2016.12.14. 20:22:20
Én az egyből jelez dolgot nem értem, hiszen a partjelző asszisztens nevezzük bárminek is, "leskamera" vonalban kell mozogjon. Tehát ha valaki fent nézi ugyanúgy belehibázhat ha nem lassítva látja, ha meg már lassítva látja, ahhoz meg kell álljon a játék. És simán előfordul, hogy volt egy les majd egy perc múlva történik valami és kimegy a labda. Nézegetünk minden lest?
Digitalizáljuk? Oké ezt még el is fogadom, de megint ott van, hogy hányszor nézegetünk vissza dolgokat? Plusz az idő rengeteget számít. Óriási üzlet, nem fér bele, hogy elhúzódjanak a meccsek. Ki kérhet challenget? Mi van ha rosszat dönt? Ha áll a játék, megnőhet a sérülésveszélye is. Plusz lehet simán rafkózni is, ahogy NFL-ben is tették pl sérülés szimulálással. Kikérem a "challenget", hogy fújjon a csapat és kvázi kérek egy időt.
Nem ellene vagyok, nekem teljesen mindegy, mert max redukálni lehet a rossz döntéseket (videóbíróval születnek kapitálisan rossz döntések videózás után az NFL-ben és NBA-ben is), de ezek az életben amúgy is kiegyenlítik egymást és egyébként elveszne valahol egy olyan "varázs", hogy mindig van vitaalap.
És leginkább az, hogy papíron jól működik, de a valóságban én nem látom magam előtt, s leginkább azért nem, mert míg kosárban, amerikai fociban 10-15 mp egy akció, addig fociban percek. Elméletben oké, de gyakorlatban sok buktatót látok. Góltechnológia teljesen jó és kiküszöböli a legfontosabb dolgot, hogy bent volt vagy nem a labda.