Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Így van, egyáltalán nem volt valami izgalmas mikor egy hónapon belül háromszor is játszottunk egymás ellen. Viszont ez mindig benne van a pakliban, mivel két olyan csapatról van szó, amelyik minden sorozatban a végsőkig érdekelt.Én nem szeretném annyira megmondom őszintén, nekem a Clásico az bajnoki, máshol nem olyan feelinges. Lehet azért, mert az első nem La Liga Clásicot kb 5-6 évvel az után láttam, hogy elkezdtem a csapatnak szurkolni - mondjuk az az elődöntő Messi szólója miatt már megérte -, aztán utána jött egy időszak, amikor egymás hegyén hátán jöttek a Barca-Real meccsek, kupában, BL-ben, kupadöntőkben.. Nekem ott egy kicsit akkor el is vesztette a varázsát, azt se tudom abból az időszakból, hogy melyik meccsen mi is volt, úgy egybefolynak. Persze nyilván nem halnék bele, ha találkoznánk a döntőben velük, de én jobban szeretem, ha csak 2-szer játszik a két csapat egymás ellen.
Én nem szeretném annyira megmondom őszintén, nekem a Clásico az bajnoki, máshol nem olyan feelinges. Lehet azért, mert az első nem La Liga Clásicot kb 5-6 évvel az után láttam, hogy elkezdtem a csapatnak szurkolni - mondjuk az az elődöntő Messi szólója miatt már megérte -, aztán utána jött egy időszak, amikor egymás hegyén hátán jöttek a Barca-Real meccsek, kupában, BL-ben, kupadöntőkben.. Nekem ott egy kicsit akkor el is vesztette a varázsát, azt se tudom abból az időszakból, hogy melyik meccsen mi is volt, úgy egybefolynak. Persze nyilván nem halnék bele, ha találkoznánk a döntőben velük, de én jobban szeretem, ha csak 2-szer játszik a két csapat egymás ellen.miro. írta:En azt mondom oriasi elmeny lenne egy Barca-Real Bl donto.
csababarca írta:Amit leírtam, hogy kb ezzel ők semmissé nyilvánítanák a 10 év eredményeit, a 6-2t az 5-0t, a 4-0t, mindent.
Kár megadni erre a lehetőséget is.
Ezt a részt viszont nem értem meg. Amiket Csaba te írtál előtte, azt igen, pszichológiailag nagyon rosszul is elsülhet, Madrid részről meg jól. Tartom, hogy a tavalyi év is máshogy alakul, ha kapnak egy komolyabb verést a Clásicon - persze ahhoz nekik gyengébbnek, nekünk meg jobbnak kellett volna lenni -, de ezt nem értem. Vagyis érteni igen, de azt a részét nem, hogy ez miért számít, hogy az ellentábor mit gondol - mert gondolom így értitek, hogy semmissé teheti a múltat a vesztes döntő. Van olyan, aki elismeri az ellenfél érdemeit, a másik fele meg mindig talál valami kifogást, eredményektől függetlenül.. Tőlem már csak az amnézia tudja elvenni ezeknek a Clásicoknak az emlékét, egy vesztes BL döntő se változtatna ezen, az meg pláne nem, hogy mit gondolnak a Real Madrid drukker ismerősök. Azzal is egyetértek, hogy talán tőlük lenne a legfájóbb kikapni a döntőben, mástól hamarabb megemészti az ember, de a múltban elért eredményeinket azért egy döntő se tudja semmissé tenni.. Ennyi erővel a mi mostani korszakunk ütötte a galaktikus éra eredményeit, de ha megkérdezel egy Real drukkert, nem hiszem, hogy egyetértene ezzel..Nero. írta:Azt érvnek eltudom fogadni hogy hatalmas égés lenne egy ilyen meccsen bukni (bár már egy BL döntőbe bejutni is oriasi dicsőség) és valóban semmissé tenné mindazt amit Dinho óta adunk nekik, de ugyanez igaz fordítva is.
Szerintem ejtettünk rajtuk a 6-2vel,vagy az 5-0al is már ilyen sebeket.Nero. írta: Örök sebet ejthetnénk rajtuk.
Hú, mi lenne itt, ha egy bírói hiba döntené el ezt a döntőt.TripleH írta:Amíg nincs videó bíró technológia, addig lehet a Barca-Real bl döntőt nem kéne erőltetni, egyik oldalon menne az arcoskodás ezerrel, a másik oldalnak még az unokái is a bíróra fognák.
TripleH írta:Amíg nincs videó bíró technológia, addig lehet a Barca-Real bl döntőt nem kéne erőltetni, egyik oldalon menne az arcoskodás ezerrel, a másik oldalnak még az unokái is a bíróra fognák.
Én is pont emiatt nem sajnáltam annyira, hogy kiestünk a Juve ellen.csababarca írta:Engem nem az zavarna, hogy pont ellenünk védenének címet, az pont nem érdekel.
De élénken él a két elvesztett kupafinálé. na azok a kiindulópontok.
Egyszerűen aki átérzi a két csapat közti rivalizálás súlyát és/vagy nem mérhetetlenül elfogult, hogy 100%, hogy nyerünk, az ilyet nem kíván.
Egy életen át hallgatnánk, hogy ők a legnagyobb, jó így is ez az álláspontjuk, az egy dolog, de most még egy alapot kapnak ez alá. Konkrétan a nagy generációnk mehetne a levesbe és tennék semmissé ezt a 10 évet...lehet túlzás, de igenis, ilyenekre is kell gondolni.
Túl sok a veszíteni való, ez igaz mindkét félre egyébként, madridisták közül is, a józanabbak így gondolják, persze ott is van az a réteg, akik 100%ra mondják, hogy legázolnának minket, bárhol bármikor. De nem ez az igazság, egyik oldalról sem.
én is. vagy megnyernénk, vagy nemChino írta:Egy ilyen fináléban min. 50%-ot adnék számunkra
Ez teljesen egyértelmű. Csak annyi a lényeg, hogy ezt még nem tette meg senki és az első körül mindig hatalmas hype van. Ha a fordításunkat hasonló hátrányból már valaki megtette volna nagyságrendekkel kevesebb felhajtás lett volna körülötte, pedig semmit nem venne el az érdemből.markionni írta: Ezt en se ertem egyebkent. Ugyanaz a sorozat csak mas nevvel es mas kiesesi rendszerrel, de ugyanugy a legjobb csapatok jatszottak csak. Szerintem ez csak PR, hogy hangsulyozzak a szoros, kiszamithattlan versenyt ahol sosem tudhatjuk ki nyer.
De amúgy tényleg, ezt én se értem, hogy ha a Real bl-t nyerne idén- az mivel lenne másabb, mint a tavalyi? Ugyan az a cím- max a sajtó felfújja egy picit, de semmivel se lesz nagyobb értéke, mint a tavalyinak.visca el barca írta:én amúgy nem értem mi ez a nagy hajcihő a címvédés körül. attól mert a sorozatot átvenezték, ez még nekem ugyanúgy BEK ott meg már volt volt címvédés. picit úgy érzem ezt az egész dolgot felfújta a média Ti meg benyeltétek. Nem hinném hogy 89-.90 körül mikor a milan duplázott könnyebb dolga lett volna a rendszer miatt mint most
Ezt en se ertem egyebkent. Ugyanaz a sorozat csak mas nevvel es mas kiesesi rendszerrel, de ugyanugy a legjobb csapatok jatszottak csak. Szerintem ez csak PR, hogy hangsulyozzak a szoros, kiszamithattlan versenyt ahol sosem tudhatjuk ki nyer.visca el barca írta:én amúgy nem értem mi ez a nagy hajcihő a címvédés körül. attól mert a sorozatot átvenezték, ez még nekem ugyanúgy BEK ott meg már volt volt címvédés. picit úgy érzem ezt az egész dolgot felfújta a média Ti meg benyeltétek. Nem hinném hogy 89-.90 körül mikor a milan duplázott könnyebb dolga lett volna a rendszer miatt mint most