Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Kash
Entrenador del Barça

2017.03.24. 11:04:24

Ha úgy hozná a sors, hogy Madrid vs Barca BL döntő, szerintem fogynék vagy 10-15 kilót a meccsnapig mer olyan gyomoridegem lenne, hogy egy falat nem menne le a torkomon. :D
Jöjjön aminek jönnie kell, ha zakó, akkor valószínűleg lezárul egy korszak, de nem bánnám...Kitudja, lehet 20-30 év múlva még az utóbbi 10 évnél is nagyobb csapat fog épülni Barcelonában.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.24. 10:48:34

Én se tudom normálisan megfogalmazni palesz, egyszerűen lenne egy ilyen all in jellege. Mint amikor focizunk a grundon és hiába vezet az egyik csapat 30-12re, amikor végeznétek jön a "aki az utolsót lövi nyer" szabály. És az elmúlt 10 évbe inkább miénk a 30 és a madridé a 12, de mint mondtam én nem félek és nagyon szeretnék egy klasszikus döntőt pláne Messivel és CRrel.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2017.03.24. 10:36:14

Tehát inkább essünk ki a Juve ellen, minthogy a Reallal döntőzzünk? :D #-o
Nagy baj van a fejekben, már ne haragudjatok.

Azért ilyen frusztráltak a habehér kollégák, mert az elmúlt 10 évben kb 5-ször voltak porig alázva, sportnyelven értve persze, ami nem lett eddig visszaadva, nem tudják elengedni ezeket, meg Pep sikereit. Nem néztem, de gondolom örömújjongás volt a City kiesés után :oops: Jól eső dolog a kárörvendés, de sokmindent elárul a Pep korszakról, h 5 év után is vele foglalkoznak, pedig vélhetően sosem lesz itt újra edző, legalábbis ha van egy kis esze, márpedig van neki.

Visszatérve, bármikor aláírom BL döntőben a klasszikust, nem is értek más hozzáállást.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.03.24. 10:30:11

Én nem szeretném annyira megmondom őszintén, nekem a Clásico az bajnoki, máshol nem olyan feelinges. Lehet azért, mert az első nem La Liga Clásicot kb 5-6 évvel az után láttam, hogy elkezdtem a csapatnak szurkolni - mondjuk az az elődöntő Messi szólója miatt már megérte -, aztán utána jött egy időszak, amikor egymás hegyén hátán jöttek a Barca-Real meccsek, kupában, BL-ben, kupadöntőkben.. Nekem ott egy kicsit akkor el is vesztette a varázsát, azt se tudom abból az időszakból, hogy melyik meccsen mi is volt, úgy egybefolynak. Persze nyilván nem halnék bele, ha találkoznánk a döntőben velük, de én jobban szeretem, ha csak 2-szer játszik a két csapat egymás ellen.
Így van, egyáltalán nem volt valami izgalmas mikor egy hónapon belül háromszor is játszottunk egymás ellen. Viszont ez mindig benne van a pakliban, mivel két olyan csapatról van szó, amelyik minden sorozatban a végsőkig érdekelt.

Másrészt meg essenek inkább ki most, a Bayern ellen. Döntőben valahogy mindig szerencsések. Szóval nem hiányzik.

És ha már netán döntőznénk is velük, ami valljuk be nagyképűség erről beszélni jelenleg, akkor se most kellene, hanem amikor csúcsformában játszottunk, pl a Pep féle BL győzelem idején. Na akkor ott legyőzni őket, 3-4 góllal az nagyon legendás eredmény. De most kizárt, hogy jobbak legyünk nálunk, max 50-50%
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.24. 09:30:18

Az a baj Palesz hogy nem tudom jól kifejezni ezt írásban. Fejemben kavarognak a gondolatok és ott értem hogy mire gondolok de nem tudom visszaadni ebben a formában.

De úgy értettem a "semmissé tételt" hogy van egy korszakos csapatunk, én a Pep éra óta tartom ezt a korszakot. Nyertünk három blt, ami tökre rendben van, bár szerintem hiányérzetünk is lehet bőven, mert ennél is több volt ebben a csapatban (cselzi elleni vicc).
És akkor jön a madrid akit szerintem senki nem tart korszakos csapatnak, legalábbis ezt a 2010es évek madridját nem, és van 2 bl címük.
Teszem azt ellenünk megszereznék a harmadikat, plusz címvédés ( ezt személy szerint nem tartom relevánsnak) akkor az elég furán hatna nekem. És igen , konkrétan lezárnák a korszakunkat (ami előbb utóbb megtörténik, de ne így már), és joggal emelkednek a magasságunkba, három év alatt (4szezon) 3 bl cím.
Megkérdőjelezném hogy akkor melyik is a korszakos csapat. Persze lehet mindkettő nyilván az. Csak nekem furán jönne ki ez.

Így sem érthető hogy mit akarok kihozni ebből, de hátha közelebb visz.

A lényeg hogy egy bl cím önmagában nagy dolog, nem kell ezt még spékelni hogy a nagy rivális ellen szerzi meg a csapat. Szerintem. Nem szeretném megadni a lehetőséget hogy ellenünk nyerjenek közvetlenül, nehezen dolgoznám fel.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zola8787
Director del Fútbol

2017.03.24. 09:19:44

Némileg vicces lenne ha a Juve és München menne tovább, mi meg már tervezzük a Barca - Real döntőt :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.24. 09:11:13

miro. írta:En azt mondom oriasi elmeny lenne egy Barca-Real Bl donto.
Én nem szeretném annyira megmondom őszintén, nekem a Clásico az bajnoki, máshol nem olyan feelinges. Lehet azért, mert az első nem La Liga Clásicot kb 5-6 évvel az után láttam, hogy elkezdtem a csapatnak szurkolni - mondjuk az az elődöntő Messi szólója miatt már megérte -, aztán utána jött egy időszak, amikor egymás hegyén hátán jöttek a Barca-Real meccsek, kupában, BL-ben, kupadöntőkben.. Nekem ott egy kicsit akkor el is vesztette a varázsát, azt se tudom abból az időszakból, hogy melyik meccsen mi is volt, úgy egybefolynak. Persze nyilván nem halnék bele, ha találkoznánk a döntőben velük, de én jobban szeretem, ha csak 2-szer játszik a két csapat egymás ellen.
csababarca írta:Amit leírtam, hogy kb ezzel ők semmissé nyilvánítanák a 10 év eredményeit, a 6-2t az 5-0t, a 4-0t, mindent.
Kár megadni erre a lehetőséget is.
Nero. írta:Azt érvnek eltudom fogadni hogy hatalmas égés lenne egy ilyen meccsen bukni (bár már egy BL döntőbe bejutni is oriasi dicsőség) és valóban semmissé tenné mindazt amit Dinho óta adunk nekik, de ugyanez igaz fordítva is.
Ezt a részt viszont nem értem meg. Amiket Csaba te írtál előtte, azt igen, pszichológiailag nagyon rosszul is elsülhet, Madrid részről meg jól. Tartom, hogy a tavalyi év is máshogy alakul, ha kapnak egy komolyabb verést a Clásicon - persze ahhoz nekik gyengébbnek, nekünk meg jobbnak kellett volna lenni -, de ezt nem értem. Vagyis érteni igen, de azt a részét nem, hogy ez miért számít, hogy az ellentábor mit gondol - mert gondolom így értitek, hogy semmissé teheti a múltat a vesztes döntő. Van olyan, aki elismeri az ellenfél érdemeit, a másik fele meg mindig talál valami kifogást, eredményektől függetlenül.. Tőlem már csak az amnézia tudja elvenni ezeknek a Clásicoknak az emlékét, egy vesztes BL döntő se változtatna ezen, az meg pláne nem, hogy mit gondolnak a Real Madrid drukker ismerősök. Azzal is egyetértek, hogy talán tőlük lenne a legfájóbb kikapni a döntőben, mástól hamarabb megemészti az ember, de a múltban elért eredményeinket azért egy döntő se tudja semmissé tenni.. Ennyi erővel a mi mostani korszakunk ütötte a galaktikus éra eredményeit, de ha megkérdezel egy Real drukkert, nem hiszem, hogy egyetértene ezzel.. :D

Mondom, nekem annyi lenne fájóbb mint egy sima döntő esetén, hogy pont ellenük kapunk ki. Persze kinek mi, elfogadom, hogy így látjátok, de nem értem, hogy ez miért befolyásolná nálatok a múltat. De véleményt szívesen olvasok róla, szóval akár PÜ-ben is elmagyarázhatjátok, mert tényleg érdekel. :)
miro.
Entrenador del Barça

2017.03.24. 08:02:29

En azt mondom oriasi elmeny lenne egy Barca-Real Bl donto.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.24. 06:07:20

Látom, hogy ott volt, hogy kb, de ne hiszem, hogy semmisé tenne egy meccs 10 év eredményeit és munkáját. És előtte meg valaki felhozta, hogy sorfalat álltunk, pont utána indultunk el felfelé, szóval nem rossz ómen. :D
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.23. 22:29:06

Majd legyen szépen akkor Clasico BL döntő, ha úgymond "tét nélküli", szóval nem a RM fog a címvédésért menni :D

Azért az nem kicsit lenne rossz ha ez a Real Bl címet védene, úgy meg pláne ha mi ellenünk.

De én inkább összefutnék velük az elődöntőben, ott legalább kevésbé játszhatna a Ramos-faktor.

Ja amúgy ma 3 éve, hogy az a hatalmas 3-4-es El Clasico volt, nem kis meccs volt az biztos... :lol: =D>
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.23. 21:52:05

Nero. írta: Örök sebet ejthetnénk rajtuk.
Szerintem ejtettünk rajtuk a 6-2vel,vagy az 5-0al is már ilyen sebeket.
Mi többet veszíthetnénk mint ők.
Mert igazából ha nyerünk, akkor mi örülnénk, meg hatalmas dicsőség, de akármilyen is lenne a döntő, ha sima 3-0, akkor is jönnének a baromságok, hogy elcsalták, meg les vóóót, meg ki kellett volna állítani Piquét a 3. percben, stb...
Most nem tudom jobban megfogalmazni, de az utóbbi 10 évben mi bizonyítottunk már ellenük eleget, adtunk nekik pofonokat bőven.
Amit leírtam, hogy kb ezzel ők semmissé nyilvánítanák a 10 év eredményeit, a 6-2t az 5-0t, a 4-0t, mindent.
Kár megadni erre a lehetőséget is.

Persze értem a másik oldalt, hogy de nyerni mekkora lenne, ami igaz, és biztos remegnék napokig, mint a psg ellen...szóval elfogadom azt az álláspontot is.
De pont idén, amikor ilyen a két csapat játéka, Ramos-faktor, stb...nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
looka
Capitá del Barça

2017.03.23. 21:15:14

Én nem akarok clásicót a döntőben, a Real essen ki minél előbb, mi meg nyerjük meg. Nagyjából ennyit szeretnék, mint minden évben. :)

Amúgy biztos, hogy nagy durranás lenne, mert egy téttel bíró Barca-Real meccset annyian néznek, mint egy Bl döntőt, akkor mekkora nézettsége lenne ennek a meccsnek a BL döntőben?
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.23. 21:00:43

Azt érvnek eltudom fogadni hogy hatalmas égés lenne egy ilyen meccsen bukni (bár már egy BL döntőbe bejutni is oriasi dicsőség) és valóban semmissé tenné mindazt amit Dinho óta adunk nekik, de ugyanez igaz fordítva is. Örök sebet ejthetnénk rajtuk.
Én nem félek semmitől, azokat a pillanatokat szeretem amikor 200on van a pulzus azokért a pillanatokért élünk. :D

2015ben szoros donto lett volna, mert a klasszikus elso félidejében jobb volt a Real, szoval nem ertem ezt a nyuszi hozza állást hogy jobb hogy kiestetek a Juve ellen.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.23. 16:55:05

TripleH írta:Amíg nincs videó bíró technológia, addig lehet a Barca-Real bl döntőt nem kéne erőltetni, egyik oldalon menne az arcoskodás ezerrel, a másik oldalnak még az unokái is a bíróra fognák. :)
Hú, mi lenne itt, ha egy bírói hiba döntené el ezt a döntőt. :lol:

Amúgy én egyértelműen azt választanám, hogy Clásico döntő, mintsem essünk ki a Juve ellen most. Nem fosztanám meg magam ettől az esélytől, hogy a döntőben vernénk le őket. :)
babaking
Barça B

2017.03.23. 16:43:57

TripleH írta:Amíg nincs videó bíró technológia, addig lehet a Barca-Real bl döntőt nem kéne erőltetni, egyik oldalon menne az arcoskodás ezerrel, a másik oldalnak még az unokái is a bíróra fognák. :)

Miért te úgy ismered a két szurkolótábort? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Az tuti, hogy parázs meccs lenne, én sem kifejezetten kívánom.
Madridista.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.23. 15:37:42

Amíg nincs videó bíró technológia, addig lehet a Barca-Real bl döntőt nem kéne erőltetni, egyik oldalon menne az arcoskodás ezerrel, a másik oldalnak még az unokái is a bíróra fognák. :)
ferninho
Madridista

2017.03.23. 15:20:43

csababarca írta:Engem nem az zavarna, hogy pont ellenünk védenének címet, az pont nem érdekel.
De élénken él a két elvesztett kupafinálé. na azok a kiindulópontok.

Egyszerűen aki átérzi a két csapat közti rivalizálás súlyát és/vagy nem mérhetetlenül elfogult, hogy 100%, hogy nyerünk, az ilyet nem kíván.
Egy életen át hallgatnánk, hogy ők a legnagyobb, jó így is ez az álláspontjuk, az egy dolog, de most még egy alapot kapnak ez alá. Konkrétan a nagy generációnk mehetne a levesbe és tennék semmissé ezt a 10 évet...lehet túlzás, de igenis, ilyenekre is kell gondolni.

Túl sok a veszíteni való, ez igaz mindkét félre egyébként, madridisták közül is, a józanabbak így gondolják, persze ott is van az a réteg, akik 100%ra mondják, hogy legázolnának minket, bárhol bármikor. De nem ez az igazság, egyik oldalról sem.
Én is pont emiatt nem sajnáltam annyira, hogy kiestünk a Juve ellen.
Akkor jobb volt a Barca egyértelműen szerintem, nem engedtem volna szívesen a Realt a Döntőbe, pont emiatt, amit írtál.
madridista
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.23. 14:02:55

Engem nem az zavarna, hogy pont ellenünk védenének címet, az pont nem érdekel.
De élénken él a két elvesztett kupafinálé. na azok a kiindulópontok.

Egyszerűen aki átérzi a két csapat közti rivalizálás súlyát és/vagy nem mérhetetlenül elfogult, hogy 100%, hogy nyerünk, az ilyet nem kíván.
Egy életen át hallgatnánk, hogy ők a legnagyobb, jó így is ez az álláspontjuk, az egy dolog, de most még egy alapot kapnak ez alá. Konkrétan a nagy generációnk mehetne a levesbe és tennék semmissé ezt a 10 évet...lehet túlzás, de igenis, ilyenekre is kell gondolni.

Túl sok a veszíteni való, ez igaz mindkét félre egyébként, madridisták közül is, a józanabbak így gondolják, persze ott is van az a réteg, akik 100%ra mondják, hogy legázolnának minket, bárhol bármikor. De nem ez az igazság, egyik oldalról sem.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.23. 13:58:29

Chino írta:Egy ilyen fináléban min. 50%-ot adnék számunkra
én is. vagy megnyernénk, vagy nem :mrgreen:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.23. 13:35:34

https://m.facebook.com/fcbnation/photos ... &source=48" target="_blank

Hatalmas :D

Én azt mondom amugy hogy essenek ki szépen a bajorok ellen, ha meg mégis továbbmennek és remélhetőleg mi is, akkor meccseljük le az elődöntőknél... :D
Szép emlékek, 2011-es elődöntő.
Aztán Atleti-Dortmund megy egymás ellen, és jusson tovább a Dortmund, jo is lenne egy Barca-Dortmund BL döntő :D
ntibi67
Capitá del Barça

2017.03.23. 13:06:22

Ez elég beszari hozzá állás,hogy inkább essünk ki mint,hogy a realal döntőzzünk
Chino
Llegenda del Barça

2017.03.23. 11:42:59

markionni írta: Ezt en se ertem egyebkent. Ugyanaz a sorozat csak mas nevvel es mas kiesesi rendszerrel, de ugyanugy a legjobb csapatok jatszottak csak. Szerintem ez csak PR, hogy hangsulyozzak a szoros, kiszamithattlan versenyt ahol sosem tudhatjuk ki nyer.
Ez teljesen egyértelmű. Csak annyi a lényeg, hogy ezt még nem tette meg senki és az első körül mindig hatalmas hype van. Ha a fordításunkat hasonló hátrányból már valaki megtette volna nagyságrendekkel kevesebb felhajtás lett volna körülötte, pedig semmit nem venne el az érdemből.
Ugyanakkor, ha mindkét csapat továbbmegy baromi nagy sansz van egy döntős Clásicóra. Igazából jelenleg a Juve és a bajrok, akik reálisan/erősségben meg tudnák állítani a Real-Barca duót. Persze voltak már meglepetések, a saját bőrünkön is tapasztaltuk (Chelsae,Inter) , ráadásul nem is kell olyan távolra menni, de a 4 között szerintem 60-70% esély lenne erre a döntőre.

Én annyira nem félnék az egy meccses kieséstől. Azért a rangadókra többnyire felszívjuk magunkat, a bajnokságban is inkább a kiscsapatoknak köszönhetjük a helyezésünket. Nem mindig jön Ramos fejes a hosszabbításban.
Egy ilyen fináléban min. 50%-ot adnék számunkra, pedig én pesszimistább szoktam lenni.
Forca Barca!!!!
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2017.03.23. 11:33:31

visca el barca írta:én amúgy nem értem mi ez a nagy hajcihő a címvédés körül. attól mert a sorozatot átvenezték, ez még nekem ugyanúgy BEK ott meg már volt volt címvédés. picit úgy érzem ezt az egész dolgot felfújta a média Ti meg benyeltétek. Nem hinném hogy 89-.90 körül mikor a milan duplázott könnyebb dolga lett volna a rendszer miatt mint most
De amúgy tényleg, ezt én se értem, hogy ha a Real bl-t nyerne idén- az mivel lenne másabb, mint a tavalyi? Ugyan az a cím- max a sajtó felfújja egy picit, de semmivel se lesz nagyobb értéke, mint a tavalyinak.

Én többre tartom, ha valaki a bajnokságban duplázik- vagy akár triplázik, de ez itt off és saját vélemény csak.

Ugyan úgy Európa bajnokai, szerintem nem kell ebbe többet beleképzelni.
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
markionni
Capitá del Barça

2017.03.23. 11:05:40

visca el barca írta:én amúgy nem értem mi ez a nagy hajcihő a címvédés körül. attól mert a sorozatot átvenezték, ez még nekem ugyanúgy BEK ott meg már volt volt címvédés. picit úgy érzem ezt az egész dolgot felfújta a média Ti meg benyeltétek. Nem hinném hogy 89-.90 körül mikor a milan duplázott könnyebb dolga lett volna a rendszer miatt mint most
Ezt en se ertem egyebkent. Ugyanaz a sorozat csak mas nevvel es mas kiesesi rendszerrel, de ugyanugy a legjobb csapatok jatszottak csak. Szerintem ez csak PR, hogy hangsulyozzak a szoros, kiszamithattlan versenyt ahol sosem tudhatjuk ki nyer.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.23. 09:46:14

én amúgy nem értem mi ez a nagy hajcihő a címvédés körül. attól mert a sorozatot átvenezték, ez még nekem ugyanúgy BEK ott meg már volt volt címvédés. picit úgy érzem ezt az egész dolgot felfújta a média Ti meg benyeltétek. Nem hinném hogy 89-.90 körül mikor a milan duplázott könnyebb dolga lett volna a rendszer miatt mint most
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése