Bob_Marley írta:Én alapból az Iniesta dologgal se értek egyet, mert nem Coutinhora van szükségünk, Verratti oké, de én sokkal inkább egy fizikálisan erős igazi btb középpályát látnék célravezetőnek, akik aládolgoznak az elsőknek. [...] de a cselezés csak lassítás.
Miért ne lenne szüksége a csapatnak egy Coutinho-féle játékosra Iniesta pótlására? Az elmúlt évek szisztémája alapján pont egy ilyen irányítóra van igény. A játékstílusra is közvetlen hatással lenne btb-szerű középpálya, amire nincs szükség. Másrészt ki jönne, akivel gördülékeny lenne a játék a fizikális játékosok közül arra a kulcsposztra, ahol az elmozgások, mélységadás, pályaszélesítés és a háromszögek kiegészítése az elvárt úgy, hogy a másodperc tört része alatt kell döntést hozni és végrehajtani azt? Mindezt amellett, hogy összeköti a középpályát a támadósorral.
Értem, hogy szereted a fizikális játékot, de ahhoz az elmúlt ~25 év játékstílusához nem gondolom, hogy tudna idomulni az együttes. A jelenlegi stílus pedig a klub identitásához tartozik, tehát ennek eltávolítása szembe menne a csapat DNS-ével.
Persze, játékrendszert lehet váltani, de akkor is kell egy vérbeli irányító, még akkor is, ha védekezőbb feladatokat is el kell látnia. Az irányítóvénával rendelkező játékosok rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amikkel a támadásnak célja lesz. Nem lehet az első hármasra bízni az támadásépítést, meghalna a játék.
Lehet, hogy az én szenvedélybetegségem, hogy legyen identitása a csapatnak, de szerintem ez mindenkinek fontos valamilyen szinten.
A cselezés pedig nem lassítás, mert ezzel lehet létszámfölényt kialakítani, esetleg üres területet létrehozni és lapot, szabadrúgást kiharcolni. A felesleges cselezés a lassítás.