Nem Pepet akarom védeni, de ez a City keret tényleg nagyon gyenge. Nyilván ez az ő hibája is, hiszen igazolhatott volna többet is, a pénz megvolt rá, de ehhez képest szerintem elég jól tartják magukat. Ez a mai meccs sem lefutott még, szerintem továbbjutnak majd, és a bajnokságban pedig úgy érzem beérnek a második helyre is.
A keretből Agüero, De Bruyne bármikor jöhetne hozzánk is, főleg utóbbi lenne Hazard mellett nagy álmom, de a többiek közül elég kevés játékost lehet kiemelni.
Bravo sajnos tényleg hibát hibára halmozott az egész szezonban, ez már alapból is elég nehézzé teszi a szezont az egész csapat számára, Caballero nyilván nem elit szint.
A védelem önmagában is csupa olyan névből áll, aki vagy már túl van a zenitjén, vagy valószínűleg sosem lesz/volt klasszis (pl. Jonesban semmi fantáziát nem látok). Ehhez még hozzájön az is, hogy Zabaleta és Otamendi is fontos meccseken nevetséges hibákat vétett.
A középpályán De Bruyne-höz nincs, aki felnőne.
Gündögan sérülése nagy érvágás volt, azon a pár meccsen, amelyiken játszott sokat hozzá tudott tenni a csapat játékához is.
Silva nagyon sokszor kedvtelenül játszik, nem elég kreatív, sokszor eladja a labdákat is, ennek ellenére még mindig jobbnak tartom, mint Fernandinhot, aki ezen a szinten szerintem kevés, legalábbis ha tényleg BL-címre pályáznak. Én amúgy nem is gondoltam anno, hogy alapembernek szánják, még akkor is ha nagyon sok pénzt fizettek érte a Shakhtarnak. Ehhez képest...
A középpályán egyedül még Sterling az, akit nagyon jó játékosnak tartok, de borzalmasan éretlen, és a posztjához szükséges intelligencia is kicsit mintha hiányozna belőle.
A támadósorba Sané és Iheanacho is kevés, ráadásul ebben a korban még nem is hiszem, hogy rájuk kellene építkezni ilyen ambíciókkal. Agüero világklasszis, öröm nézni a játékát. de mellé ki tudna felnőni?!
Gabriel Jesus nagyon ígéretes, de sajnos ő is sérült, Nolito pedig cserének jó, de ennél azért több kellene nem?
Persze amit leírtam azt úgy kell olvasni, hogy egy olyan csapatról mondtam ezeket, amelyik csapat már évek óta BL-címről álmodozik. Kompany, Navas, Clichy, Touré stb. is jó játékosok, de a célokhoz ez nagyon kevés.
* Közben már továbbjutásra is állnak!