Nekem azzal van a problémám, h ennek az 59 meccsnek jelentős része csak nyomokban tartalmazott focit. Összehasonlítva a 2015-ös évvel, sztem rendkívül csúfos a látvány, úgy, h elvileg erősödött a csapat. Oké, a 2015 kiemelkedő év volt, de számomra érthetetlenül nagy a kontraszt.
2015-höz képest szerintem is visszaesés a játékunk, de a 2014-es évnél pl. sokkal jobbra értékelem, ott a City elleni meccsek, és a tavaszik Klasszikuson tudtunk jól játszani, az év nagy részében szenvedés ment.
Idén az év elején jól játszottunk szerintem, aztán jött a tavaszi hullámvölgy, akkor eredmények mellett a játékunk is gyatra volt, de az utolsó 5 bajnokira szépen összekapták magukat fiúk, akkor nagyon jól működött a kémia az MSN között.
Most ősszel is inkább csak akkor volt kiábrándító a játékunk, mikor Iniesta sérült van, vele azért voltak egész jó meccseink is. A pontvesztéseink között is volt olyan, ahol nem is játszottunk annyira rosszul, pl. Celta ellen a második félidőben nagyot mentünk, simán benne volt az egyenlítés a pakliban, talán a fordítás is, de kapitális hiba hátul eldöntött mindent. A City elleni visszavágón a szezon legjobb első 40 percét hoztuk le, aztán kimaradt helyzetekkel és hibákkal meccsbe hoztuk őket. A Malaga ellen a helyzetek alapján simán 2-3 góllal nyerhettük volna a meccset. A Real ellen is nagyon jó második félidőt hoztunk, csak a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.
Igazából csak a tavaszi hullámvölgyből a Real, és Sociadad elleni meccsekre (az Atletico elleni párharcokon volt egy jó második félidőnk az első meccsen, ott akár el is lehetett volna dönteni, a Valencia elleni bajnokin a második félidőben már a játék rendben volt, csak nem mentek be a helyzetek, aztán jött 5 olyan meccs, ahol szinte minden bement ilyen a futball), ősszel pedig az Alaves és Real Sociadat elleni meccsekre mondanám azt, hogy méltatlanok voltak a csapathoz.
Amúgy a 2015-ös év nagyon összejött, szinte mindig akkor tudtunk betalálni, mikor kellett. Tavaszi Klasszikuson 1-1-nél a Real nyomott, aztán egy Suarez gól semmiből változtatta meg a meccs képét. A Bayern ellen simán x-re, max 1-0-ra állt a meccs képe, aztán jött Messi, és varázsolt. A BL döntőn 1-1-nél szintén meleg lehetett volna a pite.
A 2 év között ez is nagy különbség, 15-ben bementek a sorsdöntő ziccerek, 16-ban nem.