Most őszintén, mit számít hogy Realos múltja van? Nem az ügyész ítéli el, hanem a bíró...MessiNeymarSuarez írta: Lehet hogy nem lehet Perez kezéhez fűzni, lehet egyáltalán nincs köze Pereznek ezekhez.
NADE az mennyire esélyes, hogy volt Real Madrid elnöktagként, egy minimális szikra sem maradt benne ami jobban élteti hogy Messiékkel kibabráljon csakazértis?!
Kb annyira, mintha mondjuk Piqué apja találna valami nagy szabálytalanságot Roniéknál vagy Bale-nél, és "csakis kizárólag azért csinál belőle balhét, mert kötelessége, semmi személyes"...
Leo Messi
- Veidt_madridista
- Madridista
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
2007 és 2009 közötti az ügy, akkor még bőven nem keresett annyit azért.noname írta:Az adócsalásról. Először is, már az mutatja h marhaság az egész, ha megnézzük az összeget. A teljes összeg kevesebb, mint Messi éves keresetének a 10%-a.Mégis ki a fene próbál annyit elcsalni szándékosan. Pár érdekes kérdés:
- noname
- Llegenda del Barça
Rég írtam ide. Ideje. Először is arról, hogy lemondta a válogatottságot. Nem titok, hogy az argentinok jelentős része nagyon rosszul áll hozzá. Csőcselék. Egy intelligensebb ember ezt fel se venné, hiszen tudná h egy csomó irigy bunkó csinálja csak a showt, mással úgyse tudnak kitűnni, Messit viszont ez megviseli. Én hamarabb lemondtam volna a helyében. Meglájuk, mit szólnak majd, amikor Benga és Biglia próbál szervezni náluk játékot. Nem, hogy döntőig jussanak, a világversenyekre se jutnak ki. Mindemellett remélem h 1-2 év múlva Messi meggondolja magát és visszatér. Addigra hátha megtanulják megbecsülni is. Az persze csak olaj volt a tűzre h a szövetségben is tombol a káosz. Elvárja mindenki h úgy játsszon mint a Barcában, de ehhez a megfelelő körülményeket már nem teremtik meg.
Az adócsalásról. Először is, már az mutatja h marhaság az egész, ha megnézzük az összeget. A teljes összeg kevesebb, mint Messi éves keresetének a 10%-a.
Mégis ki a fene próbál annyit elcsalni szándékosan. Pár érdekes kérdés:
Perez benne van-e?
A vezetőségünk hibázott-e vmit?
Sztem egyik se, ez simán politikai döntés. Katalánia független lesz és a spanyolok átkozottul irigyek. Garantálom, ha Erdély elválna Romániától, a Moldvai és Havasalfoldi románok nem hogy az itteni magyarokra, de még az itteni románokra is rettenetesen haragudnának és minden hivatalos úton keresztbetennének. Itt is ez megy. Katalánia szimbóluma az FC Barcelona, a Barca szimbóluma Messi. Jól mutat a spanyol médiában az ilyen. Ráadásul a focista is inkább belemegy egy egyezségbe tárgyaláson kívül, csak szabaduljon már tőle. Pár millió zsebpénz Messinek. A média pedig beállítja h a csúnya, gonosz katalánok csúnya gonosz példaképe befizetett x milliót, mert bűnös.
Volt szó arról is h emiatt a politikai tökölés miatt Messi lelép. Idővel, talán, de sztem még 1-2 évig marad mindenképp, utána pedig már lehet visszaesik. Persze az is lehet h ha a katalánok függetlenek lesznek, akkor ez is változik és Messi tényleg csak a karrierje utolsó 1-2 évére lép le.
Az adócsalásról. Először is, már az mutatja h marhaság az egész, ha megnézzük az összeget. A teljes összeg kevesebb, mint Messi éves keresetének a 10%-a.

Perez benne van-e?
A vezetőségünk hibázott-e vmit?
Sztem egyik se, ez simán politikai döntés. Katalánia független lesz és a spanyolok átkozottul irigyek. Garantálom, ha Erdély elválna Romániától, a Moldvai és Havasalfoldi románok nem hogy az itteni magyarokra, de még az itteni románokra is rettenetesen haragudnának és minden hivatalos úton keresztbetennének. Itt is ez megy. Katalánia szimbóluma az FC Barcelona, a Barca szimbóluma Messi. Jól mutat a spanyol médiában az ilyen. Ráadásul a focista is inkább belemegy egy egyezségbe tárgyaláson kívül, csak szabaduljon már tőle. Pár millió zsebpénz Messinek. A média pedig beállítja h a csúnya, gonosz katalánok csúnya gonosz példaképe befizetett x milliót, mert bűnös.

Volt szó arról is h emiatt a politikai tökölés miatt Messi lelép. Idővel, talán, de sztem még 1-2 évig marad mindenképp, utána pedig már lehet visszaesik. Persze az is lehet h ha a katalánok függetlenek lesznek, akkor ez is változik és Messi tényleg csak a karrierje utolsó 1-2 évére lép le.
A Fifa egy szégyen
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Ez egyértelmű, hogy Messinek 17-18 évesen focistaként sokkal inkább képben kell lennie, mint egy pénzügyeket tanult felnőtt nőnek, nem?Tromort77 írta:A vicc az, hogy semmi téves infó nincs a cikkben. Nem lehet Pérez-hez kötni konkrétan az ügyet, ezt le kell tisztázni. De a háttérben lévő kapcsoalti ágak elég érdekesek.
Az infánsnő felmentése azért volt vicces egyébként, mert azt vallotta, hogy a férje kezelte a pénzügyeket és ő nem tudott semmiről. Miközben pénzügyet tanult és ő volt a vezérigazgatója a saját cégének szóval ha valakinek át kellett látnia a dolgoakt az ő. Ott mégis elfogadták azt az érvet, hogy ő nem tudott semmiről.

Mindenesetre érdekes hogy folyton már egy jóideje a Barcával szívóznak, és ha jól tudom ez a nő a Neymar-ügyben is elég rendes szerepet vállalt.
Lehet hogy nem lehet Perez kezéhez fűzni, lehet egyáltalán nincs köze Pereznek ezekhez.
NADE az mennyire esélyes, hogy volt Real Madrid elnöktagként, egy minimális szikra sem maradt benne ami jobban élteti hogy Messiékkel kibabráljon csakazértis?!
Kb annyira, mintha mondjuk Piqué apja találna valami nagy szabálytalanságot Roniéknál vagy Bale-nél, és "csakis kizárólag azért csinál belőle balhét, mert kötelessége, semmi személyes"...

A leírt tényekkel nincs is gondom, a Perezes rész ami spekuláció.Tromort77 írta:A vicc az, hogy semmi téves infó nincs a cikkben. Nem lehet Pérez-hez kötni konkrétan az ügyet, ezt le kell tisztázni. De a háttérben lévő kapcsoalti ágak elég érdekesek.
Az infánsnő felmentése azért volt vicces egyébként, mert azt vallotta, hogy a férje kezelte a pénzügyeket és ő nem tudott semmiről. Miközben pénzügyet tanult és ő volt a vezérigazgatója a saját cégének szóval ha valakinek át kellett látnia a dolgoakt az ő. Ott mégis elfogadták azt az érvet, hogy ő nem tudott semmiről.
A vicc az, hogy semmi téves infó nincs a cikkben. Nem lehet Pérez-hez kötni konkrétan az ügyet, ezt le kell tisztázni. De a háttérben lévő kapcsoalti ágak elég érdekesek.
Oda át nem vagy ilyen kritikus!TripleH írta:Az ilyen spekulatív szennyet tényleg erőltetni kell?
Az ilyen spekulatív szennyet tényleg erőltetni kell?
http://catalunya.blog.hu/2016/07/09/a_r ... litelesben" target="_blank
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Én végig bíztam abban, hogy visszatér a válogatotthoz. Szerintem folytatódik a történet a válogatottnál, sok kudarc érte már, de akkor is szíve Argentínáé és fog még ott játszani, ez biztos!!!

A Barca elnökének megnyilvánulása Messi mellet!
Leo aki téged támad,az a Barcát támadja!
Megvédjük történelmünket!
Örökké együtt!
Szabad fordítás.
Leo aki téged támad,az a Barcát támadja!
Megvédjük történelmünket!
Örökké együtt!
Szabad fordítás.
Lakáskasszához vagy életbiztosításhoz jó ajánlásokat lehetne tőle kérni...palesz77 írta:Ha ez igaz, akkor azert nem semmi telefonkonyve lehet..
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
BREAKING NEWS: ESPN reports that Argentina president Mauricio Macri told CNBC that Messi told him by phone he'll return to the national team
A tékozló fiú visszatér?
A tékozló fiú visszatér?

A spanyol első osztályban van kb 20x23 profi játékos.Ez 460.Szerintetek ebből csak Mascherano Neymar és Messi adótanácsadói próbálkoznak külömböző praktikákkal?
Vagy pedig burkoltan az a cél,hogy elüldőzzék az országból a játékosainkat,ezzel gyengítsék a csapatot,ami nem utolsó sorban a katalán függetlenség zászlóshajója!
Vagy pedig burkoltan az a cél,hogy elüldőzzék az országból a játékosainkat,ezzel gyengítsék a csapatot,ami nem utolsó sorban a katalán függetlenség zászlóshajója!
Elhiszem, hogy Messi nem tudott a dologról konkrétan. Nyilván sem ő sem az apja nem jártasak a könyvelésben, sem az adójogban. Azt sem hiszem, hogy pár millió hiány vagy többlet feltűnt volna neki(k). Azt viszont nem hiszem el, hogy akárki vagy akárkik is követték el az adócsalást, ne szóltak volna a családnak, hogy "srácok ki tudjuk nektek számolni úgy, hogy több maradjon". Azt is el tudom képzelni, hogy az is említésre került, hogy ez nem 100%-ban szabályos. Sőt elég valószínű, hogy ezt is tudták Messiék. Ez már elegendő a büntetéshez. Ezt tulajdonképpen meg is kapták, mert befizettek már a hírek szerint elég sokat és még fognak is. Viszont ne tegyünk egyenlőségjelet egy olyan tevékenységgel, ahol pl. egy könyvelő elsikkaszt saját magának tudatosan a saját cselekményével x összeget. Mert azért azt nehezen hiszem, hogy Messi a csillagászati fizetésével keresett volna kimondottan fel egy könyvelőt hogy nem lehetne-e 2-3%-kal törvénytelenül növelni az összeget.
Az adócsalási eljárás pedig abszolút nem tartozik ahhoz, amit Messi, mint játékos letett és hétről hétre letesz az asztalra. Remélhetőleg ez a nyári huza-vona nem lesz hatással a teljesítményére.
Lehetne rajta vitatkozni, én szívesen le is írnám kicsit hosszabban a véleményem, hogy miért, de nálam ő minden idők legjobbja, mint focista.
Az adócsalási eljárás pedig abszolút nem tartozik ahhoz, amit Messi, mint játékos letett és hétről hétre letesz az asztalra. Remélhetőleg ez a nyári huza-vona nem lesz hatással a teljesítményére.
Lehetne rajta vitatkozni, én szívesen le is írnám kicsit hosszabban a véleményem, hogy miért, de nálam ő minden idők legjobbja, mint focista.
Hát azért elég naív hozzáállás.Azt simán elhiszem hogy nem tudta hogy mi a szitu de azt szinte biztosra veszem hogy arról tudott hogy machinálának.Meg komolyan ha egy ilyen üzletet megjatszik valaki az apjával közösben elég nehezen elképzelhető hogy a saját apád vág át.Amúgy meg mint az ítéletből is látszik ennek nem az volt a célja hogy leültessék hanem a pénztárcát akarták megcsipkedni.Remélem ezzel vége és nem kell többet ezzel foglalkozni senkinek sem.Bakker a csapat fele lassan adócsalás miatt járja a bíróságot.Messias2 írta:Messi az Isten. Az apja a gyökér, aki csalta az adót. Nem Leo tehet erről. Nekünk meg kell becsülni, hogy egy ilyen foci Isten játszik nálunk, nem pedig pocskondiázni. A legjobb focista a világon. Tényleg egy legenda, aki mindig Barcelonában fog maradni. A CR a cipőfűzőjét nem köthetné be. Más szint a 2 játékos.
Meeessi, Meeeeessi , Meeeeeessi!!!!!

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én is tudom, hogy nem illegális, de az már igen ha ezt ahova be vagy jelentve nem tüntetted fel. Ergo te azt csinálod, hogy a jövedelmedet jobb adózási országban "könyvelteted" be, hogy kevesebbet kell fizess. És onnan veszel ki pénzt miközben az "anyaországodban" jóval kevesebb jövedelmet tüntetsz fel.Tromort77 írta:Alapból az offshoreozás(de szép magyar szó) nem illegális. Az, hogy bizonyos jövedelmeiért, pl reklámpénzek ott adózik az teljesen legális. Az nem az, ha a Spanyolországban szerzett vagyont kreatívan könyveli el. De hiába nagy pénzről van szó, másokat nem károsított meg. Az elmaradásokat/büntetéseket fizette. Ezután senkit nem küldenek börtönbe, midegy, hogy az Messi vagy Jóska.Bob_Marley írta: Messi többek között offshore vádak miatt is volt a bíróságon, ami már az hogy vállalkozásban nem fizetsz. Aki ekkora vagyonokkal rendelkezik az nem az éjjeli szekrényében őrzi a pénzét egyébként. De magánszemélyként is lophatsz ugyanúgy, s kaphatsz is érte börtönt. Nyilván a vezetői az sokszor csoportos bűncselekménynek minősül.
Azt meg nem hiszem, hogy nem kapott még ilyenért senki börtönt, de elegyen így, akkor holnaptól adót csalok.

Alapból az offshoreozás(de szép magyar szó) nem illegális. Az, hogy bizonyos jövedelmeiért, pl reklámpénzek ott adózik az teljesen legális. Az nem az, ha a Spanyolországban szerzett vagyont kreatívan könyveli el. De hiába nagy pénzről van szó, másokat nem károsított meg. Az elmaradásokat/büntetéseket fizette. Ezután senkit nem küldenek börtönbe, midegy, hogy az Messi vagy Jóska.Bob_Marley írta: Messi többek között offshore vádak miatt is volt a bíróságon, ami már az hogy vállalkozásban nem fizetsz. Aki ekkora vagyonokkal rendelkezik az nem az éjjeli szekrényében őrzi a pénzét egyébként. De magánszemélyként is lophatsz ugyanúgy, s kaphatsz is érte börtönt. Nyilván a vezetői az sokszor csoportos bűncselekménynek minősül.

- Kash
- Entrenador del Barça
21 hónap...3 hónap híján 2 év...Senki nem akar itt lecsukni senkit, ez látszik az ítéletből is, nekik csak a pénzre van szükségük, amit most meg is fognak kapni, illetve ezentúl megy szépen az adózás is, nem hülyék -mint már valaki lentebb említette- lecsukni őket...Viszont nem értem mi a fenéért fellebeznek, rázzák ki a millákat kisujjukból aztán lehet koncentrálni a focira.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Messi többek között offshore vádak miatt is volt a bíróságon, ami már az hogy vállalkozásban nem fizetsz. Aki ekkora vagyonokkal rendelkezik az nem az éjjeli szekrényében őrzi a pénzét egyébként. De magánszemélyként is lophatsz ugyanúgy, s kaphatsz is érte börtönt. Nyilván a vezetői az sokszor csoportos bűncselekménynek minősül.Tromort77 írta:De más ha magánemberként teszed vagy ha vezetőként egy klub pénzügyeit könyveled félre.Bob_Marley írta:Nem tudom mennyire ritkán sok közép-európai fociklub vezető volt már börtönben, mert nem szerették az adót.

Messi az Isten. Az apja a gyökér, aki csalta az adót. Nem Leo tehet erről. Nekünk meg kell becsülni, hogy egy ilyen foci Isten játszik nálunk, nem pedig pocskondiázni. A legjobb focista a világon. Tényleg egy legenda, aki mindig Barcelonában fog maradni. A CR a cipőfűzőjét nem köthetné be. Más szint a 2 játékos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messias2 2016.07.07. 10:00:54-kor.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
De más ha magánemberként teszed vagy ha vezetőként egy klub pénzügyeit könyveled félre.Bob_Marley írta:Nem tudom mennyire ritkán sok közép-európai fociklub vezető volt már börtönben, mert nem szerették az adót.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem tudom mennyire ritkán sok közép-európai fociklub vezető volt már börtönben, mert nem szerették az adót.