recrea írta:Visszanéztem a ffi vízilabda gólokat, egy dolog, h elengedtük őket folyamat 2-3 góllal, de két olyan könnyű gólt adtunk nekik egyenlő létszámnál (centerben meg egyszer a hosszún), ami kiélezett meccsen nem fér bele, melle két gól (egy ide-oda) tévedés a sporitól, csoda, h meccsben maradtunk. Kár, mert ebben sztem sok volt nagyon. Csapatként vagyunk olyanok, mint az aranykorszakban, csak most kb 2 világklasszisunk van, akkor meg 6-8 volt, mindegy volt, h játszottunk, milyen fizikai erőben voltunk, annyira a mezőny felett volt tehetségben az a csapat. Nem is volt, nem is lesz olyan többet, elnézve a vízilabda "fejlődését" meg főleg. Kutyát nem érdekel sajnos ez a sport, verekedés, szubjektív bírói ítéletek.
Ha őszinték akarunk lenni, akkor még nagyobb csoda lett volna a továbbjutás mint a csajoknál. Egyszer sem vezettünk és a végén mondjuk úgy hogy nem igazán kidolgozott helyzetből egyenlítettünk.
Szerbeken (kieséses szakaszra egyből megrázták magukat)kívül a többi 5-6 csapat egy szintű, s az meg valós, hogy nincs annyi klasszisunk.
De vajon mi lehet a gond a pólóval? Én is írtam már, ha nem lennénk benne jók a kutya nem nézné szerintem. Egyszerűen nehezen követhető sport, a női meg pláne mert mire felúsznak lejár a támadó idő.

A spori se lát semmit, gyakorlatilag arról szól ki hogyan használja ki az emberelőnyt (nyilván túlzás) ami olyan dolog, hogy centerben megy a "buli" egyszer kifelé, egyszer befelé ítélnek. Igazán nagy meglepetések elég ritkán alakulnak ki, nagyon nehezen eladható sport véleményem szerint. Azokon az országokon kívül akik "nagyhatalmak" nem nézik szerintem az emberek. És lsd itthon is, ha pl most megkérdezném ki volt a bajnok hogy szerepel a BL-ben, nem tudom hányan tudnánk fejből. Vagy Len kupában (ha még így hívják) mit csináltunk, Világliga stb. Tudja ezeket az ember, de ha magamból indulok ki, akkor négy évente megnézem az Olimpián a vízilabdát, szurkolok a srácoknak, csajoknak de elég egy négy évre ez az "impulzus", amit ad ez a sport, mert számomra nehezen követhető. Hozzáteszem én a kézivel is kicsit így vagyok, de mellékes. Ha valaki csinálta nyilván jobban tudja a taktikai dolgokat, kívülállóként egysíkú a taktika, ezért sem kedvelem annyira.
Pedig pólóban pl jók az amerikaiak és még sincs akkora keletje ennek a sportnak, én nem tudom mivel lehetne felrázni, de nem hiába szokott előjönni, hogy leakarják venni a játékokról, mert egész egyszerűen van benne 5-6 csapat, többnyir4e kisebb lélekszámú országok és azon kívül nem sokakat érdekel. Baseball is ezért került le többek között, mert kicsi a bázisa (hihi ez jó szóvicc, ha ismeri valaki a baseball szabályait

). Én sajnálnám ha egyszer lekerülne, mert jók vagyunk benne, de akár nagyobb kapu, kevesebb ember, támadóidő medence méret nem tudom, valami változás lehet kellene majd, mert elfog tűnni a vízilabda érzésem szerint.
Kézire visszatérve, múltkor pont olvastam egy jó cikket erről, hogy Amerikában annyira nincs ennek hagyománya pedig óriásit nyerhetnének ebben a sportban (is). Atletikus képességeket nem kell ecsetelni és mellé labdaügyesség meg kosár, amerikai foci miatt adott lenne. És NBA játékosok világklasszisok lehetnének ebben is. Érdekes felvetés, de jobban belegondolva van benne valami, mikor ezeknek a srácoknak a súlypont emelkedése átlagban 80-90 centi, s mellé csupa izmok.