #-o #-o )
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.23. 10:33:21

az első jó lenne, a második kizárt, főleg ha kókler wenger marad, a harmadik meg ki tudja, ilyen 60-80 milliót biztos nem érne meg.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MesQueUnClub
Capitá del Barça

2017.04.23. 10:31:00

palesz77 írta: Arsenal are closing in on signing Barcelona midfielder Arda Turan (30) for £20M in summer. [CNN Turk]
Ha a török távozik Dulifulit meg kell majd tartani nekem nehogy továbbadjuk megint [-X [-X
És remélem kedvezményt adnak majd Bellerinre a törökért... :lol: :lol: vagy ha igazak a hírek és Jardim érkezhet akkor nálam sokkal inkább Fabinho mint Bellerin. :D :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.04.23. 09:37:36

Barca have made contacts with PSG full-back Serge Aurier (24). He is open for a move but wants to know will be the coach next season.[l'eqp]

Sanszos, hogy hápog, de ha kicsit több esze lenne, nálam ő lenne a tökéletes jelölt a jelenlegi piacról. De ha jól rémlik 3 év alatt 2 öltözőn belüli balhéja is volt, nem tudom nálunk mi lenne vele, ha épp nem megy a szekér.. Pedig képességek alapján az egyik - ha nem a legjobb - választás lenne.

Arsenal are closing in on signing Barcelona midfielder Arda Turan (30) for £20M in summer. [CNN Turk]

Erre rá is bólintanék szerintem.

Barcelona are interested in Tottenham midfielder Christian Eriksen (25) & could make a move for the Danish International in summer. [MIRROR]

Ez meg tudom, hogy Mirror, de már vártam, hogy mikor kerül szóba.. :D
Samper
Director del Fútbol

2017.04.22. 12:31:27

Attól tartok, hogy még csak megtippelni se lehet, hogy az egyelőre ismeretlen új edző csapatában melyik játékosunk mit fog produkálni. Sötétben tapogatózunk.
Subinho
Director del Fútbol

2017.04.21. 19:35:07

mvik írta:
üdv. ezzel a felállással értek én is egyet, csak ide érzésem szerint olyan játékos kéne a jobbszélsőnek aki a védekezésből is jól ki tudja venni a részét, mert Messi középről se fog azért annyit visszalépni védekezni, a bal szélen Neymar rendszeresen besegít a védelemnek, jobbosra is egy ilyen játékos kéne (ami sajnos szerintem nem Deulofeu, de hát ki tudja). én oda egy ilyen futóbolond vastüdejű játékost gondolnék (ilyen Cuadrado félét, nem pont őt csak ilyesmi játékost), aki elég technikás és jó a támadásokhoz, de azért a védekezésbe is legyen valamennyire otthon. ha sikerülne kifogni egy ilyen játékost akkor simán működne ez a felállás. ja most jut eszembe ilyen pl. a Liverpoolba Mané, csak ő rohadt sokba kerülne :D

Alapból biztos marad a 4-3-3, ez csak ha nyomni kell, mint pl. a PSG elem.

https://www.buildlineup.com/shared/58fa ... 25d4d1abfc" target="_blank

Ebben 2 igazolás+Delu és persze nincs benne a Gomes,Turan,Matyi hármas.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.04.21. 14:29:16

Jelenleg a legjobb igazolás, egy komoly edző lenne, aki a stábjával rendberakná a csapatot.
kapusposzt megvagyunk
védelem, egy jobb hátvéd mindenképpen kell.
középpálya, ha szűkösen is, de azt kell mondjam itt is megvagyunk, Rakitic, Roberto Busquets, bármelyik csapatba befér, melléjük még van Iniesta és Rafinha aki használható, meg jelenleg Gomes aki csak javulhat jövőre.
Elől, a kezdő adott, Paco, vagy Munír, és Ardaval itt is simán megvagyunk..

szóval okosba meg lehetne ezt csinálni, félő hogy ez a vezetés alkalmatlan a feladatra, de majd meglátjuk.

A Classicon kizárt hogy nyerjünk, inkább a döntetlenre van nagy esély, az jó a Realnak.
mvik
Jugador d'estrella

2017.04.21. 13:17:55

üdv. ezzel a felállással értek én is egyet, csak ide érzésem szerint olyan játékos kéne a jobbszélsőnek aki a védekezésből is jól ki tudja venni a részét, mert Messi középről se fog azért annyit visszalépni védekezni, a bal szélen Neymar rendszeresen besegít a védelemnek, jobbosra is egy ilyen játékos kéne (ami sajnos szerintem nem Deulofeu, de hát ki tudja). én oda egy ilyen futóbolond vastüdejű játékost gondolnék (ilyen Cuadrado félét, nem pont őt csak ilyesmi játékost), aki elég technikás és jó a támadásokhoz, de azért a védekezésbe is legyen valamennyire otthon. ha sikerülne kifogni egy ilyen játékost akkor simán működne ez a felállás. ja most jut eszembe ilyen pl. a Liverpoolba Mané, csak ő rohadt sokba kerülne :D
mvik
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2017.04.21. 11:51:23

Nekem tetszik ez a 4-2-3-1 es felállás, ahol Messi nem jobboson van, hanem a csatár mögött. Én emiatt is hoznám Deut, mert nincs jobb oldalunk, mert Messi behúzódik. Mondjuk lehet egy Vidallal lenne...Bár inkább én ezt akkor nyomatnám, ha menni kell a gólért. Alapesetben nem.
Initom
Entrenador del Barça

2017.04.21. 11:45:43

Én pedig azt gondolom,hogy a standard 4-3-3 hoz teljesen jól megvannak a játékosaink,gyakorlatilag egy Alves és egy Xavi hiányzik. Ők természetesen kulcsjátékosai voltak ennek a szisztémának,de pótlásuk mondjuk 60-60%(min) al Robi és Rakéta által sikerült. Ez nem prognosztizálná azt,hogy ennyire vissza kéne esnie a játékunknak.

A problémát szerintem legkevésbé a felállásban és az oda beilleszthető játékosokban kell keresni(tudom Matyi Gomes stbs tb,de...),az máshol gyökeredzik. Legalábbis ez a megérzésem.
Valószínűnek tartom,hogy a csapatban öltözői feszkó széthúzás a gond,vagy megunták LE-t és/vagy Bartoékról nem is beszélek inkább.(meggyőződésem ,hogy a vezetőségnél gyökeredzenek a fő gondok és azt kéne megváltoztatni deeeee ez itt off lenne)

Annyiban azonban ide kapcsolódik,hogy a vezetőség fog edzőt igazolni/hozni és ez lesz a kulcsfontosságú tényező a közeljövőben.(és itt kérdőjelezem meg a vezetőségük létjogosultságát is....). Játékos szerintem 2 kéne, egy jobbekk meg talán egy középpályás max. + ha lesz távozó őket pótolgatni..(bár én reménykedem még picit abban,hogy a "fiatalok" közül valaki gyökeret ver)

Szisztémával,felfogással és magával a club filozófiájának változásával van óriási gond...elmadridiasodik a csapat sajnos...Erre pedig soha nem lesz megoldás egy 80milliós Verrati,vagy egy 50 milliós Bellerin.Ilyen szinten sokkal de sokkal komplexebbek a problémák,ezekbe nem látunk bele.
Abi & Tito
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.21. 11:13:54

crixus írta:
visca el barca írta:
ennek ellenére Te 3-4-3-nál ezt a verziót vázoltad mint lehetőséget. csak azt nem értem ha szerinted se jó, akkor miért írtad le?
Látom amellett elsiklottál, hogy még mindig ezt tartom a kivitelezhetőbb verziónak, mint azt, amivel Depor-ok vagy Malaga-k is simán ütik a csapatot.

Szerk.: ez a Milan-féle rombusz, amit próbálgattunk ez csak 4-4-2-ben igazán hatásos, ahogy azt az olaszok is játszották anno. 3 középhátvéddel a szélekről akkor kerül mögénk az ellenfél amikor akar. Juve ezt bemutatta Mathieu vagy Piqué kárára az első meccsen. Ezt nem akarom újfent látni, pláne nem hosszú távon.

én nem tudom, lehet túl magasröptű a gondolatmeneted és síkhülye vagyok, hogy megértsem, tehát:
neked kivitelezhetőbb az a verzió, ahol a középpálya közepén két ember van, messi és buszkecc mint az 3313 amivel mostanában egy csomót betliztünk, úgy, hogy itt elvileg több ember vana pálya közepén?

a milan-féle ancelottis rombusz, sztem a mai napig a legerősebb volt, amit valaha láttam,de!!! az akkor működött jól 10 éve, ma egy ilyen kp-t egy kante-féle emberekkel felálló csapat egy félidő alatt agyonverne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.20. 23:24:36

vinszentvega írta:Azèrt, mèg mielött az összes bitcoin vagyont elköltenètek, egyik-màsik nagyobb nèvre, lebegjen a szemetek elött, hogy spanyol csapatunk van, ergo spanyol nemzetisègünek kellene lennie( felvett àllampolgarsag is jo ). Azt hiszem van egy uefa szabàlyzat is a lètszàmot illetöen nem?

eu-s szabályozás érvényes, az eu-n kívüliek száma van szabályozva.
én úgy tudom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
vinszentvega
Capitá del Barça

2017.04.20. 23:18:40

Azèrt, mèg mielött az összes bitcoin vagyont elköltenètek, egyik-màsik nagyobb nèvre, lebegjen a szemetek elött, hogy spanyol csapatunk van, ergo spanyol nemzetisègünek kellene lennie( felvett àllampolgarsag is jo ). Azt hiszem van egy uefa szabàlyzat is a lètszàmot illetöen nem?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Cseri
Entrenador del Barça

2017.04.20. 23:14:42

Bocs,de ez nem az "igazolások" topic? :) Esetleg indítani kellene egy olyan felületet is,ahol a taktikai és felállási variációkat lehetne megvitatni :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
palesz77

2017.04.20. 22:52:34

crixus írta:Látom amellett elsiklottál, hogy még mindig ezt tartom a kivitelezhetőbb verziónak, mint azt, amivel Depor-ok vagy Malaga-k is simán ütik a csapatot.
Pedig azzal a felállással volt sikeres Cruyff, és Pep is rengeteget használta az utolsó évében. A Chelsea ellen is ez ment a visszavágón pl, ahol egykapuztunk az angolokkal, csak a 15 helyzetből be kellett volna lőni párat.. Nincs ezzel a formációval semmi gond szerintem, ha jól meg van szervezve, és a játékosok is élesek. Láthattuk a Sevilla ellen is, amikor ment mindenki, parádésan működött. Egy olyan 3-4-3-nál, ahol középen Businak és Messinek kéne azonnal megszűrni a kontrákat, szerintem lényegesen jobban mehetne, de ez is szintén csak személyes vélemény, mint a tied. Ha viszont valami nem klappol a gépezetben, akkor tény, hogy nagyon sebezhető vele a csapat. Ez csak maxra pörgetve működőképes, de akkor szerintem nagyon.
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 21:00:05

visca el barca írta:
ennek ellenére Te 3-4-3-nál ezt a verziót vázoltad mint lehetőséget. csak azt nem értem ha szerinted se jó, akkor miért írtad le?
Látom amellett elsiklottál, hogy még mindig ezt tartom a kivitelezhetőbb verziónak, mint azt, amivel Depor-ok vagy Malaga-k is simán ütik a csapatot.

Szerk.: ez a Milan-féle rombusz, amit próbálgattunk ez csak 4-4-2-ben igazán hatásos, ahogy azt az olaszok is játszották anno. 3 középhátvéddel a szélekről akkor kerül mögénk az ellenfél amikor akar. Juve ezt bemutatta Mathieu vagy Piqué kárára az első meccsen. Ezt nem akarom újfent látni, pláne nem hosszú távon.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 20:41:39

crixus írta:Annyiban értek egyet, hogy Messi és Busquets elég kétélű fegyver, főleg ha együtt vannak a pályán. Velük csak és kizárólag a klasszikus 4-3-3 működhet hosszú távon hatékonyan
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 20:26:15

palesz77 írta: Ha jól értettem a te tervezetedben a szűrést középen a Busi-Messi kettős végezné, gondolom erre célzott VEB. Nézz meg egy 3-4-3-as felállást bárhol, ott bent középen mindkét ember olyan, aki a védekezésből is rendesen ki tudja venni a részét. Messivel ezt nem nagyon lehet megvalósítani. Busi meg egymaga nem képes ennyit szűrni, neki kell az egész csapat szervezett védekezése ahhoz, hogy ő is hozzáadja az extra pluszt hátrafelé. Ha 30 m-es sávok vannak szabadon, az ő fizikumával körbefutják szemrebbenés nélkül.
Viszont akkor ha maradunk az idei 3-4-3-nál, ahol Rakitic, Iniesta vagy Gomes kerültek a szélre, akkor a 3 középhátvédnek kellene még plusz a széljátékra is figyelnie, ami elég kényes dolog. Abból is kapnánk a gólokat rendesen, ha a szélekről úgy kerülnek majd mögénk, mint a Juve az első meccsen.
Akkor Busquets már inkább meg tudná oldani a szűrést 3 emberrel a háta mögött és a két visszahúzódó szélsővel maga mellett.

Annyiban értek egyet, hogy Messi és Busquets elég kétélű fegyver, főleg ha együtt vannak a pályán. Velük csak és kizárólag a klasszikus 4-3-3 működhet hosszú távon hatékonyan, az is csak úgy, ha Messi hamis 9-es vagy szélső.
Én ezért is vetettem fel lentebb Busquets kihagyását egy alternativ 4-5-1-típusú felállásban. Széljáték megvan, védekezés két igazi vkp-sal. Messi meg középen szervezhet, mozoghat szabadon, ha úgy tetszik.
visca el barca írta: mit kell ezen indokolni? nem nézed a meccseinket idén? ha 3313-at játszunk, nem csak hogy messi, meg busi, de még másik két ember is védekezik és így is az jött ránk rajtunk aki akar. a meccsek túlnyomó része a középpálya közepén dől el, erre te beállnál oda egy hót lassú buszkeccel. #-o
Szépen le is játszott így még a Depor vagy a Malaga is, a Juve-ról nem is beszélve. Nagy taktika. :roll: Bejött egyszer a PSG ellen, de állítom az a meccs nem azon múlt, hogy 3-4-3 vagy 4-3-3.
A többit fent leírtam.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.20. 20:16:34

crixus írta:Meg is indokolhatnád, mert ilyeneket simán be tud írni bárki csak úgy hasraütésszerűen.
mit kell ezen indokolni? nem nézed a meccseinket idén? ha 3313-at játszunk, nem csak hogy messi, meg busi, de még másik két ember is védekezik és így is az jött ránk rajtunk aki akar. a meccsek túlnyomó része a középpálya közepén dől el, erre te beállnál oda egy hót lassú buszkeccel. #-o
Kép
palesz77

2017.04.20. 19:35:04

crixus írta:Meg is indokolhatnád, mert ilyeneket simán be tud írni bárki csak úgy hasraütésszerűen.
A Juventus pl. nem egyszer játszott már hasonló taktikát Alves- Sandro kettőssel a széleken, de említhetném a Conte-féle Juve-t vagy az idei Chelsea-t. Mindnek jobban ment, mint nekünk az idén. :roll:
Ha jól értettem a te tervezetedben a szűrést középen a Busi-Messi kettős végezné, gondolom erre célzott VEB. Nézz meg egy 3-4-3-as felállást bárhol, ott bent középen mindkét ember olyan, aki a védekezésből is rendesen ki tudja venni a részét. Messivel ezt nem nagyon lehet megvalósítani. Busi meg egymaga nem képes ennyit szűrni, neki kell az egész csapat szervezett védekezése ahhoz, hogy ő is hozzáadja az extra pluszt hátrafelé. Ha 30 m-es sávok vannak szabadon, az ő fizikumával körbefutják szemrebbenés nélkül.
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.20. 19:25:02

visca el barca írta:
ez így meccsenként átlagosan 6 kapott gól. ha ellenfél focizni is tud akkor olyan 10-11.
Meg is indokolhatnád, mert ilyeneket simán be tud írni bárki csak úgy hasraütésszerűen.
A Juventus pl. nem egyszer játszott már hasonló taktikát Alves- Sandro kettőssel a széleken, de említhetném a Conte-féle Juve-t vagy az idei Chelsea-t. Mindnek jobban ment, mint nekünk az idén. :roll:
Rinku
Director del Fútbol

2017.04.20. 17:46:58

Messias2 írta:
visca el barca írta: (kb mint sampaoli - ment a sevillával a szekér, mindenki őt akarta, most meg kipukkadtak, 1 hónapja szó sincs róla a fórumon :lol: )
Én még most is őt hoznám.
Én is. Vagy Allegrit, minden vicc nélkül.

Sampaoli esetében: valaki írta még 1-2 éve, hogy Klopp színes kavicsokért hozott el olyan jó kis játékosokat innen-onnan, mint Lewandowski, Blaszcykowski, Kagawa, stb. akiket jó csapattá is gyúrt össze azután. Kukázott egyet és bejött, mert jó edző. Na most én a kis kopasz esetében is így gondolom, mert azért a Sevilla minden, csak nem klasszis csapat. De az összhang megvan. Zsinórban 3 EL győzelem után vette át a csapatot, ahonnan az Átletííí elvitte a legjobb csatárt, és folyamatosan változik a keret évről-évre. Szerintem majdnem 30 fordulóig versenyben lenni a Barcával, madriddal, tovább jutni a BL-ben azért nem rossz kezdésnek, ha tök új vagy a csapat élén. Meg a sztori, hogy csövelt az utcán, csak hogy belépőre maradjon pénze. Pont ilyen őrült barmok kellenek most ide, higgyétek el. :)
Újra rendet tett az agyakban, hozott ezt-azt, aztán látjuk, ügyesen nyomták, ahhoz képest, hogy félprofik. Szerintem van benne finesz bőven, aki két Copát is nyert Chilével, ami szintén max félprofi nagyságú. Lefogadom bármiben, hogy több, mint Unzuében, aki már minden létező dolgot megosztott Peppel, Enriquével és a többiekkel, hogy aztán nézzük együtt a sima torinói 3:0-t és társait. Ha Sampaoli lebőgne, amiben kételkednék, akkor is menne tovább az élet, csak nem agyvérzéssel kezdenénk már nyáron a jövő szezont, ahol szvsz fixen a real lenne a bajnok. Erre a csapatra legfőképp egy kiadós sggberúgás igényeltetik, szerintem az öreg megoldaná, nem hiszem, hogy mernének tökölni nála. Kivéve, ha az egész csapat lázad, mert ott a kapitány sem tud rendet tenni. A puyolos idők elmúltak, ismét tekintély kell. Pep meg Enrique olyan span-főnök volt, újra szigorúság hiányzik. Továbbra is várom őt szeretettel, a Sevillában nem fociznak elég nagy profik ahhoz, hogy a legvégéig ott legyenek az agyban, most ezt az utóbbi egy hónapot rákenni meg szrozni miatta elég túlzó szvsz.

Allegri hát meg, látjuk. Olyanokból kovácsol csapatot, akik max középszerűek, vagy máshol lebőgtek, de nagy tanár, összerak mindent, mint egy jó barkácsmester, és ez sem leeht véletlen. Kellett a mi impotens gyökérségünk is hozzá, de elég szépen megszervezte azt a tegnapi védekezést is, pláne a múltheti 0:3-t.

Akármelyikük jönne, már örülhetnénk. De úgyis mondhatnám. Bárki, csak Unzué ne. Mert akkor előre rinyálok, mint egy fürdős...
Football, bloody hell. /SAF/
Válasz küldése