LG írta:Nem is tudom. Mi sem elemezgetjük, hogy Puskás tényleg jobb focista volt-e, mint Kocsis, hanem elfogadjuk, hogy jobb volt, mert ez él a köztudatban.
Ezt értem, de épp ez az. Kocsisnak jobb mutatói vannak a válogatottban pl, mint Puskásnak, mégse az alapján döntötted el, hogy ki volt jobb focista. De ott van pl Zidane vs Nedved. Az Aranylabdáik száma ugyanannyi, mégse fogják egy lapon emlegetni őket sose szerintem. De mondhatnám Xavit vagy Init is Nedved ellenében, egy korszakos csapat meghatározó tagjaiként szerintem tovább fennmarad a nevük, mint a csehnek, de ezt már lehet csak a "Barca szemüveg" mondatja velem. De példa lehet Owen és Henry/Ibra is, gondolom érthető mire célzok..
Nem tudom melyik újságíró/exfocista/akárki mondta, de most pont ide passzol szerintem, hogy Messi és CR közt jól szemlélteti a különbséget, hogy Messit Maradonával, Pelével, a régi nagyokkal hasonlítják össze, CR-t meg Messivel. Attól még, hogy most ő nyer egy Aranylabdát pluszba, és esetleg egyenlő számmal vonulnak vissza, nem lesz nagyobb játékosként megjegyezve szerintem. Olyan úgyse lesz, hogy mindenki egyetért abban, hogy Messi jobb, de szerintem a Madrid-Manchester-Portugál drukkereken kívül a többség szerint Messi a jobb játékos, és ez továbbra se fog változni. Főleg ha Messi még irányítóként sok évet ráver top szinten.
Mondjuk engem ez a Messi vs CR téma sose érdekelt annyira, lévén Leo nem volt soha a kedvencem, de szerintem túl van ez az Aranylabda mizéria spilázva kicsit. Nem ezen fog múlni a két játékos "öröksége". Ismétlem, szerintem..