palesz77 írta:BFC írta:Szerk.:Egyébként publikus, hogy mennyiért vettük illetve az, hogy mennyiért adtuk el Bravot ?
OFFICIAL: Barcelona have reached an agreement with Ajax over the signing of goalkeeper Jasper Cillessen for €13M + €2M in variables. [FCB]
5 évre írt alá. Nem olcsó, szóval lehet tényleg nem csak klasszikus második számúnak jön, meglátjuk..
Én is ezen lamentáltam. Örülök is meg nem is, hogy egy ilyen kaliberű játékos érkezett második számú kapusnak. Ha csak a kupát kapja meg szerintem teljesen felesleges egy ilyen kapus, a megvédése nem ezen fog múlni, ha pedig mondjuk megkapja a BL-t, akkor ott vagyunk ahol a part szakad. Sőt, gyengülünk kapusposzton. Viszont mostmár inkább MAtS-ot kellene védetni rendszeresen, ha már Bravo elment és a németre építünk. Egy hasonló leosztás, mint eddig volt szülne jó állapotokat, max. a holland örülhetne.
Így, hogy elment a két kapusunk közül az egyik, úgy tűnt megszűnik a kapusposzt körüli balhé, nem hiányozna, hogy ez újra kiújuljon és jöjjenek az elégedetlenségek.
Cillessen kapja meg a kupát, a német pedig bizonyíthatja, hogy érdemes volt megtartani és hosszú távon számolhassunk vele.
Nem akarom bírálni Luchot, mert jobban látja a dolgokat, de sokkal szívesebben látnám MAtSot a BL-ben is.
Habár lehet, hogy azon a sémán alapszik, mint a többi posztra igazolás. Minőségi játékosokkal mélyítették a keretet. Digne, Umtiti, Denis, Gomes (Alcácer?) mind nyugodtan bevethetők, nem sokat gyengülünk a posztokon, sőt kh-pozícióban el tudom képzelni, hogy ki is szoríthatja Maschot a francia. Ebbe a vonalba pont beleillene Cillessen leigazolása. Az, hogy az ára miatt kellene védetni szerintem irreleváns. Digne sem olcsón jött, pedig egy Alba mögé igazoltuk, André Gomes is komoly pénzbe került és nem biztos, hogy első szám kp-csere lesz.
Amúgy én Masip miatt sem aggódnék annyira például a kupában. Harmadik számúnak szerintem luxus. Csodálkoztam is, hogy elfogadta ezt a szerepet, anno több első osztályú klub is meg akarta szerezni, a B-ben sok meccset köszönhettünk neki.