Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
1. Gól és gólpassz mutatója is jobb, mint CR-ek. Egyedül talán Suárez van, aki ezen a téren előtte lehet. Itt ne csak a bajnoki gólokat meg gólpasszokat számoljuk.recrea írta:Számomra talány, h mi alapján adná bárki is Messinek idén.
Egy kulcsmérkőzés sem jut eszembe tavasszal, amikor kiemelkedően, vagy legalább jól játszott, amikor viszonylag ment a szekér, neki is ment, amikor nem, akkor neki sem. Real, Tico lesimázta őt is, kupadöntő semmi extra, bajnokit inkább Suarez hozta a végén. Copán meg hibázott.
Most szórja a gólokat, de 10 méteres passzt annyit hibázik mostanában, mint eddig 1 év alatt, nem sok fazont ad a csapatnak, amit előtte rengetegszer megtett, most elöl várják a csodát hárman.
Ha jól emlékszem akkor 2013-ban CR 0 azaz 0 begyűjtött kupával nyert, míg Messi egy bajnoki címmel és szuperkupával gazdagodott abban az évben. CR csak a góljai miatt (amikkel megjegyzem a kicsiket tömte ki, mert pl. az Atletico ellen nulla volt a kupadöntőben) nyert. Akkor most hogy van ez a gólokon lovaglás?Feast4 írta:Lovagolhatunk itt a gólokon, de emberek arra ott van az aranycipő.
Innentől kezdve kettőjük közül az nyer akinek meghatározóbb eredményei vannak az adott évben.
Van amiben igazat adok, de néhány dolgot másképp látok:recrea írta:Számomra talány, h mi alapján adná bárki is Messinek idén.
Egy kulcsmérkőzés sem jut eszembe tavasszal, amikor kiemelkedően, vagy legalább jól játszott, amikor viszonylag ment a szekér, neki is ment, amikor nem, akkor neki sem. Real, Tico lesimázta őt is, kupadöntő semmi extra, bajnokit inkább Suarez hozta a végén. Copán meg hibázott.
Most szórja a gólokat, de 10 méteres passzt annyit hibázik mostanában, mint eddig 1 év alatt, nem sok fazont ad a csapatnak, amit előtte rengetegszer megtett, most elöl várják a csodát hárman.
Kiszálltam.recrea írta:Számomra talány, h mi alapján adná bárki is Messinek idén.
Az Euron tényleg nagyot játszott, de a Barcában akkor kezdték el kipakolni a balszélre ahol nem igazán ment neki, és még párszor nyilatkozta is hogy egyáltalán nem érzi jól magát azon a poszton.LG írta:Hát nem tudom...Messi abban az évben döntögette a gólrekordokat, ott szerintem egyértelmű volt, hogy az övé lesz.Veidt_madridista írta:En speciel 2012-re gondoltam Iniestat.
Hát nem tudom...Messi abban az évben döntögette a gólrekordokat, ott szerintem egyértelmű volt, hogy az övé lesz.Veidt_madridista írta:En speciel 2012-re gondoltam Iniestat.
Egyébként az a vicc, hogy ez ugyanennyire igaz az idei Madridra és a Portugál válogatottra.LG írta: 2013: Szerintem az a Bayern csapatszinten volt piszok jó
Ezt én is igy látom, azokban az években sokkal jobban megérdemelte a portugál, mint az ideit.2009 óta amúgy 2013-ban és 2014-ben volt több gólpontja CR-nek, mint Messinek. Ekkor meg is nyerte az Aranylabdát, jogosan, de most szerintem is Messié(nem lesz).
CR-é csont nélkülS.Agüero írta:Valahogy csak be kell erőszakolni Messit a háromba.
2010-ben én is Iniestának adtam volna. Riberynek is oda lehetett volna adni 2013-ban amúgy, bár az ő kezében kicsit furán állt volna.Veidt_madridista írta:Jol teljesített összességében Messi, de én nem neki adnam.
Nero: sot, meg a 22. század legjobb játékosa díj es jarna neki, nem? Akármekkora zseni, nem ártana levenni a szemellenzot. Iniesta meg Ribery volt az aki kiérdemelte a teljesítmény alapján, es nem kaptak meg.
Az a vicc hogyha kizarolag a nyers teljesitmenyt neznenk (golok, golpasszok, kialakitott helyzetek, sikerek cselek, ki mennyire volt huzoember a csapataba, ki hanyszor volt meccs embere, stb stb.), akkor lehet 2009 ota az osszeset Messinek kellett volna nyernie.Veidt_madridista írta:En ugy tudtam hogy a teljesítményre adjak...Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
És nem teljesített jól? Tavasszal ugyan nem ontotta a gólokat, de a gól- és kulcspasszokat úgy szórta, hogy azt a legjobb középpályások is megirigyelhetnék. Most brutálisan termel, de akkor szvsz játékban még többet hozott. Voltak gyengébb meccsei, periódusai, de a többi jelöltnek nem?Veidt_madridista írta:En ugy tudtam hogy a teljesítményre adjak...Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
Tudsz te ha akarsz.Samper írta:Ha nem Messi nyeri, akkor vagy csalnak, vagy nem értenek hozzá. Egyszerűen nincs még egy hozzá fogható játékos a nemzetközi mezőnyben. Akkor sincs, ha az összes posztra figyelünk, nem csak a gólvágókra.
Jogos, de talán kevesebb tényezővel pontosabb eredményeket lehetne kapni. Whoscoredon is azért van Neymarnak a legjobb értékelése mert neki van a legtöbb sikeres csele a csapatban és talán a legtöbb helyzetet is ő dolgozta ki, statisztikailag ez igaz, csak az nincs benne, hogy hányszor próbálkozott. Szerintem símán ki lehetne dolgozni egy olyan rendszert ami reális képet adna. De ez ilyen nagyon merész elgondolás csak a részemről. De ennél minden jobb lenne.LG írta: Az ilyen statisztikákon alapuló értékelésekből is hajmeresztő dolgok szoktak kijönni, elég csak a válogatott és klub ranglistákra gondolni. Vagy ott van whoscored, amely szerint Neymar magasan a legjobb játékosunk a szezonban, az EB legjobbja meg KdB volt.![]()
A mostani rendszer tényleg hype meg szimpátia alapú. Jobb lenne, ha egy elfogulatlan szakmai zsűri ítélné oda. Elméletileg ugye régen így, gyakorlatilag meg akkor is kijöttek ilyen Owen, Sevcsenko meg Cannavaro féle őrültségek.
Az ilyen statisztikákon alapuló értékelésekből is hajmeresztő dolgok szoktak kijönni, elég csak a válogatott és klub ranglistákra gondolni. Vagy ott van whoscored, amely szerint Neymar magasan a legjobb játékosunk a szezonban, az EB legjobbja meg KdB volt.Akár ki lehetne dolgozni egy pontrendszert és leírni, hogy mennyit ér egy gól, mennyit ér egy kupa, mennyit egy sikeres csel, egy szerelés és akinek több pontja van az nyert azt csókolom.
A BBC nekem is hiányzik.Feast4 írta:Nekem Rákitics, Kielliní/Bonuccsí hiányzik a listáról.