LG írta:
Ebben egyet értek veled, régebben már én is felvetettem. Főleg az olaszoknál divat ez, de Neymarnál sem értettem, hogy miért kell annyi felé fizetni, szerencsétlen Santos meg csak a töredékét kapta az átigazolási összegnek, amit mai napig csak találgatunk.
Ez igy gyökérség, csak futballklub legyen tulajdonos, és egy játékosnak egy tulajdonosa legyen.
A third-party ugynoksegek lenyege hogy a jatekos jogainak egy reszeert cserebe felkarolja ot egy kiterjedt menedzseri halozat, igy sokkal konnyebben talalhat csapatot. Gondolhatod hogy a nyomorteleprol jött sracokat mennyire erdeklik a tulajdonjogi szazalekok. (fokent Del-Amerikaban es Mexikoban elterjedt ez, nem veletlen.)
Europaban egyebkent erdemes megnezni a portugal csapatokat. Az ilyen ugynoksegek elsoszamu partnerei ugyanis a portuk, mert ott a del-amerikai jatekosokra kulon szabalyozasok vonatkoznak, a brazilok nem is szamitanak egyaltalan idegenlegiosnak ha jol tudom (idegenlegiosok szama ott is le van korlatozva). ezert jonehany csapat rendszeresen feltolti a jatekosallomanyat a del-amerikaiaktol. Portugaliaban egyebkent a GestiFute nevu ceg uralja nagyreszt a piacot, de sok mas mukodik, gyakran alapitavanykent bejegyezve - Benfica Stars Fund (nem veletlenul megy olyan jol a Benficanak a sajat neveles ugye...).
FIFA sosem fogja ezeket betiltani.