LG írta:Sajnáltam tegnap, mert szerintem egész jól felkészítette a csapatát ellenünk, és egyáltalán nem rajta múlott, hogy ekkora zakót kaptak. Ahogy anno a Bayern elleni 3-0-nál sem. De a Gurdiola hatereknek (akikből sajnos Barcások is vannak szép számban

) ez megint egy kitűnő alkalom, hogy belerúgjanak egyet.

Igazad van. Sosem fért a fejemben hogy főleg Barcásként hogy lehet Guardiola "hater" valaki.
Ez az ember rengeteget tett a klubért, játékosként és edzőként egyaránt.
Sok "szakértő" folyton azzal jön hogy mennyire könnyű volt neki itt a Barcánál, közben meg szó sincs erről, elég rövid a memóriájuk..
Amikor 2008-ban átvette a csapatot, akkor konkrétan egy kiégett, teljesen szétesett, fásult csapatot kapott, ahonnan MÉG Xavi is úgy volt hogy lehet elmegy.
Azért akárhogy nézzük, ki kellett azt a taktikát, és filozófiát dolgozni, és csúcsra járatni a csapatot mentálisan is.
Emellé még jöttek olyan igazolások amiknek a filozófiába illeniük kellett, és még sorolhatnám.
Mellesleg meg kellett lépnie nehéz döntéseket is, pl a lókötőket kidobni akik fékek a csapatban.
A legtöbb edző 10 ujját végigpuszilta volna ha Ronaldinhoval dolgozhatott volna, Guardiola meg felismerte hogy sajnos csak hátráltatja a csapatot, és kidobta Decoval együtt.
Lehet mondani hogy könnyű volt neki, de nem lesz a semmitől egy 0 kupát nyert kilátástalan csapatból egy különlegesen sikeres, szó szerint utána mindent megnyert csapat.
Ugyanez van Luchonál is, sokan ezt a fejéhez vágják, de közben meg ő is a stábjával ugyanúgy egy teljesen kilátástalan, szétesett csapatot vett el, gyenge Messivel, kiégett sztárokkal, több sebből vérző csapatot ami semmit sem nyert, és már úgy voltunk vele hogy egy Spanyol kupának is nagyon örülnénk a következő szezonban, erre összedobtak egy félelmetes, Triplázó Barcát.
Nem mellesleg Luchoék is olyanokat léptek meg amit sokan nem mertek volna, pl a legtöbb edző jóeséllyel Neymar-Messi egyikét eladta volna, ehelyett Luchoék még mellé hozták Suarezt...
Szeretem amikor a "szakértők" dobálóznak h mennyire zseniális az MSN és könnyű Luchonak, de ne felejtsük el hogy ő dobta össze a stábjával együtt ezt a félelmetes hármast, és találta meg mindenkinek a posztját.