zsoltfree írta:Egyforma erős a keret? Ti mit szívtatok? Én is kérnék belőle, de csak keveset, mert nem szeretnék ilyen butaságokat írni. Nem igazán látom hogy miben lenne jobb a Real mint a barca kB az utsó 10 évben. Ja de, egy faktor van. A mázli faktor. Semmi másban nem cserélnék velük...
Azért Zidane-nal elég komoly a bajnoki mérlegük, pontot sem mostanában vesztettek. Kevesebbet gáláznak, mint mi, de az ő győzelmeik ugyanúgy három pontot érnek. Vagy nézzük meg az utóbbi négy klasszikust, egyedül a Pincérrel nem voltak méltó ellenfelek, de azt leszámítva két győzelem és egy szűkös vereség a mérlegük. Nincs nagy különbség sem a keretek erősségében, sem eredményességben. Egyedül látványban maradnak el, de a kupákat nem azért osztják.
Az MSN miatt én is kicsit a Bárcát érzem jobbnak, és ha a csapat toppon van, szerintem sem ők, sem más nem tud minket megverni. Viszont egész szezonban sem a csapat, sem az MSN nem lehet csúcsformában. Ezt tavaly láttuk, ezen ment el a BL, és ezért lett szoros a bajnokság is a végére.
Hülyén hangzik (ez is), de sztem Iniesta nem hozta ki magából egyénileg a maxot, pl 10 méternél nem akar mindig passzolni, ő lövi a tiziket, szabikat, többet tüzel 20-ról, nem helyezi magát ennyire a csapat mögé, hanem lett volna annyira egós (jó értelemben), mint Ronci vagy R10. Egy Juventusból vagy (anno) MU-ból sokkal jobban kiemelkedett volna, mint itt, persze ez köszönhető 5-6 orbitális világklasszis összeszületésének Barcelonában

Ez abszolút igaz. A válogatottban ezért játszik sokszor jóval látványosabban.
Gondoljatok bele posztonként, hogy őt elcserélném a Real beli megfelelőjére? Ez eljátszató a cserepaddal, a játék képével, az edzőkkel, utánpótlás rendszerrel, elnökkel is... Én senkit sem cserélnék tőlük... Tehát, beraknátok onnan vkit a kezdőnkbe?
Hát persze, hogy a sajátjaival elfogult az ember. Próbálunk objektívek lenni, de teljesen nem lehet. De ha megkérdeznéd, szerintem ezzel a legtöbb madridista is igy lenne, a MSN-t elfogadnák gondolom, de pl. Ramost nem cserélnék el Pique-re, Marcelot, Albára, Modricot sem Iniestára, és még lehetne sorolni.
De ha tényleg akkora különbség lenne a két csapat között, mint állitod, akkor nem 1-2 pontokon múlnának a bajnokságok.
Amúgy meg ne mondja nekem egy realos sem, hogy nem tenné be a csapatukba a Busi-Ini-Messi-Neymar négyest
Szerintem a Real játékában Busquets nem igazán tudna érvényesülni, a Kroos-Modric duó meg jól működik, szóval Iniestát bár nagyra tartják ők is, nem hiszen, hogy kéne nekik.
Neymar más tészta, amikor tavasszal nem ment neki, és megjelentek olyan pletykák, hogy távozna, elkezdtek reménykedni, hogy esetleg náluk is kiköthetne.
Messit meg olyan szinten utálják, hogy hiába a világ legjobbja, nem kéne nekik, ahogy nekünk sem Ronaldo.
Pedig pont egy Busi stilusu emberke hianyzik kozeprol nektek ahhoz, hogy mehessen a labdatartos foci. Utkozni nem utkozik ugy, ez nyilvanvalo, de attol meg nincs benn a keze kevesebb labdaszerzesben, sokkal okosabban zarja le a passzsavokat, es mar csirajaban elfojtja a tamadasokat. Vele szerintem fejlodne a Real, persze a csucsformaban levo Busival, nem a mostanival.
Kérdés, hogy kell-e nekik labdatartós focit játszaniuk. Én úgy gondolom nem, jobb nekik ezt a direktebb stílust erőltetni, ezzel nyerték a két a BL-t is.