Bob_Marley írta:Boateng, aki folyamat belép a támadásokba és szinte középpályás. De legyen nem az, mert nem hátvéd az eredeti posztja. Spanyoloknál Senna anno mikor EB-tnyertek, nem volt kiemelkedő tudású emberke. Xabi Alonso később. Bayernes Vidalt nem értettem miért nem jó példa, nálunk félig meddig Rakitic még. Realban Casemiro?
Boateng az életben nem fog az ellenfél középpályájának közepén kulcsszerepet játszani egy támadásban. Senna tíz éve volt ott, bőven változott azóta a foci defenzív irányban. Xabi nem fizikálisan kontrollálta a területet, ráadásul nem is kellett neki sok hely. Vidal pedig képtelen kiegészíteni egy háromszöget a Bayernben, és hihetetlenül nagy marhaságokra képes a faultok terén. Rakitic játékstílusa tényleg hasonlít a leginkább fizikai paraméterekkel kiemelkedő középpályásokhoz, esetleg azokhoz, akiknek rengeteg terület kell?
Nem fogom azt mondani, hogy Casemiro rossz ellenpélda, mert talán ő az egyetlen releváns játékos, aki képes fizikailag is uralni a középpályát egy csapatban, ahol jogosan várják tőlük minden fronton a maximumot. Szerintem kevésbé körülményes, mint Pogba, de a brazilon kívül nem sok ilyen játékost találsz, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.
Azt még mindig tartom, hogy a francia nem az elkövetkezendő pár évben fog a legmagasabb szintre érni csapatszinten, egyénileg pedig véleményem szerint soha. Ki-ki döntse el magában, és nem fogom azt mondani, hogy a legutóbbi gyenge ötlet, mert nem lenne igaz. Csupán azt, hogy Pogba szerepét én még mindig nem látom a legjobbak között a lentebb leírt problémái miatt, amik feltehetően kevésbé lennének problémák, ha kiemelkedne védekezésben annyira, mint a Real szűrője és azt kéne játszania, mint amit Casemiro. Viszont egyikről sincs szó.