Én úgy gondolom hogy a kiöregedés mind a 3 top csapat hatalmas problémája, vagy az lesz iszonyatosan rövid időn belül.
A két csapat helyzete szerintem nagyon hasonló, mert a ti játékotok sem a régi, nincs már meg a nagy mezőnyfölény, a letámadás. Nálunk rövid időn belül pótolni kell Modricot, nektek Iniestát, amire nálatok ott lett volna Thiago nálunk Isco, ti elrontottátok vele, és valószínűleg mi is elfogjuk.
Ter Stegen és Keylor is hasonlóak, mindkettő remek kapus, mindkettő képes nagy bravúrokra, de egyikük sem elit. hétközben láthattuk mi is és ti is milyen az ha a másik oldalt egy olyan kapus áll aki tényleg szűk elit. Mi lett volna a Juve-Barca ha Buffon a Barcában, Stegen pedig a Juvéban véd? Az első gólról nem tehetett a kapusotok, a másodikról sem egyértelműen de azt Buffon és Neuer kivédte volna. Kb 2-1 lett volna a Juvénak.
A mi meccsünk ugyanez, Keylor kapott egy gólt amiről igazából nem tehetett, közelről jött, erős volt, de Neuer bemutatta rá 50 percre Bale fejesénél ami kísértetiesen ugyanolyan volt kapus szempontból hogy márpedig ki lehet védeni. Ha nálunk véd Neuer, ott pedig Keylor akkor 0-3 ide és nincs miről beszélni. Aminek örülök hogy Perez akar kapust venni és valószínűleg Degea lesz, nálam ők 4-en alkotják a top4kapus (Courtois a negyedik).
Varanenal kapcsolatban abszolút igazad van, remélem nem követek el szentségtörést, de ami nektek Puyol volt az nekünk Ramos. Ő sosem volt igazán villámléptű ami az idő múlásával megkopik és emiatt nem tartok tőle, ő ilyen lesz 3 és 4 év múlva is. Varanera nem lehet építeni, Pepével kéne hosszabbítani, tudom ti utáljátok őt, de remek védő. A francia is az, de megállt a fejlődésben és iszonyatosan sérülékeny, olyan mint Bale. De a Pepe-Ramos-Varane 3-mas jövőre is jó lenne, Nachoval vagy Vallejoval kiegészülve. Modricot kéne többet pihentetni és Iscot és Kovacicot játszani, és játszatni és játszatni. Ha rajtam múlna idén ha BL, ha nem BL, eladnám Benzemát is, Balet is, Modric perceivel jobban kéne gazdálkodni. Casemiro sajnos abszolút alap lett, pedig nála is lehetne jobbat találni, Benzema olyan mintha Pereznek a fia lenne, és az elnökválasztáson nem nagyon lesz kihívója, ő is maradni fog. Balet eladni olyan lenne mint beismerni hogy hiba volt leigazolni, Ronaldo addig van amíg ő akar, így nem is értem minek kéne Hazard vagy MBappé vagy akárki más előre..
Nálatok is hasonló a helyzet, Neymar aranylabda kaliberű lesz. De igazából én úgy látom hogy hosszútávon nem képes tartani a jó formát és nem tudja megugrani azt az utolsó lécet (amit CR és Messi iszonyat magasra tettek) kiváló játékos, szűk elit, aranylabda esélyesnek kéne lennie tudásást tekintve, de valami mégis hiányzik belőle.
És ami még hasonló a két csapatban hogy, Messi idén 30 lesz, Ronaldo már 32, előbb utóbb a két gép is kiszáll a játékból.
A Bayern ugyanez, Lahm, Robben, Ribery, őket már mind mind pótolni kéne vagy kellett volna. Douglas Costa és Coman jók, de nem elég jók ahhoz amit a Bayernnél elvárnak, most lett volna jó nekik ha Götze marad, bár őket nem féltem, remek a német utánpótlás, a Bundesliga csapataik meg olyanok nekik mintha a fiókcsapatuk lenne, amint kinevel valaki egy jó játékost, már el is viszik. De ha a két nagy spanyol nem oldja meg 2-3 szezonon belül a problémáit (kapus, iniesta, modric, ronaldo, messi, bale, barca védelem) akkor könnyen visszacsúszhat mindkét csapat. Na nem azt mondom hogy Milani "magasságokba" de szimplán egy jó csapattá mint a mostani Juve vagy PSG vagy City. Bár nagy előnyünk, ami nektek is a többi csapattal szemben, a brand.
Ez már kis fifázás vagy fm-ezés ki hogy hívja:
ha megkapnám azt a feladatot a nyáron hogy rakjak rendet madridban, elengedném Balet, Benzemát, és Keylor Navast. a két szélső védő top, casemiro így is úgy is marad, Kroosra lehet építeni, mellé betenném Kovacicot, szerkezetváltásba, Isco teljes szabadságot kapna és 2csatáros játékban Ronaldo párja lenne Mbappé vagy Hazard vagy Dybala. Degea kell. Ja Jamest kihagytam, el is felejtettem h még nálunk van
Nálatok ami probléma inkább a pad, ha nálunk Bale testidegen akkor nálatok Paco és Arda is. Ha ég a ház nincs kit behozni.Én egy Dahoud/Verratti/Tielemans/Alli féle fiatalra mennék rá, Messit behúzni 10esnek két csatár mögé, Neymar és Suarez lenne elöl kötetlenül, mögöttük Messi teljes szabadságban, ő mögötte Rakitic és Alli/Dahoud/Verratti, hátrébb pedig nyilván Busqeuts. Nálunk hasonló felállásban, Isco lenne a mi "Messink" mögötte Kova és Kroos, mögöttük pedig Casemiro.
Elég hosszú lett, de én így látom. A két csapat nagyon hasonlít egymásra..