2017.03.29. 17:57:00
Inkább olvasója vagyok a fórumnak, és csak ritkán szólok hozzá, de ehhez a témához csak hozzá szólnék én is.
Én ott kezdeném, hogy az, hogy mi csak utánpótlásra építő csapat legyünk, nyilvánvalóan nem működő történet. Tudom, hogy ezt itt most senki nem írta, de a Pep féle Barcán szocializálódott szurkolók sokszor ezt hangoztatták, holott az egy tökéletes, nagyon kivételes időszak volt a csapat életében, és rengeteg szerencsés dolog kellett hozzá, hogy összejöjjön. Gondoljunk csak bele, hogy Puyol eladásáról korábban szó volt a klubnál, és még sorolhatnám.
Ott emlékszik mindenki arra, hogy úgy játszottunk Bl meccseket, hogy csak saját nevelések voltak a pályán. Sajnos elmúltak ezek az idők, de azért ne bánkódjunk,mert habár tényleg viszonylag nagy mértékben saját nevelésre építő csapat voltunk mindig, de igen nagy sztárok érkeztek "kívülről" is, akiket örömmel csodálhattunk csapatunkban.
Azt sajnálom, hogy az utánpótlást szétcseszte a vezetőség, mert habár nem elvárható, hogy évente jöjjenek ki onnan későbbi klubikonok, de néhány évente egy-egy komolyabb játékos, és jó kiegészítő emberek kinőhetnek onnan.
Engem nem is a kezdő csapatba való igazolások húznak fel, mert örülök, hogy itt van egy Nemyar, egy Umtiti, egy Rakitic...inkább az zavar, hogy a legcsekélyebb kiegészítő szerepre sem az utánpótlásban keresünk embert, hanem elkezdünk vásárolni.
A teljesség igénye nélkül az utóbbi években saját nevelésként távozott hátulról egy Bartra, aki ugyan nem biztos, hogy kezdő szintű játékos volt, de a 4. számú védőnek bőven megtette volna. Kevés fizu, klubhűség...nem kellett. Tudom hibázott többet is, de nyilván ő is érezte, hogy LE iszonyat nem bízik benn. Montoya, aki megint nem egy Alves, de bőven megtette volna Alves mellé évekig, és a brazil távozása után maradhatott volna csereszerepkörben tudva azt, hogy olyan tüdejű játékos mint Alves nem sok van a piacon, így többet játszhatott volna. Középről mindenki számára a legfájóbb, hogy elherdáltuk Thiagot, akinél a vak is látta, hogy a srác zseni, és iszonyat nagy karriert futhat be. El kellett engedni 25-ért, mert nem játszott eleget? Ki kötötte a szerződést? Ki nem játszatta eleget? Most meg nála drágábban vettünk egy Gomest, és nézhetjük folyamatosan. De számomra is Paco leigazolása volt a hab a tortán. Egy játékrendszerünktől teljesen idegen, amúgy jó csatárt vettünk, mikor mindenki tudta, hogy az első hármast soha nem fogjuk lecserélni ha ég a ház, míg túl sokat nem is pihentethetjük őket, mert hisztiznek. Elengedtük Munirt, aki ugyan közel sem ott állt karrierjét tekintve, mint amit pár éve jósoltak neki. De komolyan megérte arra a minimális játékpercre egy ilyen drága játékost hozni? Tudom, hogy lehetne még sorolni a neveket és azt is tudom, hogy nem biztos, hogy a legjobb példákat hoztam fel, de ezek a srácok itt nevelkedtek, azt várták, hogy itt játszhassanak. Jóval kevesebb fizuért lehozták azt a teljesítményt, amiért mi milliós vételárakat és fizetéseket adtunk ki. Itt van Deluofeu...ő is egy bőven jó szélső lett, vagy lehetett volna, ha megfelelően bánunk vele, és lett volna szélső alternatívánk. De előtte Tello is bőven ellett volna itt a padon.
Az említettek közül azt is aláírom, hogy a jelenlegi és az elmúlt évek csapataiba tényleg csak Thiago lenne az, aki joggal lehetne itt kezdő, de mi pl. Douglast vettünk Montoya helyére. Tényleg csak annyi kellett volna, hogy ne dobjunk ki felesleges pénzeket közepes játékosokra, hanem vegyük meg azt a néhány posztra szükséges klasszist, és ne a padra igazoljunk horror áron olyanokat, akik abszolút nem idevalók. Tényleg kiadtunk 65-70 millót Gomesre és Pacora úgy, hogy nincs normális jobbhátvédünk!!!
Bocs ha hosszú lett...