MQuCsabi írta:Egy olyan kérdést vetnék fel, hogy ki hogyan látja az EB utáni, lecsillapodott kedélyeket? Hogy viszonyulnak az ismerőseitek most a válogatotthoz?
Én reggel voltam fodrásznál, nyilván szóba került az esti meccs és mondta, hogy őt nem érdekli, nem sokat adna rájuk, nem nézi meg a meccset, pedig az EB-n tényleg jól játszottak.
Szerintem ez azért megváltozik nála estig, de szomorú, hogy az EB szereplés dacára így leült a sztori és szerintem még annyira sem kíváncsiak néhányan a válogatottra, mint az EB selejtezők alatt. Vagy ez csak a selejtező elei szurkolói "forma" ?
Arra tudok még gondolni, hogy a botrányos európai kupaszereplésünk tolta így el, amit a srácok Franciaországban felépítettek.
Egyébként szerintem 1-3 ra nyerünk.
hát ez egy ember véleménye volt, szerintem nem érdemes általánosításokat levonni belőle, ehhez valami közvélemény kutatás kellene, hogy reprezentatívan lássuk, milyen a hangulat. szerintem teljesen természetes, hogy az EB után lecsillapodtak a kedélyek, az a fajta intenzív érzelmi katarzis, ami akkor feltört a néplélekből, nyilvánvalóan nem tartható fent hosszútávon. ugyanakkor, ha a kutyát nem érdekelné ez az egész, akkor nem lett volna extázis sem, mert nem lett volna miből táplálkozzon. de volt miből, amit az is mutat, hogy a válogatott akkor is rendszeresen telt ház előtt nyomta, amikor csak csalódást okozni tudtak a fiúk.
szóval, sztem az a fajta megőrülés nem lesz még mostanában, mint ami volt nyáron, de nem is érdemes összevetni egy selejtező sorozat legelejét egy EB-vel, nem elvárható, hogy ugyanazt hozza ki az emberekből. viszont van mire építeni, az embereknek sztem továbbra is szenvedélye marad a magyar válogatott, mert a néplélek ki van rá éhezve, hogy ne mindig a múltat meg a jövendőt bűnhődjük, hanem néha mi is nyerjünk. 40 év után ezt adatott meg nyáron, láttuk, mekkora szüksége volt rá az embereknek.