Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Mihu
Director del Fútbol

2017.03.23. 08:18:47

Végre valaki, és nem csak én vagyok ilyen hülye gondolkodású...Ahogy csababarca is írja, nekem sem érne annyit a lehetőség, hogy mi fosztjuk meg őket a címvédéstől, mert ha nem élnénk vele, akkor az egy olyan trauma lenne nem csak szurkolónak, de én úgy gondolom, hogy az egész klubnak, amit nagyon sokára heverne ki... Túlságosan is nagy a kockázat ahhoz, hogy megérje...

Gondoljatok bele, hogy mi fogadná a fiúkat a döntő utáni első madridi EC-n? Már a sorfal is megalázó volt, de ez ... Pláne, hogy jó eséllyel még bajnokok is lesznek...

Azt gondolom, hogy aki átélte a 2007-es szezon végi 6-7 fordulós horror sorozatot, az nem akar még egy akkora traumát átélni. Bennem legalábbis örökre meg fog maradni az a szezon, hogy pontegyenlőséggel, olyan forgatókönyv után vesztettük el a bajnoki címet...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.23. 08:08:50

Aztán egy esetleges vereség után örökre hallgathatnánk...én nem akarom ezt, nem ér annyit az egész.
Most abba meg bele se megyek,hogy egy meccsen nem mi vagyunk a favoritok ilyen olyan okoknál fogva. (ezt nem fejtem ki, mert megint vitába torkollna)

Ha választhatnék, hogy essünk ki a juve ellen, vagy fixen döntőzünk a real ellen, akkor habozás nélkül a juve elleni kiesést választanám. Egy esetleges real elleni döntő kudarc baromi kártékony hatású lenne, most bele se lehet igazából gondolni ebbe.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barca_10
Entrenador del Barça

2017.03.23. 02:21:09

Barca-Madrid BL döntő úgy hogy a real címet védhet? Sosem kívánom..nem bírnám ki ha pont ellenünk. Az érem másik oldala pedig ha pont mi akadalyoznank meg. Mindenesetre biztos hogy oregednenk 20 évet 90 perc alatt :lol:
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Barca333
Jugador del Barça

2017.03.23. 00:59:34

csababarca írta:az lenne az a meccs amit nem néznék.
ha valamit kívánhatok életemben ami focival kapcsolatos, az az, hogy sose legyen barca-real bl döntő.
Én is izgulnék, de azért a döntőben csapást mérni rájuk, az megfizethetetlen lenne. Ki tudja, talán úgy játszunk a tavasszal, mint 2 éve. Akkor is a padlóról szedtük fel a szezont. (Mint ahogy tavaly a Madrid is).
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.22. 23:53:34

csababarca írta:az lenne az a meccs amit nem néznék.
ha valamit kívánhatok életemben ami focival kapcsolatos, az az, hogy sose legyen barca-real bl döntő.
Áhhh, minden idők legnagyobb meccse lenne pláne a mostani keretekkel. De az biztos ha mondjuk 11es párbajra kerülne sor már előre hívnám a mentőt. :D
Ha mindketten továbbmegyünk most a 8 között és nem sorsolnak össze minket akkor szerintem meg lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.22. 23:45:32

az lenne az a meccs amit nem néznék.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.22. 23:29:00

MessiNeymarSuarez írta:https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5970CD86

Napra pontosan 2 éve (hogy megy az idő), Matyi és Lajos góljával nyertünk a Real Madrid ellen =D>
Ebben az évben Barca-Real BL donto kellett volna hogy legyen... Hihetetlen hogy nem tudtak túl menni a Juvén talán életemben elosszor szurkoltam nekik. :D Na hátha idén, úgy nem érhet véget ez a nagy Leo-CR, Barca-Real korszak hogy nem volt legalább egy BL donto. :)
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.22. 22:19:30

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5970CD86

Napra pontosan 2 éve (hogy megy az idő), Matyi és Lajos góljával nyertünk a Real Madrid ellen =D>
ntibi67
Capitá del Barça

2017.03.19. 19:03:10

Áprilisban azért az se mindegy,hogy mi egy leszálló ágban lévő Sevillát,míg a real egy feljövőben lévő Atleticót fog fogadni.
daffy
Madridista

2017.03.19. 14:41:42

Az elmúlt hónapok teljesítményét látva az Atleti nem fogja megszorítani a Realt, mi pedig nem fogunk nyerni Mardidban, a döntetlen a sanszos. Így kalkuláljunk....
Az elmúlt hónapok teljesítményét látva bárki meg tudja szorítani a Realt. De főképp az utolsó 4-5 bajnoki fordulókra már egyik spanyol nagynak sem kell a bl-lel foglalkoznia,míg az Atleticonak jó eséllyel kell. Pech,hogy azelőtt találkoznak a Reallal,minthogy ez kiderülne. Én meg vagyok róla győződve,hogy nagyon komoly gondok vannak mind a Realnál,mind a Barcánál. Komoly edzői hiányosságok,komoly (nem tudom hogy megfogalmazni) magukat valakinek tartó sztárok. Sokkal egységesebbnek tartom a Bayern-t,nem mellesleg rendszerben gondolkodó,azt tanuló és alkalmazni tudó játékosokkal,kemény német mentalitással. Juve ugyanez olaszban. Nem fog ízleni senkinek sem a bl párharc.
70% Bayern.

A ti párharcotoknál nálam ott a hiba az olaszoknál,hogy a belső védők lassúak és simán benne van ezáltal a késés és a piros lap. Viszont cserébe 6x keményebbek és szervezettebbek
kz86
Jugador del Barça

2017.03.19. 14:32:36

Subinho írta: Az elmúlt hónapok teljesítményét látva az Atleti nem fogja megszorítani a Realt, mi pedig nem fogunk nyerni Mardidban, a döntetlen a sanszos. Így kalkuláljunk....
A rangadókra fel tudjuk szívni magunkat. Ha elmegy a bajnokság, az a kis csapatok elleni bénázás miatt lesz.
Subinho
Director del Fútbol

2017.03.19. 13:58:44

hedora írta:
MessiNeymarSuarez írta:Ha mi mostantól mindent behúzunk a Clasicoval együtt, és ők is buknak egyet még a clasicon kívül (beleérvte a Celta elleni meccs pótlását is), akkor pontegyenlőséggel nyernénk, vagy 1 ponttal több lenne a végén nekünk, attól függően hogy az a +1 bukása a RM-nak döntetlen vagy zakó :D

Remélem azért az Atleti legalább rabol addig pontokat tőlük.
Igen, elnézést kérek, megnéztem a valós mérkőzésszámot, valóban nem is olyan vészes a helyzet...

Igazából, menni kell előre és azt gondolom, ha a Clasicon nyerni tudunk akkor áll a zászló vagy más forgatókönyv szerint még lehet az is amit Te kiemeltél: az Atleti megfogja Őket és akkor megint más a helyzet:) és akkor még a BL is nagyon fontos lesz, kinek, hogy sikerül az első meccs...

Van még min izgulni, semmi nem lehetetlen...., de ma kell nyerni és aztán jöhet minden más, nem lesz egyszerű a mai sem!
Az elmúlt hónapok teljesítményét látva az Atleti nem fogja megszorítani a Realt, mi pedig nem fogunk nyerni Mardidban, a döntetlen a sanszos. Így kalkuláljunk....
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.19. 13:05:19

Necces lesz az biztos, sok fog múlni az elkövetkezendő hetekben.

a Clasicora nagyon rá tudja majd nyomni az, hogy melyik csapat jutott tovább, és melyik nem.

Real Madridnak:
Atleti otthon- Bayern ellen idegenben---Sporting ellen idegenben(ami szintén nem egyszerű terep)---Bayern ellen otthon---Barca ellen otthon

Persze ezelőtt még van az Alaves elleni otthoni bajnoki, és Leganes elleni idegenbeli mérkőzés.

Nekünk:
Malaga ellen idegenben(na ez brutál lesz, előre félek) --Juventus ellen idegenben---otthon Sociedad ellen--Juventus ellen otthon---Madrid ellen idegenben

Előtte persze a mai Valencia, majd Granada ellen idegenben, Sevilla otthon.

Kemény lesz mindkét csapatnak, bármi lehet, főleg az utolsó fordulókban, amikor a kiscsapatok mindent beleadnak 1 pontért is, hogy nehogy kiessenek.

Valahogy meg kéne találniuk Luchoéknak a köztes megoldást, ne is rotáljon szét, de ne is hajtsa halálra őket. Egy Denis-Rafinha is másképp játszik akkor, ha teljesen zöldfülű kp-nak kell megoldani a feladatokat, és akkor, ha egy erős KP egyik elemei.

Nem szabad feladni a ligát, de véleményem szerint sokkal nagyobb prioritásnak kell lennie a BL-nek, arra azért eléggé valós esélyeink is lehetnek úgy hogy visszajöttünk a halálból.
Szerintem senki sem szomorkodna ha egy BL+kupával zárnánk a szezont.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.19. 12:55:54

MessiNeymarSuarez írta:Ha mi mostantól mindent behúzunk a Clasicoval együtt, és ők is buknak egyet még a clasicon kívül (beleérvte a Celta elleni meccs pótlását is), akkor pontegyenlőséggel nyernénk, vagy 1 ponttal több lenne a végén nekünk, attól függően hogy az a +1 bukása a RM-nak döntetlen vagy zakó :D
Hát igen, pont ez a baja sokaknak, hogy ez még 10 bajnoki, mellég a BL meccsek.. Az idei csapat meg pont nem arról híres, hogy kiegyensúlyozottan játszana, ezért vagyunk úgy sokan, hogy a BL-re inkább kéne ráfeküdni mint a bajnokságra. Ez nem elpártolás, meg még nem tudom mit írt itt valaki, csak szimplán a szezon eddigi teljesítménye alapján van aki erre a következtetésre jut - köztük én is. Szerintem se Csababarca, se VEB nem fog dühöngeni, ha megnyerjük a bajnokságot, de attól még, hogy az eddig lejátszott 30-40 meccsből arra következtet valaki, hogy ebben a szezonban jó eséllyel nem fogunk 10 meccses győzelmi szériát hozni, szerintem nem lesz kevésbé Barca drukker. Én se nagyon hiszek a bajnokságban idén, BL-t kéne szerintem is inkább megnyomnia a fiúknak, és a kettő közül inkább a bajnokikon pihetetni azokat akiket kell éppen - gondolom a többiek is erre gondolnak amikor azt írják, hogy a BL-re kell ráfeküdni, nem azt, hogy a bajnokikon mozizni menjenek ki a srácok. Szerintem ez nem az a szezon, ahol reális esélyünk van a Ligára, köszönhetően jó részben magunknak is, max ha a Real is összeomlik a végére..
hedora
Jugador del Barça

2017.03.19. 12:42:50

MessiNeymarSuarez írta:
hedora írta:Sajnos itt már nagyon nem rajtunk múlik a dolog!
Nagy a hátrány, ha mi mindent behúzunk , beleértve a Real elleni meccset és esetleg rajtunk kívül is buknak egyet, az is kevés...

Tény hogy évek óta nem voltak ennyire (harapósak) és most nagyon egyben van a csapatuk, így vagy úgy de, kiszenvednek minden győzelmet!

A cserepad is szenzációs, tudnak pihentetni és amit az utolsó 10-15 percben művelnek az szenzációs...

Talán abban lehet bízni: kicsit befáradnak majd a BL miatt, azért a Bayern nem kis falat:)
Ha mi mostantól mindent behúzunk a Clasicoval együtt, és ők is buknak egyet még a clasicon kívül (beleérvte a Celta elleni meccs pótlását is), akkor pontegyenlőséggel nyernénk, vagy 1 ponttal több lenne a végén nekünk, attól függően hogy az a +1 bukása a RM-nak döntetlen vagy zakó :D

Igen, elnézést kérek, megnéztem a valós mérkőzésszámot, valóban nem is olyan vészes a helyzet...

Igazából, menni kell előre és azt gondolom, ha a Clasicon nyerni tudunk akkor áll a zászló vagy más forgatókönyv szerint még lehet az is amit Te kiemeltél: az Atleti megfogja Őket és akkor megint más a helyzet:) és akkor még a BL is nagyon fontos lesz, kinek, hogy sikerül az első meccs...

Van még min izgulni, semmi nem lehetetlen...., de ma kell nyerni és aztán jöhet minden más, nem lesz egyszerű a mai sem!
Cestus
Director del Fútbol

2017.03.19. 12:34:58

Bár örülnék, ha a Barca végül behúzná a bajnokságot, de lehet, hogy a csapat hosszútávú érdeke az, hogy most a Real nyerjen. Az elmúlt tíz év eredményei után némi jóllakottságot, motiválatlanságot lehet észrevenni a fiúkon.

Ha valahogy még megnyernénk idén a ligát, akkor félő, hogy a még inkább megnövekedett egó egy nagyobb égést fog eredményezni a következő szezonban. Ráadásul megint André Gomesekkel erősítenénk nyáron, mondván, hogy a Barcánál ez is belefér.

Ha meg veszítünk, talán észbe kap a vezetőség és vesz fiatalabb, motiváltabb húzóembereket (Thiago, Verratti pl.) és így pár évre megint összeállhat egy világverő csapat.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.03.19. 12:31:04

hedora írta:Sajnos itt már nagyon nem rajtunk múlik a dolog!
Nagy a hátrány, ha mi mindent behúzunk , beleértve a Real elleni meccset és esetleg rajtunk kívül is buknak egyet, az is kevés...

Tény hogy évek óta nem voltak ennyire (harapósak) és most nagyon egyben van a csapatuk, így vagy úgy de, kiszenvednek minden győzelmet!

A cserepad is szenzációs, tudnak pihentetni és amit az utolsó 10-15 percben művelnek az szenzációs...

Talán abban lehet bízni: kicsit befáradnak majd a BL miatt, azért a Bayern nem kis falat:)
Ha mi mostantól mindent behúzunk a Clasicoval együtt, és ők is buknak egyet még a clasicon kívül (beleérvte a Celta elleni meccs pótlását is), akkor pontegyenlőséggel nyernénk, vagy 1 ponttal több lenne a végén nekünk, attól függően hogy az a +1 bukása a RM-nak döntetlen vagy zakó :D

hedora
Jugador del Barça

2017.03.19. 12:12:14

Sajnos itt már nagyon nem rajtunk múlik a dolog!

Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.19. 11:46:55

JimmyJump írta:
ntibi67 írta:Számomra elfogadhatatlan felvetés,hogy egy idő után el kell engedni valamelyik sorozatot a másik javára.
A csapat nem engedheti el, ez egyértelmű. Nálam minden évben minimális elvárás, hogy eredményektől függetlenül legyen tartásunk, és ha úgy adódik, állva haljunk meg minden sorozatban. Idén három kulcsmeccs volt ilyen szempontból, Bilbao-Atleti-PSG, amikor nehéz helyzetben, vagy vesztes állásról indultunk úgy, hogy egy vereség adott kupa elvesztését jelentette volna, mindhármat szépen megoldottuk. Emiatt eddig én pozitívan értékelem a szezont.
Egyébként az utóbbi 12 év tapasztalata alapján jobb, ha egész tavasszal tűzben van tartva a csapat, és hetente, vagy akár három naponta jönnek a rangadók. Sosem volt pozitív hatása egy bl-kiesésnek például, nem lett pihentebb, vagy éhesebb utána a csapat, inkább jelentősen visszaesett a motiváció, úgyhogy az elengedés a morális tényező mellett valószínűleg értelmetlen is.
Itt szerintem a szurkolókról, és az elvárásaikról van inkább szó, mert én is úgy látom a bajnoki szezon 2/3-a után, hogy idén az ellenfél jobban akar nyerni, és valahogy most nekik pattan mindig úgy, hogy jó legyen. Nem a pontokról van szó, mindegy hogy 3, 5, vagy 7 pont a különbség, ebben az idényben nem úgy játszunk, ahogy egy bajnoknak kellene.
Szerintem nem kell sokat visszamenni, tavaly nagyon jót tett a BL kiesés és az agyonjátszatott kezdő tudott pihenni és sorra húzta be a végén a meccseket, amivel bajnok lett.

Elengedni én egyáltalán nem engedném még el a bajnokságot, s nem is a Realra kell figyelni feltétlen, hanem be kell lőni 91-93 pontot, az elég lehet. Én is úgy érzem, hogy sajnos a BL fordítás erősen rányomta a bélyegét a Depor elleni meccsre, s ezzel gyakorlatilag nem hibázhatunk innentől kezdve, de már csak azért sem szabad elengedni a bajnokságot, hogy legyen nyomás a többieken is. És 11 forduló van még hátra, az azért elég sok továbbra is a bajnokság majdnem egyharmada.
Igen, sajnos mikor kezdtünk visszajönni és kemény melóval ledolgoztuk a hátrányt jött a Depor és vereség. Nagyon fájó, s engem személy szerint továbbra is borzasztóan bosszant. Nekem ennyit nem ért a BL továbbjutás, de ez szubjektív, Pique nem így látja. :D
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2017.03.19. 10:01:56

Subinho írta:Origo:
Na ezért is jobb az angol bajnokság, ott nem problémáznak, hogy elmaradt meccs, mikor lesz nemzetközi kupa meccs, sorban kiesnek, nincs gond :lol:

Bocsi a offért.
ntibi67
Capitá del Barça

2017.03.19. 09:47:44

Na ezt a utolsó forduló után dolgot remélem nem gondoltátok komolyan.Amikor az utolsó fordulóban az azonos célért küzdő csapatok órára pontosan egy időpontban játszanak!Pont az esélyegyenlőség miatt!
Subinho
Director del Fútbol

2017.03.19. 09:41:57

Azt olvastam valahol, sajnos nem emlékszem rá, hogy az utolsó forduló után, amikor nekünk a kupameccs lesz... Ami azért nem igazán fair..
Veidt_madridista
Madridista

2017.03.19. 09:01:19

Kovbal88 írta:Valaki tudja, hogy mikor játssza le a Real az elmaradt mérkőzését. Mert minél később annál igazságtalanabb a dolog. És ezen a héten szerdán simán le lehetett volna. Mikor ilyen szoros a bajnokság, nem tartom igazságosnak, hogy van a Realnak egy amolyan bónusz mérkőzése.
Mivel csütörtökön EL-meccset tolt a Celta, igy eleg necces lett volna. :)
Egyebeknt ettol fugg, hogy a két csapat meddig jut az őket érintő europai kupasorozatokban. Volt áprilisra két dátum, de ha teszem azt mindket együttes döntőbe jut, akkor nem kizárt hogy csak májusban lesz lejatszva, akar az utolsó bajnoki utan.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.03.19. 08:50:05

Valaki tudja, hogy mikor játssza le a Real az elmaradt mérkőzését. Mert minél később annál igazságtalanabb a dolog. És ezen a héten szerdán simán le lehetett volna. Mikor ilyen szoros a bajnokság, nem tartom igazságosnak, hogy van a Realnak egy amolyan bónusz mérkőzése.
mess2009
Director del Fútbol

2017.03.19. 08:48:04

ami engem illet egy ponton tudom összehasonlítani nagy biztonsággal a két gárdát. a játékos állomány minőségén.
az eredmény? az MSN nél némi erőfölény, az összes többinél hátrány.(értsd: közép,ill. véd.)
hogy ebből mi jön ki? semmi! semmi mert ez a foci.mi kell egy Barca-vereséghez?! gondoljunk csak a legutóbbira :mrgreen: és persze lehet a 6:1-re is de a 4:0 ra is....
Válasz küldése