Úgy érzem sokan nagyon félreértik a helyzetet. Felvázolnám azt, ami szerintem a helyes:
Védelemben volt tavaly Pique/Masch/Mathieu/Verma/Bartra. Közülük Pique az alap, Masch és Mathieu jók voltak, de Masch kissé hullámzó, míg Mathieu azért nem egy Puyol. Bartra megbízhatatlan volt a játéka miatt, Verma megbízhatatlan volt a sérülései miatt. Marad 3 megbízható védő, akik közül 2 hamarosan kiöregszik, ezért a vezetőség vett egy fiatalt, akiben nagy potenciál rejlik. Eladja a 2 megbízhatatlant, így marad egy alap kezdő, 2 viszonylag biztos, de öregedő és egy fiatal, feltörekvő védő. Ez mondhatni ideális felállás.
Szélső védő poszton ugye a jobb oldal a kérdés. Alves nem volt jó tavaly. Tavalyelőtt volt egy nagyon jó 3 hónapja, azon kívül gyenge volt. Vidal biztató kezdés után ki lett rakva, mert rossz volt a hozzáállása, ezért sokan temetik. Szeretnék szólni azoknak, hogy nem ő lesz az első, akinek rossz volt a hozzáállása a LE korszak egy adott részében (Pique azért padozott bőven, mire összeszedte magát, Messi is feljavult LE alatt). LE nem rak ki véglegesen valakit ennyiért. Vidal meg fogja kapni a 2. esélyt. Amennyiben nem válig be még mindig ott van a megbízható SR. Sokan lenézik itt őket. Azok nyilván nem látták Martino alatt játszani Alvest, aki nem hogy emberhátrány volt, de inkább ő volt az ellenfél 12. embere. Szerintem Vidal összekapja magát. Ha nem, simán jó lesz SR is. Azért ne feledjük h SR mindig hozott egy jó közepeset, úgy, hogy nem játszott ott rendszeresen. Rendszeres játék mellett jobbszélen sztem hozna egy Alba szintet gond nélkül. Balszélen Alba cseréjének ott lesz Umtiti.
Középpályás nem jön. Minek? Turant mindenki temeti. Most lesz egy jó felkészülése és ő is jó lesz. Ha nem: SR, Rafinha, Denis Suarez nekem elég cserének. Legyen másnak is az!
Támadósor: ugye itt nem volt eddig csere középcsatár és csere szélső támadó sem. Most itt van Denis Suarez, aki tud mindkét oldalon játszni. Középcsatárnak pedig Munir azért bizonyított ezt azt.
Amit jelenleg el tudok képzelni:
A legvalószínűbb h hozunk egy támadócserét, valami nagyobb nevet, aki tud középcsatárt és szélső támadót is játszani. Fogalmam sincs kit.
Jöhet még vki jobbszélre, de csak akkor érdemes, ha jó áron tudunk szerezni valakit, aki "biztos" beválik. Azpiliqueta jó lett volna, de ide tényleg csak akkor jön sztem ha sikerül egymindenki számára előnyös üzletet összehozni.
Amúgy az se zavarna ha senki más nem jönne.
Kellett egy fiatal középső védő

jött
Kellett egy univerzális támadó csere

Denis Suarez
Az se lenne hülyeség h inkább megspórolunk egy kis pénzt jövőre vagy igazolunkpár fiatalt (lásd a brazil gyerek), annak reményében h beválik valaki. Szerintem elég kényelmes helyzetben vagyunk még mindig. Minden posztra van játékos és még ha nem is mindenhol az ideaális játékos, egyik se vall sztem szégyent. Umtititől sokat várok. Kicsit Toure feelingem van vele kapcsolatban. A Lyon nevelések amúgy is nagyon jók szoktak lenni.
8000 hozzászólás. Aztarohadt!