Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.06. 11:31:36

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... do-2524315" target="_blank

Nem tudom a képet beszúrni ,de nemáááár? Ez tényleg homár. :| #-o
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.08.30. 11:44:41

zsoltfree írta:Egyforma erős a keret? Ti mit szívtatok? Én is kérnék belőle, de csak keveset, mert nem szeretnék ilyen butaságokat írni. Nem igazán látom hogy miben lenne jobb a Real mint a barca kB az utsó 10 évben. Ja de, egy faktor van. A mázli faktor. Semmi másban nem cserélnék velük...
Azért Zidane-nal elég komoly a bajnoki mérlegük, pontot sem mostanában vesztettek. Kevesebbet gáláznak, mint mi, de az ő győzelmeik ugyanúgy három pontot érnek. Vagy nézzük meg az utóbbi négy klasszikust, egyedül a Pincérrel nem voltak méltó ellenfelek, de azt leszámítva két győzelem és egy szűkös vereség a mérlegük. Nincs nagy különbség sem a keretek erősségében, sem eredményességben. Egyedül látványban maradnak el, de a kupákat nem azért osztják.

Az MSN miatt én is kicsit a Bárcát érzem jobbnak, és ha a csapat toppon van, szerintem sem ők, sem más nem tud minket megverni. Viszont egész szezonban sem a csapat, sem az MSN nem lehet csúcsformában. Ezt tavaly láttuk, ezen ment el a BL, és ezért lett szoros a bajnokság is a végére.
Hülyén hangzik (ez is), de sztem Iniesta nem hozta ki magából egyénileg a maxot, pl 10 méternél nem akar mindig passzolni, ő lövi a tiziket, szabikat, többet tüzel 20-ról, nem helyezi magát ennyire a csapat mögé, hanem lett volna annyira egós (jó értelemben), mint Ronci vagy R10. Egy Juventusból vagy (anno) MU-ból sokkal jobban kiemelkedett volna, mint itt, persze ez köszönhető 5-6 orbitális világklasszis összeszületésének Barcelonában :)
Ez abszolút igaz. A válogatottban ezért játszik sokszor jóval látványosabban.
Gondoljatok bele posztonként, hogy őt elcserélném a Real beli megfelelőjére? Ez eljátszató a cserepaddal, a játék képével, az edzőkkel, utánpótlás rendszerrel, elnökkel is... Én senkit sem cserélnék tőlük... Tehát, beraknátok onnan vkit a kezdőnkbe?
Hát persze, hogy a sajátjaival elfogult az ember. Próbálunk objektívek lenni, de teljesen nem lehet. De ha megkérdeznéd, szerintem ezzel a legtöbb madridista is igy lenne, a MSN-t elfogadnák gondolom, de pl. Ramost nem cserélnék el Pique-re, Marcelot, Albára, Modricot sem Iniestára, és még lehetne sorolni.

De ha tényleg akkora különbség lenne a két csapat között, mint állitod, akkor nem 1-2 pontokon múlnának a bajnokságok.
Amúgy meg ne mondja nekem egy realos sem, hogy nem tenné be a csapatukba a Busi-Ini-Messi-Neymar négyest
Szerintem a Real játékában Busquets nem igazán tudna érvényesülni, a Kroos-Modric duó meg jól működik, szóval Iniestát bár nagyra tartják ők is, nem hiszen, hogy kéne nekik.
Neymar más tészta, amikor tavasszal nem ment neki, és megjelentek olyan pletykák, hogy távozna, elkezdtek reménykedni, hogy esetleg náluk is kiköthetne.
Messit meg olyan szinten utálják, hogy hiába a világ legjobbja, nem kéne nekik, ahogy nekünk sem Ronaldo.
Pedig pont egy Busi stilusu emberke hianyzik kozeprol nektek ahhoz, hogy mehessen a labdatartos foci. Utkozni nem utkozik ugy, ez nyilvanvalo, de attol meg nincs benn a keze kevesebb labdaszerzesben, sokkal okosabban zarja le a passzsavokat, es mar csirajaban elfojtja a tamadasokat. Vele szerintem fejlodne a Real, persze a csucsformaban levo Busival, nem a mostanival.
Kérdés, hogy kell-e nekik labdatartós focit játszaniuk. Én úgy gondolom nem, jobb nekik ezt a direktebb stílust erőltetni, ezzel nyerték a két a BL-t is.
Chino
Llegenda del Barça

2016.08.30. 09:38:19

Iniestat Modric-csal én nem nagyon hasonlítanám össze, a mi rendszerünkben a horvát valahol Ini és Busi között helyezkedne el. Plusz ott van Messi, aki miatt sokat változott a kp-s feladatkör.
És akkor ott van a szimpátia-faktor is. Ott van pl. Kroos-Rakitic. Nekik kb. hasonló a pozíciójuk, de egész máshogy játszanak. Rakitic többet ütközik, állít meg támadásokat, a német ellenben kreatívabb. De Busi és Casemiro is papíron vkp, de iszonyatosan különböznek. A játékrendszerünk is alapjában teljesen más. Mondjuk szerintem Busi beleillene a Real középpályájára is. Nem kell feltétlenül ütközni, tökéletesen le tudja zárni a passzsávokat és adogatni, ami nekik sem ártana.
Ugyanígy Benzema és Suarez. Elvileg középcsatár mindkettő, de nem összehasonlíthatók. Mondjuk Cr szerintem a legkevésbé fontos láncszem a támadósorukban. Kb. csak gólokban ad többet, de ez a szegmens sokszor a kárukra van. Suarez is tömegszámra lövi a gólokat, de a játékban is részt vesz, meg kell nézni a statjait is ilyen szempontból.
Benzema sokkal kombinatívabb játékra képes, amit ha jobban ki tudnának használni szerintem előrébb lennének.
A Piqué vs Ramos sem teljesen ugyanaz.
Szerintem a legkevésbé sem lehet összehasonlítani posztonként a két csapatot a más játékrendszer miatt. Lehet, hogy 4-3-3-ban tolják ők is, de kanyarban sincsa a mi taktikánkhoz képest. Pl. egy Casemiro-Busquets baromi más. Mi egy ilyen játékossal nagyon visszaesnénk. Elég megnézni milyen a játékunk amikor Masch játszik "vkp-t"
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.08.30. 07:44:48

Pedig pont egy Busi stilusu emberke hianyzik kozeprol nektek ahhoz, hogy mehessen a labdatartos foci. Utkozni nem utkozik ugy, ez nyilvanvalo, de attol meg nincs benn a keze kevesebb labdaszerzesben, sokkal okosabban zarja le a passzsavokat, es mar csirajaban elfojtja a tamadasokat. Vele szerintem fejlodne a Real, persze a csucsformaban levo Busival, nem a mostanival.
ferninho
Madridista

2016.08.30. 01:21:19

S.Agüero írta:Akkor maradjunk annyiban, hogy jobbak vagyunk. :mrgreen:

Amúgy meg ne mondja nekem egy realos sem, hogy nem tenné be a csapatukba a Busi-Ini-Messi-Neymar négyest. :)
Modric-Kroos duónál jobb nem kell, én nagyon bízok ebben a kettősben, így bármennyire is kedvelem Iniestát nem tenném be.
Busit se tenném be Casemiro helyett, utóbbi szvsz jobban rombol, mint Busquets és jelenleg erre jobban szuksége van a Realnak.
Neymart se tenném be, max miután CR nem lesz, addig helye sincs, illetve Balenél se tartom jobbnak jelenleg.

Messi nem kérdés persze.
madridista
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.30. 00:50:55

S.Agüero írta:Akkor maradjunk annyiban, hogy jobbak vagyunk. :mrgreen:

Amúgy meg ne mondja nekem egy realos sem, hogy nem tenné be a csapatukba a Busi-Ini-Messi-Neymar négyest. :)
Persze, h jobbak vagyunk, ez sosem volt kérdéses :D

Ne itt futtatsd Busquetset kisgyerek, már a Facebook csoportban is epét hányok tőle :mrgreen:
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.30. 00:34:00

Akkor maradjunk annyiban, hogy jobbak vagyunk. :mrgreen:

palesz77

2016.08.30. 00:25:20

Benzemarol fun fact, emlekszem meg a Lyonban nyilatkozta, hogy vagy a Realba, vagy a Barcaba megy majd. Szoval lett volna ra esely, hogy megnezd itt.. :D
recrea írta:Kroosban én nem látok olyat, ami itt érdekelne. Marcelo viszont top...egy majomnak tartom, de én szélsőhátvédet még nem láttam, aki ekkora hatással lenne a támadásokra egy csapatban. Ha neki nem megy, akkor megvan lőve az az oldal előrejátékban. Ramos szintén világklasszis.
En igen birom a nemetet, szemre is baromi tetszetos, Pirloi magassagokban van latvanyra ahogy kezeli a bogyot, amugy meg baromi labdabiztos, intelligens, tokeletes rugotechnikaval. Egyedul a melo hianyzik belole, kell melle olyan, aki utkozik.

Marcelos reszt meg adom, viszont Alves a Sevillaban nem kisebb szerepet toltott be anno szerintem. De ha top klubra erted, akkor tenyleg nincs meg egy ilyen szerintem se.

Ramos meg ja, de hatra tokeletesek vagyunk, o olyat nem tudna mutatni, ami olyan kulonleges lenne szerintem. Carvajal is egy baromi jo jobbhatved, de pl SR-re a mostani formaja alapjan nem cserelnem le, meg egy meccs erejeig se szerintem.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.30. 00:11:56

A leírt dolgok miatt volt jobb focista Zidane, mint Iniesta, meg mondjuk rúgótechnikában, de Iniesta pl stabilan hozott egy magas szintet 10 évig, míg a franciánál azért voltak nagy kilengések, bűngyenge meccseket, féléveket is le tudott hozni. Mondjuk nagyon jó ló volt, a derbi napján erősen tudott futni :)

Modricot, Benzemát én is, Suarez jobb góllövő, nàlam jobb csatár, de amit játékban tolnának elöl hárman, sztem orbitális látvány lenne. És itt is lett volna a francia helye, nem abban az erőfociban. Több szempontból is illett volna a hármasba :D :mrgreen:

Kroosban én nem látok olyat, ami itt érdekelne. Marcelo viszont top...egy majomnak tartom, de én szélsőhátvédet még nem láttam, aki ekkora hatással lenne a támadásokra egy csapatban. Ha neki nem megy, akkor megvan lőve az az oldal előrejátékban. Ramos szintén világklasszis.
palesz77

2016.08.29. 23:57:37

recrea írta:Hülyén hangzik (ez is), de sztem Iniesta nem hozta ki magából egyénileg a maxot
Ezzel egyetertek, bar en inkabb reszemrol ugy fogalmaznam meg, hogy sose kellett akkora huzoembernek lennie, mint amekkora lehetett volna - tudom, hogy te is ezt irtad le nagyjabol. Volt 20 golpasszos szezonja, meg 10 folott is lott mar, nyert EB-t es VB-t a valogatott a vezerletevel, rengeteg fontos momentuma volt mar, es kozben megis a hatterben maradt javareszt - a Barcaban foleg. Ott a tavalyi Kupadonto pl, tokeletes pelda az a meccs a karrierje osszefoglalasara. Emberhatranyban neki hala ugy tunt, hogy mi vagyunk tobben a kozeppalyan, megse ez marad meg a koztudatban, hanem Alba golja, meg Messi 2 golpassza - o is jo volt, nem ezt vonom ketsegbe. Ezek jellemzik Init, hogy a hatterben varazsol, es a rivaldafeny altalaban nem neki jut, ezert is telt annyi idobe, mire a sajto is felfigyelt ra. Ha a VB-n nem lo gyoztes golt, allitom meg 2 ev kellett volna, es az a bizonyos EB teljesitmeny, hogy elismerje szinte mindenki. Modriccsal ebben amugy hasonlitanak, mert a horvat is most kerult csak be eloszor UEFA galacsapatba, mikozben mar evek ota ott lett volna a helye - egy jo valogatott szereplessel jaro PR oruletnyivel van lemaradva kb a megitelese. :D

Na mindegy, igy ejfel kornyeken mar nem ragozom tul az Ini hozsannazast, a lenyeg, hogy szerintem ha nem lett volna Messi pl, akkor o elolepett volna annyira, hogy par Bajnoksag es legalabb 1 BL szinten leessen a csapatnak, plusz akkor szamokban is folyamatosan 10 folotti gol+golpasszokra lett volna kepes. De hal istennek nem kellett "ehhez folyamodnia", mert a minosegi tarsai is megvoltak vegig, igy eleg volt tole ez a hatterben levo vezerbika szerep. Mi meg hal istennek vegigkovethettuk mar az elejetol a varazslatait, nem kellett tobb evig varnunk, hogy felhivja a sajto ra a figyelmet.. :D

u.i.: A cseres temahoz meg. Modricot en is megneznem mit tud Ini es Busi mellett, de en speciel Kroost is kiprobalnam, es Marcelot is. Nem mondom, hogy hosszutavon elcserelnem oket, ki tudja hogy mukodne ugy a csapat, de par meccs erejeig kivancsisagbol oket mindenkepp meglesnem. Sot, meg Benzemat is meglesnem egyszer, meg ha Suareznel jobb csatart elkepzelni se tudnek a jelenlegi Barcaba.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.29. 23:53:53

zsoltfree írta: Gondoljatok bele posztonként, hogy őt elcserélném a Real beli megfelelőjére? Ez eljátszató a cserepaddal, a játék képével, az edzőkkel, utánpótlás rendszerrel, elnökkel is... Én senkit sem cserélnék tőlük... Tehát, beraknátok onnan vkit a kezdőnkbe?

Na ugye.
Na jó, ezt ők ugyanúgy elmondják magukról, szóval nem túl erős érv :D és nincs is vele semmi gond, ilyen egy tökös szurkoló...kérdezd csak meg bármelyik madridistát erről. Mégha esetleg valamiben jobbak vagyunk, akkor sem, hiszen "mi vagyunk a Real Madrid" ;) :)
MatyiG
Adminisztrátor

2016.08.29. 23:48:41

Modricot azért betenném Rakitic helyére, többiek nem jobbak szerintem sem.
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.08.29. 23:41:06

Bölcs hozzáállás, de ez kicsit álszerénység, és ezzel nem sértegetni szeretnélek.

Gondoljatok bele posztonként, hogy őt elcserélném a Real beli megfelelőjére? Ez eljátszató a cserepaddal, a játék képével, az edzőkkel, utánpótlás rendszerrel, elnökkel is... Én senkit sem cserélnék tőlük... Tehát, beraknátok onnan vkit a kezdőnkbe?

Na ugye. A jelen és előtte kB tíz év (amikor dinho és a többi megmentő megérkezett) az vitathatatlanul a miénk. Búcsúzott nekik két bl és két bajnokság de azok közül egyik sem volt az a megggyőzően elsöprő játékkal megszerzett trófea.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.29. 23:35:51

Bob_Marley írta:Ez szubjektív és eldönthetetlen, vagyis ez nem teljesen igaz, mert az eredmények eldöntik majd idén is. Jó olvasni egy-egy érvet, de voltak bőven túlzók is szerintem. Részedről is annak éreztem a félrészeg MSN jobb. Másabb, a Real sokkal atletikusabb egy Bale féle emberünk meg nekünk nincsen. Suarez meg kétszer akkora állat mint Benzema, de cserébe a francia talán jobb földön. Messi vs Ronaldo meg aztán tényleg olyan, hogy napokig itt ülhetnénk, zsákszámra termelik a gólokat. Ennek szólt a gif, semmi extra nem volt benne, de kb az hogy most melyik finomabb a narancs vagy az alma és ugyanitt tartanánk. :D
Nyilván túlzás (ahogy Suarez kétszer akkora :) ), vagy inkább irónia volt, Te is tudod, próbáltam érzékeltetni azt, h láthatóan szebb és eredményesebb focit játszik a mi hármasunk, persze ez változhat idén, jövőre, később. Többit meg adom, kivéve a Messi-Ronci részt, remélem Te is látod a különbséget és udvariasságból írtad, de ebbe végképp nem kezdek bele, mert akkor indokoltan lehet majd lőni azt a gif-et :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.29. 23:26:14

Ez szubjektív és eldönthetetlen, vagyis ez nem teljesen igaz, mert az eredmények eldöntik majd idén is. Jó olvasni egy-egy érvet, de voltak bőven túlzók is szerintem. Részedről is annak éreztem a félrészeg MSN jobb. Másabb, a Real sokkal atletikusabb egy Bale féle emberünk meg nekünk nincsen. Suarez meg kétszer akkora állat mint Benzema, de cserébe a francia talán jobb földön. Messi vs Ronaldo meg aztán tényleg olyan, hogy napokig itt ülhetnénk, zsákszámra termelik a gólokat. Ennek szólt a gif, semmi extra nem volt benne, de kb az hogy most melyik finomabb a narancs vagy az alma és ugyanitt tartanánk. :D
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.29. 23:11:52

Nem igazán értem most ezt a gif-et, de mindegy. Kulturáltan, veszekedés nélkül beszélgetünk egy érdekes témáról. Amit meg írsz, azzal mindenki így van.

Egyetértek Palesz, valószínű a tele vitrin is megdobja Iniesta megítélését. Ellenben sztem Modricnak az a legjobbja, annál jobbat nem tudott, nem is fog (na nem mintha kellene :) ) De annál Ini topja sztem jobb vagy talán látványosabb. Pár Real meccset elcsíptem abból a szezonból, amikor - helyenként - "egyedül" vitte őket, ami azért nem piskóta egy belső középpályástól. Iniesta ezt sokkal ritkábban tette, igazából nem is volt rá szükség, ez nagyjából el is árulja a két keret (de legyen forma, csapat) közti különbséget.

Hülyén hangzik (ez is), de sztem Iniesta nem hozta ki magából egyénileg a maxot, pl 10 méternél nem akar mindig passzolni, ő lövi a tiziket, szabikat, többet tüzel 20-ról, nem helyezi magát ennyire a csapat mögé, hanem lett volna annyira egós (jó értelemben), mint Ronci vagy R10. Egy Juventusból vagy (anno) MU-ból sokkal jobban kiemelkedett volna, mint itt, persze ez köszönhető 5-6 orbitális világklasszis összeszületésének Barcelonában :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.08.29. 22:55:44

Mielőtt Game betenné. :D
Kép

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ez erősebb az erősebb, én teszek rá legyen megint egy pont előnyünk a végén aztán elemezgethetik Madridban ki hol jobb meg miért nem sikerült, meg ihaj csuhaj csubakka. :lol:
Kép
Kép
Kép
palesz77

2016.08.29. 22:50:23

recrea írta:Páran talán hülyeségnek tartják, de nálam évek óta Iniesta a legjobb focista
Ennél nem sok szebbet olvastam eddig a fórumon.. :cry: Amúgy a 14/15-ös szezonban szerintem Modric jobb volt - már amikor játszott -, Ini Lucho első évében csak kereste a helyét, voltak jó meccsei, de folyamatos jó játék nem annyira, a 13/14-es szezonnak meg Ini "csak" a második felét nyomta meg, ebben a 2 évben nálam nem egyértelmű az elsősége - nálad nyilván lehet, nem meggyőzni akarlak, csak mondom. :D De tavaly pl szerintem is a legjobb volt, ha formában van, akkor nincs nála jobb, ebben egyetértek veled. De olyan hatalmas különbséget én nem látok Modric és Ini között, hogy ettől egyértelműen a mi irányunkba billenjen a mérleg.
Nero. írta:Modricot amúgy élmény nézni. Lehet hogy Barcásként szentségtörés ilyet mondani, de nekem nagyon adja a stílusa.
Ezzel meg szintén egyetértek, és szerintem nincs ebbe semmi szentségtörés. Egy Clásicon nyilván nem nekik drukkolsz, ha a 93. percben győztes gólt lő, amivel mi rosszul járunk, nyilván nem örülsz, de alapból szerintem mindenki a focit szereti elsősorban, nem a Barcelonát mint intézményt, így klubtól függetlenül hülyék lennénk nem értékelni a szép dolgokat. Főleg manapság, amikor egyre kevesebb a hozzájuk hasonló "művész" a pályákon, és Modric még közülük is az egyik legjobb.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.08.29. 22:38:06

Szerintem kár összehasonlítani a két keretet. Ők teljesen mást játszanak mint mi, ahhoz ami nekik kell megvannak a tökéletes embereik. Egy Busquetset meg egy Casemirot nem lehet összehasonlítani, de Modricot meg Iniestát sem. Itt megint a formaidőzítés, erőnlét meg a szerencsefaktor fog dönteni mint minden évben. Én CRre leszek nagyon kíváncsi, hogy fog e változni valamit a játéka. Már ő maga is elismerte hogy szép lassan csapatemberként kell gondolkodnia, mert ezt a végtelen önzőzést egy gyengébb Ronaldotól nem nagyon fogja elbírni a Real.

Modricot amúgy élmény nézni. Lehet hogy Barcásként szentségtörés ilyet mondani, de nekem nagyon adja a stílusa.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.08.29. 22:37:47

Recre, abszolút adom amit írsz. Iniesta egy zseni. Ha nem sérült akkor azt csinál amit akar. Posztonként, cserepad szinten is jobbak vagyunk. Ez nem elfogultság. Csapatjátékról ne is beszéljünk.
recrea
Llegenda del Barça

2016.08.29. 22:34:10

Veidt_madridista írta:Iniesta semmivel sem jobb jelenleg mint Modric, persze a szerepkoruk mas. De pusztán abban a tekintetben hogy mit adnak a csapatnak, mindkettnen a legszűkebb elitben vannak.
Sztem meg igen, szóval ez patt helyzet. Páran talán hülyeségnek tartják, de nálam évek óta Iniesta a legjobb focista (aki érti érti, aki nem, annak felesleges magyaráznom), de h a legokosabb, az biztos. Egyébként elismerem, mellé még kifejezetten kedvelem Modricot, az embert is és a játékát is. Nagyjából ketten szabják Benzemával a Real játékát, meg mondjuk Marcelo.
Messias2
Director del Fútbol

2016.08.29. 22:31:21

Messi a kulcs, nekik nincs ilyen kaliberjük. Mondjuk semelyik csapatnak sincs. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2016.08.29. 22:20:04

Naluk meg van egy Modric, aki az egyetlen a stilusban kb, aki Inivel felveszi a versenyt - bar par ifi kezd "jelentkezni". Melysegben nekunk van Busi, aki labdakihozatalban siman top3, naluk meg Kroos, aki szinten benne van szerintem. Case es Rakitic az, akik mindket oldalon kilognak kicsit lefele, de a hasznossaguk es a fizikumuk kell oda, mindketto fontos es kell az egyensuly miatt - meg ha mas is a szerepkoruk -, szoval nalam ez inkabb egal. Mondom ezt ugy, hogy mindenki tudja mennyire szeretem Init.. :D
TripleH
Entrenador del Barça

2016.08.29. 22:18:45

Ebben az évben én is azt mondom, hogy gyakorlatilag nem sok különbség van a két keret között minőségre és mélységre amikor formában van.
Veidt_madridista
Madridista

2016.08.29. 22:16:40

Iniesta semmivel sem jobb jelenleg mint Modric, persze a szerepkoruk mas. De pusztán abban a tekintetben hogy mit adnak a csapatnak, mindkettnen a legszűkebb elitben vannak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt_madridista 2016.08.29. 22:19:46-kor.
Kép
Válasz küldése