Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezzel egyetértek. Szerintem is ez lehet a kulcs, hogy elkerüljük a tavaszi hullámvölgyet, és behúzzuk a fontosabb kupákat. Én elég optimista vagyok az első pár meccs alapján, ami a rotálást illeti. Lucho nem hülye, nem véletlenül igazoltunk ennyi játékost a nyáron, biztosan játszatni is fogja őket. Tényleg már csak a "sztárokkal" kéne megbeszélni a dolgot, de az például jó jel, hogy Suarezt a szuperkupa visszavágón nem játszott. Illetve a rotálást nem csak úgy kell érteni, hogy meccseket hagynak ki a kulcsemberek, hanem hogy pl. félidőben, 60. perc környékén lehozza a nagyobb neveket. Emlékszem, előző szezonban voltak olyan meccsek, amikor Lucho egyet sem cserélt (!), a sajtó többször meg is találta.ntibi67 írta:Idén nagyon sok fog azon múlni,hogy felnőt emberekhez méltóan,le tudnak-e űlni az "érinthetetlenek" (MSN,Busquets,Piqué) és Luchó,hogy megbeszéljék,hogy a pihentetés nem csak a csapat szempontjából fontos,ha nem az Ő érdekük is.Hiszen egy sérülésmentes,kipihent csapat a záloga a sikeres tavasznak,ami hozza a trófeákat.Én bízom benne,hogy vannak olyan inteligensek,hogy felül tudnak emelkedni az egyéni érdekeiken.Hiszen az idei keret van olyan mély és minőségi,hogy biztosított a kockázat mentes rotáció.
Döntőben nem akarok velük találkozni, mert ott tényleg nüanszokon múlik minden. Viszont elődöntőben/negyedöntőben szívesen találkoznék velük. 2 meccses párharc során nem tudnak minket legyőzni, ez egyértelmű.S.Agüero írta: Egy esetleges Barca-Real BL-döntőn annak jobban tudnék örülni, ha azt nyernénk mondjuk, főleg így, hogy ők lehetnek az elsők, akik megvédik a címet.
bl győzelmet nem nehéz egy jó sorsolással összecsalni, szóval nálam ez abszolut nem mérvadócsababarca írta:Engem idén a bl érdekel.
Vicc hogy 7 éve van a korszakos csapatunk (Peptől nézem) és "csak" 3-2 az arány a realhoz képest, akit ugye lesajnálunk a fórumon.
Szóval nekem prioritás a bl idén.
Persze nem vágok eret magamon ha bajnokságot húzzuk "csak" be.
Egyetértek. Ez a 3-2 nagyon nem reális. Ennek ellenére soha nem lehet elvárás a BL-cím, és valószínűbb az hogy nem nyerjük meg, minthogy igen.csababarca írta:Engem idén a bl érdekel.
Vicc hogy 7 éve van a korszakos csapatunk (Peptől nézem) és "csak" 3-2 az arány a realhoz képest, akit ugye lesajnálunk a fórumon.
Szóval nekem prioritás a bl idén.
Persze nem vágok eret magamon ha bajnokságot húzzuk "csak" be.
Ez meg:Luis Enrique a statisztikák alapján már jobb, mint az edzőlegenda, Pep Guardiola. Luchonak 126, Pepnek 139 mérkőzésre volt szüksége, hogy a 100. győztes meccséhez jusson. A rúgott és kapott gólok tekintetében is jobbak Enrique számai. 100 mecsen 359-91 a mérlege Luchonak, Pepnek 339-108.
Sajnos hatalmas tévedés azt hinni, hogy egy eredményszerben lévő csapatnál van idő beépíteni a nem világklasszis, de tehetséges fiatalokat. A Realnál mindig is azonnali sikert akartunk, Pérez legfőképp, és sokszor ez volt a vesztünk (buta igazolások és edzőmenesztések formájában főként). Ellenben nálatok egy éppen nem túl sikeres időszakon átlendülve épülhetett be a csapatba Messi és Iniesta, később pedig Busquets, akik meghatározó játékosai a mai rendszernek. Ellenben ilyen kaliberű játékosok nagyon ritkán kerülnek ki az akadémiáról, és ezentúl még ritkábban fognak beépülni, mert már ti is az eredménykényszer útján vagytok, ezzel pedig kéz a kézben megérkezett a nagy összegű játékosvásárlás is (Neymar, Suárez), hiszen egyszerűen nincs elég "tét nélküli" meccs, hogy az olyanok mint Pedro, Thiago vagy Alexis kiforrott játékossá érjenek. Ezért is divat manapság a kölcsön, viszont sajnos ez jelentős hátrányokkal bír a közvetlenül az első csapatba beépítéshez képest. Szerintem ez esetben a megoldás az egészséges egyensúly megtalálása a saját nevelésű játékosok kiegészítőjátékosok (saját példából Lucas Vázquez, Jesé, Nacho), saját nevelésű klasszisok (Carvajal) és a klubhoz filozófiában és minőségben is passzoló igazolások között van. Nektek sem csak saját nevelések hozták meg a sikert, ott volt Ronaldinho, Giuly, Eto, Larsson, Deco.Yokozuna írta:De, ha nem az utánpótlásra támaszkodunk, a Reál sorsára juthatunk, és vágyakozhatunk a bajnoki győzelemre.
Elég kifordított ez a megfogalmazás, a győzelem a fontos. A kivel sokadik szempont nálam, pont azért mert ma Ronaldo játszik, holnap meg más. Soha egy játékos sincs a csapat felett, ezt ne felejtsük.Normandia írta:De én ezt nem vitatom, nem erről beszélek. Tisztában van vele mindenki, hogy a "kedvencek" előbb utóbb elmennek, abbahagyják stb. Majd lesz másik kedvenc. Szép is lenne, ha azon keseregnék, hogy Romarió miért nem focizik még nálunk. Nem erről szól a dolog. Arról beszéltem, hogy sokak nem vonalzóval huzigálják a képzeletbeli védelmi vonalakat és attól alélnak, ha a mentén áll fel a védelem xy meg z játékosa. Egyszerűen élvezik a játékot, amit legtöbbször a kedvenceik kiszámíthatatlansága, tudása okoz. Ennyi és nem több.Bob_Marley írta:Máshogy látjuk, szentimentalizmusból nem lehet megélni.
Ronaldo, Rivaldo bárki elvesztését fel lehetne hozni, nem roppant össze a klub, sikeresebb mint valaha és az egyik oka pont a folyamat racionális döntések. Szisztematikus munka ez az egyik legnagyobb fegyverünk. És lsd van eredménye, ellenpólusnak Madrid szerintem jó példa ott az játszik, akit "bekovetelnek".
Néha azon csodálkozom, hogy nézel egyáltalán meccset? Elég lenne ha a végeredményt felírnád oszt annyi, mert csak az számít.Nyilván nem így van, csak ez az érzésem.
Nyilasi mondta nem is olyan régen, hogy csak le kell ülni a tv elé és élvezni a barca játékát. Én, hihetetlen tudom, de ezt szoktam tenni.
Pont ezaz, hogy nem felesleges az utánpótlás, de azért valakinek nem kell játszania állandóan, mert egyszer lehet, hogy jobb lesz, mint a stabil emberünk. Bizonyitson, és akkor megkapja a lehetőségét, vagy mehet kölcsönbe, mint Denis Suarez ill. Rafinha. Persze itt most a lényegi meccsekről beszélek, nem a kikiriki utolsó elleni, hazai pályás meccsekről, mert természetesen mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a bizonyitásra, viszont akkor az a minimum, hogy bizonyitsanak a fiatalok, vagy türjék szó nélkül a padot...Viszont nem állhat egy csapat folyamatosan a legjobbakból, mert a jelen kihat a jövőre. Ha mondjuk folyamatosan Ini játszik, mert jobb, mint Denis vagy Rafinha, ha visszavonul, ott leszünk 0 km-es játékosokkal. Vagy játsszon végig Mascherano, mert jelenleg jobb teljesítményt nyújt, mint Umtiti, aztán később elmegy/kiöregszik mi meg ott leszünk egy "szűz" fiatal védővel.
Akkor meg foghatjuk a fejünket, hogy miért nem kezdtük el beépíteni őket, hogy fejlődjenek, integrálódhassanak a csapatba (ha nem is feltétlenül a kezdőbe). Bizony mindig gondolni kell előre is.
Másrészt akkor meg totál feleslegesen van utánpótlásunk is.
De én ezt nem vitatom, nem erről beszélek. Tisztában van vele mindenki, hogy a "kedvencek" előbb utóbb elmennek, abbahagyják stb. Majd lesz másik kedvenc. Szép is lenne, ha azon keseregnék, hogy Romarió miért nem focizik még nálunk. Nem erről szól a dolog. Arról beszéltem, hogy sokak nem vonalzóval huzigálják a képzeletbeli védelmi vonalakat és attól alélnak, ha a mentén áll fel a védelem xy meg z játékosa. Egyszerűen élvezik a játékot, amit legtöbbször a kedvenceik kiszámíthatatlansága, tudása okoz. Ennyi és nem több.Bob_Marley írta:Máshogy látjuk, szentimentalizmusból nem lehet megélni.
Ronaldo, Rivaldo bárki elvesztését fel lehetne hozni, nem roppant össze a klub, sikeresebb mint valaha és az egyik oka pont a folyamat racionális döntések. Szisztematikus munka ez az egyik legnagyobb fegyverünk. És lsd van eredménye, ellenpólusnak Madrid szerintem jó példa ott az játszik, akit "bekovetelnek".