Arda Turan

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 23:41:04

ntibi67 írta:Meghajolok az érveitek előtt.Arda nem csatár,nem is volt nem is lesz,hiszen csatár posztra alkalmatlan,haszontalan.
Egyenes ember.. ki mondott ilyet?:)))
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.08. 23:35:27

LG írta:
Nero. írta:Nem semmi hogy pörög a topicja meg Vidalé is, de azért azt próbáljuk meg észre venni hogy hogy ez a Gladbach semennyire nem vette komolyan a mérkőzést.
Igaz, de eddig a szezonban a leggyengébb ellenfelek ellen is legtöbbször lötyögés ment, sőt, pontokat is vesztettünk, én már annak is örülök, hogy legalább egy ilyen meccsen játszottunk nagyot, és ebben nagy szerepe volt a töröknek és Vidalnak. Meg előbbi a szezon elején komolyabb meccseken is hozott jó teljesítményt, utóbbiról meg már lemondtunk, ahhoz képest igencsak odatette.
Én is örülök neki (bár jobban örültem volna ha a Real ellen koncentrál) de túlzásnak tartom hogy egyből szorítsa ki Neymart vagy hogy rakjuk be középcsatárnak. Számomra ez a keddi meccs egyáltalán nem mérvadó. A németek telibe letojták az egészet nem csoda hogy sok volt a jó teljesítmény. Pl. Gomes soha az életben nem hozna le egy ilyen meccset a bajnokságban még egy Getafe szintű csapat ellen se.
Kedvelem a törököt mert jó játékos, többet is kéne játszania de a ló túlsó oldalára se kell átesni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.08. 22:24:49

Nero. írta:Nem semmi hogy pörög a topicja meg Vidalé is, de azért azt próbáljuk meg észre venni hogy hogy ez a Gladbach semennyire nem vette komolyan a mérkőzést.
Igaz, de eddig a szezonban a leggyengébb ellenfelek ellen is legtöbbször lötyögés ment, sőt, pontokat is vesztettünk, én már annak is örülök, hogy legalább egy ilyen meccsen játszottunk nagyot, és ebben nagy szerepe volt a töröknek és Vidalnak. Meg előbbi a szezon elején komolyabb meccseken is hozott jó teljesítményt, utóbbiról meg már lemondtunk, ahhoz képest igencsak odatette.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.08. 22:17:19

ntibi67 írta:Meghajolok az érveitek előtt.Arda nem csatár,nem is volt nem is lesz,hiszen csatár posztra alkalmatlan,haszontalan.
IMHO azért nem való középcsatárnak, mert neki ahhoz mondhatni gyenge az idegzete, hogy középen faragják egész meccsen, neki kell valaki aki elhúzza az embereket, kell az, hogy ő a meglepetés erejével találja meg a rést, de egy centernek sokkal másabbak az erényei mint neki. Én ezért nem tartom jó ötletnek.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.08. 21:54:00

Nem semmi hogy pörög a topicja meg Vidalé is, de azért azt próbáljuk meg észre venni hogy hogy ez a Gladbach semennyire nem vette komolyan a mérkőzést.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
ntibi67
Capitá del Barça

2016.12.08. 20:48:27

Meghajolok az érveitek előtt.Arda nem csatár,nem is volt nem is lesz,hiszen csatár posztra alkalmatlan,haszontalan.
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 20:21:29

Stalkyard írta:Arda nem középcsatár. Ennyi. Be lehet tenni, nem tiltja törvény, csak haszontalan lesz. Pedrot is be lehet tenni középcsatárnak, csak semmi értelme.

ARDA nem csatár, soha nem is lesz az, soha nem is volt az....
Középpályás akit adott esetben előre lehet tolni okosan , mint anno ATM tették, amikor a center adott neki területet, ezt olyan nehéz megérteni?
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.12.08. 20:06:05

Arda nem középcsatár. Ennyi. Be lehet tenni, nem tiltja törvény, csak haszontalan lesz. Pedrot is be lehet tenni középcsatárnak, csak semmi értelme.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.08. 19:36:03

ntibi67 írta:
Feast4 írta:Réges régen egy Messi Messi galaxisban Simeone hogy maradjunk stílusban a sith egy sötét nagyúra kipróbálta padavanját egy meg nem mondom ki elleni felkészülési meccsen csatárként egy jó 20 percig és egy dolog maradt meg erről a történelemben.Iszonyatos volt rosszabb mint kp.n, az első15-20 perc után visszatette szélre, mert nézni is rosszvolt.

Ha valakinek nem az a posztja nem az a posztja.Persze lehet itt kísérletezni mert miért ne.De ő klasszikus szélső aki jobb bal oldalt játszik ha kell.Nem belső középpályás, nem csatár.
Szóval szerinted mert Simeone,valamikor,valaki ellen kipróbálta centerben és emlékeid szerint nem vált be,igy nálunk se lehet jó. OK.Csak nálunk olyan társai,kiszólgálói lennének mint (Messi,Neymar),na ilyenek nem voltak az Atleticonak.

Félreértettél.Nem a társakkal volt baj, hanem vele össze vissza futkosott mászott ki szélre egyszerűen nem érezte.Lehet ha szükséges lenne megszokná, de nem az és a lehetőséget se hiszem, hogy valaha megkapja majd.Paco beszokatása is egy nagy művelet akkor azé akinek nem is posztja...
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.12.08. 19:25:17

Feast4 írta:
ntibi67 írta:Már egyszer felvetettem,csak nem volt rá reakció.Szerintem Turant meglehetne próbálni Suarez cseréjeként is.Neymar pozíciójában már bizonyított.Beválhat a kilences pozícióban is,hiszen fizikailag megfelelő,jól fedezi a labdát,érzi a kaput,összjátékban meg valószínű jobb is mint Suarez.
Réges régen egy Messi Messi galaxisban Simeone hogy maradjunk stílusban a sith egy sötét nagyúra kipróbálta padavanját egy meg nem mondom ki elleni felkészülési meccsen csatárként egy jó 20 percig és egy dolog maradt meg erről a történelemben.Iszonyatos volt rosszabb mint kp.n, az első15-20 perc után visszatette szélre, mert nézni is rosszvolt.

Ha valakinek nem az a posztja nem az a posztja.Persze lehet itt kísérletezni mert miért ne.De ő klasszikus szélső aki jobb bal oldalt játszik ha kell.Nem belső középpályás, nem csatár.
Szóval szerinted mert Simeone,valamikor,valaki ellen kipróbálta centerben és emlékeid szerint nem vált be,igy nálunk se lehet jó. OK.Csak nálunk olyan társai,kiszólgálói lennének mint (Messi,Neymar),na ilyenek nem voltak az Atleticonak.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.08. 18:53:23

hedora írta:
Talán olv .. a sorok között (mi köze ehhez MESSI stb) alibizésről volt szó, nem túl bonyi dolog!
El tudom képzelni rotálás, megint olv.. sorok között:) , de nem igazán fecsérelném el mint cserejátékost, ez sem túl bonyi kérdés..

Nem erőlködöm, csak egy felvetés és nem igazán ezt az alkatot és gyorsaságot stb képzelem el mint bármilyen csatár poszt, ez sem túl bonyi dolog....

Azt meg ne keljen már elmesélnem, egy középpályás aki papíron az, nem feltétlen középen kell hogy mozogjon....

egyszerű példa: Dani Alves szerinted mennyit volt hátul a 90 percből? érdekes lenne látni erről egy stat-ot:) és nyilván nem akartak belőle centert faragni ...
Tudom, hogy felesleges lesz leírom, de teszek egy próbát, azt az elején leszögezem, hogy nem vagyok mentalista, hogy kitaláljam, hogy a te fejedben mi bojong (a sorok között) másodszor pedig, mi az elképzelésed, hogy Alba, Turan es neymar majd egyszerre fent kavar a 16os sarkánál? Amúgy meg az atleticoban is szélső játszott Túrán nem pedig belső középpályást, Azt pedig csak a sorok közt jegyzem meg, hogy Alves azert volt fent annyit, mert az a játékunk alapja, hogy a 2 szélső besegít a támadásokban, igy kilalakitva ember előnyös helyzeteket, ha Arda pedig elcsatangol a posztjáról, akkor marad 2kps es 4 ember várna egy Kontrát.
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.08. 18:52:10

ntibi67 írta:Már egyszer felvetettem,csak nem volt rá reakció.Szerintem Turant meglehetne próbálni Suarez cseréjeként is.Neymar pozíciójában már bizonyított.Beválhat a kilences pozícióban is,hiszen fizikailag megfelelő,jól fedezi a labdát,érzi a kaput,összjátékban meg valószínű jobb is mint Suarez.
Réges régen egy Messi Messi galaxisban Simeone hogy maradjunk stílusban a sith egy sötét nagyúra kipróbálta padavanját egy meg nem mondom ki elleni felkészülési meccsen csatárként egy jó 20 percig és egy dolog maradt meg erről a történelemben.Iszonyatos volt rosszabb mint kp.n, az első15-20 perc után visszatette szélre, mert nézni is rosszvolt.

Kép
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 18:12:22

TripleH írta:
hedora írta:
Persze csak akkor megint nem mondtál Te sem semmi okosat, hajtjuk itt a lehetetlent, miért? :)
Akkor ezek szerint vagy eladom Ney vagy eladom Suarez vagy eladom Messi vagy hogyan lenne?
4 csatárral valószínűleg nem fogunk felállni..
Ha nem? Ok akkor marad Arda a kispadon és megint nem változott semmi.... jövőre adjuk el harmad annyiért amennyiért vettünk egy bomba formában lévő játékost...
Ez így rendben van... ki a hibás????
Kezdem az első kérdéssel, ehhez mi a köze Messinek és Suareznek? Miért nem tudod elképzelni, hogy lehetséges Neymarral rotalni, ha Lucho ésszel csinálja? Végül pedig miért egy olyan kpra akarod be erőltetni, ahol gyakorlatilag mínusz egy ember, elől pedig klasszis? Ráadásul mint előbb mar nem egyszer elhangzott, kp-ra ott van Gomes, Rafinha és Denis is. Neked most nagyon mániád ez az Arda a KP-ra, erre Matyi a legjobb példa kapott-e millió plusz egy felesleges lehetőséget bal szélen, ahol meccsek mentek el rajta, cserébe kh-kent pedig jo volt.

Talán olv .. a sorok között (mi köze ehhez MESSI stb) alibizésről volt szó, nem túl bonyi dolog!
El tudom képzelni rotálás, megint olv.. sorok között:) , de nem igazán fecsérelném el mint cserejátékost, ez sem túl bonyi kérdés..

Nem erőlködöm, csak egy felvetés és nem igazán ezt az alkatot és gyorsaságot stb képzelem el mint bármilyen csatár poszt, ez sem túl bonyi dolog....

Azt meg ne keljen már elmesélnem, egy középpályás aki papíron az, nem feltétlen középen kell hogy mozogjon....

egyszerű példa: Dani Alves szerinted mennyit volt hátul a 90 percből? érdekes lenne látni erről egy stat-ot:) és nyilván nem akartak belőle centert faragni ...
ntibi67
Capitá del Barça

2016.12.08. 17:47:55

Már egyszer felvetettem,csak nem volt rá reakció.Szerintem Turant meglehetne próbálni Suarez cseréjeként is.Neymar pozíciójában már bizonyított.Beválhat a kilences pozícióban is,hiszen fizikailag megfelelő,jól fedezi a labdát,érzi a kaput,összjátékban meg valószínű jobb is mint Suarez.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.08. 15:50:57

palesz77 írta:
hedora írta:Persze csak akkor megint nem mondtál Te sem semmi okosat, hajtjuk itt a lehetetlent, miért? :)
Akkor ezek szerint vagy eladom Ney vagy eladom Suarez vagy eladom Messi vagy hogyan lenne?
Ha nem? Ok akkor marad Arda a kispadon és megint nem változott semmi.... jövőre adjuk el harmad annyiért amennyiért vettünk egy bomba formában lévő játékost...
Nem kell eladni, 4. embernek kell használni a támadósorban. Lehet itt a különbség, én nem erőltetném be ettől még a kezdőbe, csak többet kéne használni maximum. A kezdőbe van 2 +80 milliós játékos, 40 körüli csere teljesen reális.. :D Viccet félretéve, tényleg sok lenne egy cseréért ez az összeg, lehet ő nem is annak jött, de a támadósorba a kezdőhöz kevés - már ha Ney visszatalál a jó formájához -, a középpályán nem jó, főleg nem jobb az ottani opcióknál, marad a rotációs szerepkör. Nincs ebbe semmi rossz szerintem, legalább minőségi játékost tudunk beküldeni a padról.
A másik szélen is tud játszani, igaz, eddig nálunk a baloson volt igazán jó. Nem gondolom, hogy egy ilyen csapatba sok lenne 40M egy csere szélső támadóért, főleg, ha úgy helyettesíti Neymart, ha a csapat meg sem érzi a hiánytát. Csak tényleg kicsit többet kéne játszania olyankor is, ha a brazil egészséges, ne az legyen, mint a szezon elején, hogy a jó játék ellenére el legyen felejtve a poszton.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.08. 15:36:08

hedora írta:Persze csak akkor megint nem mondtál Te sem semmi okosat, hajtjuk itt a lehetetlent, miért? :)
Nem kell eladni, 4. embernek kell használni a támadósorban. Lehet itt a különbség, én nem erőltetném be ettől még a kezdőbe, csak többet kéne használni maximum. A kezdőbe van 2 +80 milliós játékos, 40 körüli csere teljesen reális.. :D Viccet félretéve, tényleg sok lenne egy cseréért ez az összeg, lehet ő nem is annak jött, de a támadósorba a kezdőhöz kevés - már ha Ney visszatalál a jó formájához -, a középpályán nem jó, főleg nem jobb az ottani opcióknál, marad a rotációs szerepkör. Nincs ebbe semmi rossz szerintem, legalább minőségi játékost tudunk beküldeni a padról.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.08. 15:20:38

hedora írta:
Persze csak akkor megint nem mondtál Te sem semmi okosat, hajtjuk itt a lehetetlent, miért? :)
Kezdem az első kérdéssel, ehhez mi a köze Messinek és Suareznek? Miért nem tudod elképzelni, hogy lehetséges Neymarral rotalni, ha Lucho ésszel csinálja? Végül pedig miért egy olyan kpra akarod be erőltetni, ahol gyakorlatilag mínusz egy ember, elől pedig klasszis? Ráadásul mint előbb mar nem egyszer elhangzott, kp-ra ott van Gomes, Rafinha és Denis is. Neked most nagyon mániád ez az Arda a KP-ra, erre Matyi a legjobb példa kapott-e millió plusz egy felesleges lehetőséget bal szélen, ahol meccsek mentek el rajta, cserébe kh-kent pedig jo volt.
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 14:56:53

[
Szerintem azt bizonyította, hogy nem érzi hova kell mozogni, alapból nem is mozog eleget a
Pontosan. Nem lesz attól rossz játékos, vagy rossz igazolás, hogy a középpályán nem olyan hasznos, mint máshol. Szimplán el kell ott felejteni ahol nem megy neki, és ott játszatni, ahol ki tudja hozni magából a maxot.
palesz77

2016.12.08. 14:47:47

hedora írta:Mit is bizonyított, volt rossz, volt alibi meccse ahogy mindenki másnak is volt, MESSI-nek mennyi alibi meccse volt, vagy mennyi volt Ney. vagy Suarez vagy akárkinek?

A baj inkább az: nem egy mércével értékeljük ugyan azt a dolgot, ez az ember hatalmasat tudott focizni Atletico Madrid, azóta elfelejtett(kerékpározni) vagy hogy is van ez?
Tenném hozzá, itt is hatalmasakat tud focizni...
Szerintem azt bizonyította, hogy nem érzi hova kell mozogni, alapból nem is mozog eleget a középpályás poszthoz, csapatidegennek tűnt ott, mint aki keresi a helyét, és nem a legjobb erényeit tudta kihasználni. Balszélsőként klasszisokkal jobb, a középpályára meg így is van még 3 jelentkező, akik biztatóan játszanak rendre, ezért nem értem, hogy miért őt kéne betanítani oda.

Azt meg egy szóval se mondtam, hogy itt nem tud hatalmasat focizni, de pont ez az, hogy a széleken tud. Akkor miért máshol kéne erőltetni? Ezt nem értem én.
Feast4 írta:Palesz azt akarta szerintem mondani, hogy a baj vele az hogy középpályán számol vele nem pedig balszélsőként ami a posztja és a helye.Az Atléticoban is nagyobb részt ott játszott.(Jól!)
Pontosan. Nem lesz attól rossz játékos, vagy rossz igazolás, hogy a középpályán nem olyan hasznos, mint máshol. Szimplán el kell ott felejteni ahol nem megy neki, és ott játszatni, ahol ki tudja hozni magából a maxot.
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 14:28:03

MQuCsabi írta:Csak Bartrához egy mondat off: Utólag látja csak az ember, hogy mi lett volna jobb. Matyi lesérült, ezzel nem számoltak, plusz jól sem játszott. Ha marad Bartra, lehet megkapja Umtiti perceit, de az is lehet, hogy nem. Így folyamatosan játszik egy jó csapatban. Ennél jobb üzletet ő nem köthetett és a csapatnak sem volt érdeke, hogy marasztalja. Abszolút érthető mindkét fél. Ugyan úgy, mint Thiagonál.... nem tudták garantálni, hogy mennyit fog játszani, el is ment. Nincs ezzel semmi gond.

Ardához. Én nem gondoltam, hogy ilyen szimpatikus lesz. Azzal együtt, hogy voltak elég gáz meccsei, úgy látszik él-hal a klubbért és tényleg szeretett volna idejönni. Csak így tovább.

Igen , igazad van, de számomra az az okos csapat aki alkalmaz egy okos és hozzáértő emberkét aki ezeket a dolgokat előre látja...
"Nem adom el, nem adom kölcsön, nem veszem meg mert nem éri meg"

És ahogy már névjegy lett: ÉRTED?:)
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.12.08. 14:20:11

Csak Bartrához egy mondat off: Utólag látja csak az ember, hogy mi lett volna jobb. Matyi lesérült, ezzel nem számoltak, plusz jól sem játszott. Ha marad Bartra, lehet megkapja Umtiti perceit, de az is lehet, hogy nem. Így folyamatosan játszik egy jó csapatban. Ennél jobb üzletet ő nem köthetett és a csapatnak sem volt érdeke, hogy marasztalja. Abszolút érthető mindkét fél. Ugyan úgy, mint Thiagonál.... nem tudták garantálni, hogy mennyit fog játszani, el is ment. Nincs ezzel semmi gond.

Ardához. Én nem gondoltam, hogy ilyen szimpatikus lesz. Azzal együtt, hogy voltak elég gáz meccsei, úgy látszik él-hal a klubbért és tényleg szeretett volna idejönni. Csak így tovább.
Kép
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 14:12:50

Palesz azt akarta szerintem mondani, hogy a baj vele az hogy középpályán számol vele nem pedig balszélsőként ami a posztja és a helye.Az Atléticoban is nagyobb részt ott játszott.(Jól!)
Természetesen Palesz és Néked is igazat adok, nyilván mindenki Úgy látja a dolgokat ahogy látni akarja és lehet, Ti jobban, szakmailag látjátok a történetet.

Engem az zavar, itt egy olyan ember aki érti a játékot és emberek lehü... ik, vagy nem látják a fától az erdőt...

Engem nagyon sok minden zavar(biztosan zavarodott elme vagyok:))
Tegnap lesem a MARGIT meccsét hét vérzett a szíven: BARTRA egy másik csapatban és rettenetesen jól mozgott... aztán folyamatosan arra gondoltam, kik is vannak ma helyette: b csapatból stb..........

Persze azt is értem azért adtuk kölcsön, fejlődjön és ez talán jó, de nem lett volna jobb ha több lehetőséget adunk számára?
Feast4
Director del Fútbol

2016.12.08. 13:46:41

hedora írta:
palesz77 írta: Arda számtalanszor bizonyította már, hogy középpályán nem tud jól játszani nálunk, nincs ebbe semmi rossz.

Mit is bizonyított, volt rossz, volt alibi meccse ahogy mindenki másnak is volt, MESSI-nek mennyi alibi meccse volt, vagy mennyi volt Ney. vagy Suarez vagy akárkinek?

A baj inkább az: nem egy mércével értékeljük ugyan azt a dolgot, ez az ember hatalmasat tudott focizni Atletico Madrid, azóta elfelejtett(kerékpározni) vagy hogy is van ez?

Ahhoz hogy valakiből kihozd ami benne van ember kell, edző kell...
Palesz azt akarta szerintem mondani, hogy a baj vele az hogy középpályán számol vele nem pedig balszélsőként ami a posztja és a helye.Az Atléticoban is nagyobb részt ott játszott.(Jól!)

Abban igazad van, hogy az edzőnek kéne észrevenni, hogy ha berakom szélre és rúg három gólt holott középpályán csak alibizik és menekül a labda elől lehet akkor szélső és nem középpályás.Nem is értem miért nem kezd néha Neymar helyett, vagy amikor Neymar látványosan átmegy idegbeteg labdatenetőbe miért hagyja fent és nem hozza őt.A keretet azért egy elég széles taktikai repertoárt hordoz magában, szóval ezt ki kéne használni.
Kép
hedora
Jugador del Barça

2016.12.08. 13:06:32

palesz77 írta: Arda számtalanszor bizonyította már, hogy középpályán nem tud jól játszani nálunk, nincs ebbe semmi rossz.

Mit is bizonyított, volt rossz, volt alibi meccse ahogy mindenki másnak is volt, MESSI-nek mennyi alibi meccse volt, vagy mennyi volt Ney. vagy Suarez vagy akárkinek?

Ahhoz hogy valakiből kihozd ami benne van ember kell, edző kell...
palesz77

2016.12.08. 12:45:05

A középpályán a támadásokat se érzi ennyire, egyszerűen idegenül mozog. Denis és Rafinha is jobbak ott, ha már valakit erőltetni kéne, inkább őket szerintem, akikből még lehet is valami. De akár Gomest is érdemesebb lenne, de őt csak Rakitic vagy Busi helyett szerintem. Arda számtalanszor bizonyította már, hogy középpályán nem tud jól játszani nálunk, nincs ebbe semmi rossz. Az ára miatt meg főleg nem nyomatnám máshol, az sose vezet jóra. Bartoéknak meg már akkor is megérte szerintem, ha 3 meccsenként kapna 10 percet szélen, elég fontos szerepe volt a választásban a töröknek.
LG írta:De Neymar nem középpályás, ezt kár erőltetni. Egészen más védekező feladatai vannak egy szélsőnek, és egy középpályásnak, Neymar erényei pedig mind támadásban, mind védekezésben a szélen jönnek ki.
Egyetértek, alapból teljesen máshogy kell mozogni, támadásban és védekezésben is másra figyelni. Nem azon múlik, hogy ki jó középpályás, hogy statok alapján hány key pass-t ad meccsenként, és hány szerelése van. Neymar egy klasszis támadó, a jó tulajdonságait a kapu közelében tudjuk legjobban kihasználni, ha nincs komoly keretek közé szabályozva. Messi se lenne egy az egyben jó Rakitic helyén pl, még ha jobb szeme is van az utolsó passzokhoz, mint bárkinek a csapatból. Nem véletlen, hogy kialakultak ezek a szerepkörök, hasonlóan lenne ez sikeres szerintem, mint amikor Cesc volt hamis9-es. 1 jó meccsre jutna 5 rossz.
Lezárt